Joachim Juverud

Alder: 12
  RSS

Om Joachim

Forakter: "jeg synes alle er stygge mot meg"-argumentering Applauderer: "jeg synes du er et #¤%"% og det står jeg for"-argumentering Min tilhørighet; se etternavn Bilde: Trenger du bilde eller et ansikt om du hører på radio? Alder: Er kun alder X en grense for at en mening har tyngde? Adresse: Nei takk, frelsen kan jeg få når jeg går hjem fra en fylletur på byen.

Følgere

Valg i Libanon

Publisert rundt 12 år siden

Valget kommende juni er viktig for flere parter, først og fremst for Libanon selv. Men hverken Syria, Israel eller Usa er likegyldige hva som skjer i denne flotte staten. Kampen står i hovedsak hvem som støtter 14 Mars-gruppen og opposisjonen. Dvs om man vil fri seg fra de syriske lenker eller skape enda tettere bånd til Assad. Religion har en mindre betydning enn forholdet til Syria.

Opposisjonen som ledes (ved å være den største) Hizbollah er nært knyttet opp til Syria og vil styrke båndene til Syria. Deres største potensial når det gjelder velgermassen er shiaene i sør. Mot dem står det i grove trekk sunniene og de kristne. Det skal også legges til grunn at f.eks det hovedsaklige kristne SSNP er den beste våpendrager for Syria. Og man antar med god grunn at SSNP har en finger med i spillet av alle attentatbombene som skjedde med Rafik Harriri og en del andre i det turbelente året 2005. Cedar-revolusjonen var mottrekket til folket i Libanon som fikk Syria til å trekke ut sine militære styrker.

Torsdag 16 april i dette år holdt Assad en tale som ble sterkt mislikt av den ledende gruppen i 14 Mars-gruppen. Mustafa Allouch fra FM (Future Movement), som ledes av sønnen til Rafik, kom med sterke anklager ovenfor Syria og ba de holde seg langt unna Libanons politiske liv. Nå er Allouch en liten løs kanon da han gir uttrykk for militære aksjoner mot Syria og Iran, men det viser litt av sinnet mot Syria og dets rolle.

Usa er også aktivt inne med pekefingrene sine, og da utenriksminister Clinton sendte to toppdiplomater avgårde til MØ var nok Assad glad som ei lerke. "Nå snakker de med oss", før han fikk nargilaen i vrangstrupen da han hørte hvem den ene var; Jeffrey Feltman. Den daværende amerikanske ambassadøren til Libanon under Cedar-revolusjonen. Feltman var ikke helt stillesittende under den for å si det mildt. Regjeringen til Fouad Siniora ble foraktelig kalt av Nasrallah for Feltmans regjering under krigen mot Israel i 2006. Som fremdeles blir brukt av opposisjonen i Libanon. Så om det var et smart grep av Usa å sende Feltman kan da diskuteres. Det er iallefall en liten håndsrekning til opposisjonen, men det gjenstår hvordan det kortet blir brukt. Men det er et kraftig signal til 14 Mars-gruppen om hvor Usa står i dette bildet. Det er et høyt spill fra Usas side hvis det skulle vise seg at opposisjonen skulle vinne valget. Da blir det mer brudulje for Obama ovenfor nabolandet Syria og dermed pr proxy forholdet til Israel.

Men Assad har kanskje et større problem som ble rapportert av et kurdisk nettsted den 17 april 2009 som sikkert vil bli behørig brukt av blant annet Usa. www.Soparo.com som snappet opp et kommunike fra Assad-regimet til Hassakeh-regionen.

http://soparo.com/en/index.php?option=com_content&view=article&id=65:secret-communique-discloses-extent-of-assad-support-for-terrorism-in-iraq&catid=35:news&Itemid=57

Så da er det bare å krysse fingrene og håpe at 14 Mars-gruppen vinner valget i juni.

Kilder;

http://www.nowlebanon.com/NewsArticleDetails.aspx?ID=89408 

http://yalibnan.com/site/archives/2008/10/us_warns_agains.php 

http://elections.elnashra.com/vote 

http://blogs.tnr.com/tnr/blogs/the_plank/archive/2009/03/04/the-wrong-envoy-to-syria.aspx 

http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5iA158JaxkqMGYtnHc6KY8-8FhoTw 

http://www.naharnet.com/domino/tn/NewsDesk.nsf/getstory?openform&D550F0FE0309AACFC225752700295B9C 

Antall mandater på valg;

Valgdistriktene;

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere