Vebjørn Selbekk

Alder:
  RSS

Om Vebjørn

Sjefredaktør i Dagen. Var redaktør i Magazinet i 2006. Den er senere slått sammen med Dagen.

Følgere

Vennlig og storsinnet

Publisert rundt 7 år siden

Det var både vennlig og storsinnet fra en god kollega som jeg respekterer høyt. God påske!

Gå til kommentaren

Tabloide Simonnes

Publisert rundt 7 år siden

Når sjefredaktør Simonnes i dette tilfellet beskylder NRK for å være for tabloide, burde man kanskje forvente at han selv ikke går i den samme fellen som han kritiserer statkringkastingen for å havne i. Hvis han er bekymret for at debatter "blir vulgære og fremmer dumskapen", så burde det være et minstrekrav at han ikke selv banaliserer og karikerer sine meningsmotstanderes holdninger.

Men det synes jeg virkelig han gjør i dette innlegget. Jeg kjenner meg i hvert fall ikke igjen i de synspunktene han tillegger meg.

Jeg har selvfølgelig aldri verken sagt eller ment at "utviklingen Den norske kirke drives fram av et sosialdemokratisk troll". Det er helt urimelig. Og jeg har aldri beskyldt kirkens ledere for å ikke tenke selv. Tvert imot har jeg en dyp respekt for det kirkelige lederskapet. Også de som jeg er teologisk uenige med i det spørsmålet det her er snakk om.

Mitt hovedanliggende - både i Debatten på NRK og i andre sammenhenger - er å minne om respekten for Den norske kirke som et trossamfunn. En kirke kan ikke styres av meningsmålinger og opinionstall, men av sitt eget trosgrunnlag.

Det er dette jeg argumenterer for. Jeg trodde Simonnes hadde oppfattet det. Og jeg håpet faktisk at vi delte denne oppfatningen. Det gjør jeg for så vidt fortsatt.

Men et spørsmål der vi definitivt skiller lag, er den journalistiske vurderingen av debattprogrammer og sammensetningen av paneler. I dag er det dessverre slik at debattkonseptene har forsvunnet fra de store TV-kanalene. I TV2 er de helt borte, i NRK1 er det bare Debatten fra Litteraturhuset som er tilbake.

Grunnen er åpenbar. Seertallene har blitt for lave til å forsvare en plass i senderskjemaet i hovedkanalene. Skal man få massene til å se på debatter, så må det skapes engasjement. Og da holder det ikke med å utelukkende sette panelene sammen av akademikere, professorer og eksperter som avleverer langtrukne analyser uavbrutt av programledere.

Min oppfatning er at Debatten i NRK1 lykkes med å lage den kombinasjonen av seriøs folkeopplysning og folkelighet som åpenbart må til for å forsvare en primetimeplassering i Norges største TV-kanal.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere