zvonimir vojtulek

Alder: 61
  RSS

Om zvonimir

Følgere

KrF = Hvor går veien ?

Publisert over 9 år siden

 

Rett før valget var var det en del spørsmål om hvilken side skal KrF i Horten kommune velge . Høyre eller venstre. Hvilken allianse skal vi inngå for å komme i posisjon ? Og ikke minst det var mange som kalte oss for ”vippe ” parti og lurte på om vi skal bli stående i Arbeiderpartiets ”fold” ?!

Jeg opplever stadig at det som er viktig er de lokale lagene i KrF. Hva er det de ønsker ? Hvilken problemer og utfordringer deres lokal samfunn og innbyggere opplever. Hvilken satsingsområder ønsker den lokale samfunn å satse på. Ale de tingene skaper forventninger til partiene og der her KrF`s verdi grunnlag kommer inn i bilde.

Skulle jeg velge Ap, Høyre eller andre bare for å komme inn i posisjon og ”selge” min sjel og verdi grunnlag vi stor for ?

Kanskje er vi ”liten” parti tallmessig og prosentviss ? Kanskje er vi ikke de som roper høyest og kan ikke stille med varme vafler, brus, saft og ballonger på våre stands. Men størelse og storhet kan måles med dette !

Det er både de moralske og etiske verdiene, og medmenneskelighet som teller. Og så lenge vi ikke mister dem ut av synet, da ”vipper” vi ikke og da er vi ikke i noens ”fold”. Og da blir vi i KrF ikke vanskelig å plasser i den politiske flora og ”fauna” i Norge.

Dette betyr at KrF må beholde troverdighet for det den står for og at de verdiene må bli utgangspunkt for samarbeid med andre partiene.

Fremtiden for oss alle burde avgjøres av kvalitet og ikke kvantitet.

 

Nederst; utdrag fra nett møte med KrF i Horten i avisen Gjengangeren:

................................................................................................................................................ 

 

Hvor går KrF, av: roger

KrF kan se ut til å bli ett av "vippe-partiene" i valget om Hortens fremtid. Til hvilken side tenker KrF å samarbeide? Det er jo synlig nok at KrF har vært i Arbeiderpartiets "fold," men er dere egntlig komfortable med det?

 

Svar fra Z.Vojtulek KrF Horten

 

Kjære Roger, Jeg henviser til tidligere svar jeg ga i dag. Jeg liker ikke å være i noens "fold", ikke svigermors, ikke andre partiers .....

KrF blir sikkert gjenkjent for de verdiene vi står for blant Hortens innbyggere, og det er de som avgjør valget.

Og jeg heller ikke liker å bli kjent eller kalt for "vippeparti", fordi vi VIPPER IKKE; vi er parti som stødig og solid er til stede og kjemper for Menneskerverd !

 

Takk for spørsmål. hilsen Z.Vojtulek KrF Horten

.......................................................................................................................................................

Gå til kommentaren

Den "Lille" forskjel !

Publisert rundt 11 år siden

Den "Lille" forskjel !

Den ”lille” forskjel !

Debatten rund Inger lis Hansens uttalelser har skapt mye overskrifter rund partiet, og lite konstruktiv debatt.  Det som er klart, slik jeg opplever det er at hun har rett til sine meninger og ideer på lik linje med alle andre medlemmer i KrF. Problemet er at hun er også nest leder i partiet; og det er dette som gir saken ekstra tyngde.

Jeg opplever at hun har handlet (og fortsetter  dette fremdeles) ulojalt mot partiet, lands møte, og velgere som ga henne tillitt. Det er nemlig slikt at hun representerer partiet, og burde stå bak det som partiet, lands møte og velgere har bestemt seg for. Hvis hun opplever at dette er ikke ”hennes” saker da burde hun har sakt dette tidligere og tatt konsekvensen av dette. Det er nemlig viktig at man er ærlig både mot seg selv og mot andre! Og i dette tilfelle har jeg ikke sett ærlighet.

Når det gjelder hennes tanker, forslager og kritikk av KrF, den burde alltid vare velkommen i hvilken som helst partiet; fordi den skaper  liv og gir mulighet for forandring og nytt liv. Og KrF trenger dette likke mye som andre paritet. Og hun hadde mer en nok av både anledninger og tid for dette.

Nå opplever jeg at dette tid er forby når det gjelder Inger Lise Hansen.

KrF er et spesifikk parti, og den har lov og rett for å leve, oppleve både nedganger, motganger og alt som reflekteres i den Norske samfunn.  Men det er noe som er spesielt med KrF, den ”lille” forskjellen er at den er inspirert av de kristne verdier; derfor kan den aldri vare en kopi av SV, AP osv.

Det var den ”lille” forskjell som var viktig for min del å velge KrF for å kunne bidra for en bedre og rettferdig samfunn jeg lever i.

Og foresteten, den andre viktige argumenter for å melde meg i KrF var at jeg var IKKE enig med KrF i mange saker. Men jeg valgte å kjempe for ”mine” saker innefor partiet, på demokratisk og lojalitets  grunn.

 

Pastor, Zvonimir Vojtulek

Medlem i KrF Fylkesstyre Vestfold

Gå til kommentaren

Biskop T.B.Jørgensen`s kamp !?

Publisert over 11 år siden

Biskop T.B.Jørgensen`s kamp !?

 

 

Både biskop Jørgensen og Eva Høili snakket om viktige ting i medier de siste ukene.

Begge to snakker om innvandrere, integrering og aksept for mennesker med minoritets bakgrunn i Norge.

Felles for dem  begge to er at de snaker om et resultat og ikke om løsningen på problemet.

Og begge to burde begynne i egne rekker !

 

Biskop Tor B Jørgensen er en  modig mann som snakker om at Norge burde ta imot flere innvandrere. Det er greit ! Men vår kjære Biskop har en annen kamp for å utkjempe først. Og dette kamp kommer han å bruke resten av sitt liv, om han mener alvor når han sier at han bryr seg om innvandrere !

Kamp i egne rekker !

Heldigvis for alle mine Norske kristne og ikke kristne venner klarer jeg meg godt i den tåkete Norske kristne landskapet .

Så tåkete, at du er  aldri trygg på hvor du har dem, de Norske kristne.

De elsker misjonen, og de elsker de fattige neger barna, de sender last på last med gamle klær til gate barn i Romania og  til de fattige i Baltiske stater !

Problemet er når en av de neger barna flytter i nabo leilighet, eller når en av de fra Romania eller Baltiske stater kommer til Norge og skal  male deres hus !

Og enda være blir det når den neger barn for universitets diplom fra UIO og må kjøre trykk eller drosje, fordi han får ikke jobb; og han fra Baltikum blir arbeids ledig etter å ha jobbet i Norsk bygge firma for 100 Nok time !

Da er de ikke lengre eksotiske misjons prosjekter men levende mennesker med de samme behov som dem selv.

Det er her Biskopen burde starte sitt kamp for innvandrere.

Kanskje burde han med resten av de i Norge som bruker stor K foran navnet, enten det er Kristelig Folke Partiet, eller de forskjellige kirker og lag erkjenne først og fremst at  forandringer begynner på gras rotta, i egne rekker.

Derfor Biskopens budskap, som er greit, human og egentlig positiv får ikke klang i minne ører  og ikke minst har den ikke troverdighet.

Biskopen har nå gylden mulighet for å få troverdighet, og jeg venter i spenning !

 

Pastor Zvonimir Vojtulek

Regions leder KIA /Kristent Interkulturelt Arbeid/ Buskerud ogVestfold

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere