Trond Wathne Tveiten

Alder: 46
  RSS

Om Trond Wathne

Verdi liberal frihetskjemper som elsker det gode liv. Også aktiv blogger

Følgere

Slutt å syte om hjemmekontor

Publisert 7 måneder siden

I 2020 hadde vekterne en 2 måneder lang streik. Dette er en  gruppe mennesker som er ute i all slags vær og gjør en helt nødvendig jobb for samfunnssikkerheten, men som blir lite nevnt i media. Men mennesker som måtte ha hjemmekontor får mye oppmerksomhet enn de fortjener.

Klager over hvor vanskelig det er å konsentrere seg, hvor ensomme og hvor skadelig deres situasjon vil bli på sikt flommer over i media og spesielt i de sosiale mediene. Jeg personlig syntes dere burde slutte med sytingen og heller være evig takknemlige.

For det første er dere folk som har en jobb å gå til og kan heve en lønn. Mange titalls tusen har havnet på NAV og måttet vente lenge før de fikk noe støtte da byråkratiet forståelig nok ikke var tilpasset slike uventede situasjoner som dette. For det andre vil dere få feriepenger også, mens andre må stramme inn og kanskje må jobbe for å ta igjen det tapte. Jeg skriver «kanskje» da det antagelig er en del av dem som har mistet jobben som vil få en ny jobb til neste sommer.

Jeg har kollegaer og venner som jobber i utelivsbransjen som nå ser at noe de har brukt årevis på å bygge opp bare forsvinner. Den sittende regjeringen har ikke vist mye vilje til å gjøre noe for disse. En representant fra Høyre uttalte da Raymond Johansen ønsket en tiltakspakke for Oslo: At de kan jo blant annet sette ned eiendomsskatten.

Dere som har hjemmekontor har en jobb. Og ja, jeg forstår at det kan være vondt, ensomt og uvant. Mange arbeidsledige sliter med dette konstant og får beskjed om at de er nærmest en byrde. Det å si at du er på NAV blir ikke akkurat sett opp til, for å si det mildt.

Så vær glad for det du har. Når denne pandemien er over håper jeg at du går ut og bruker masse penger på utesteder, kjøper lokalt og sist men ikke minst gir noe til de som faktisk har fått livene sine endret radikalt til det verre under denne pandemien.

Trond Wathne Tveiten

MDG Politiker


Gå til innlegget

Ikke gi etter for Norwegian sin grådighet

Publisert 7 måneder siden

Det er merkelig hvordan et selskap som gjør sitt ytterste for å slippe unna å betale skatt til Norge nå vil at de samme skattebetalerne nå skal betale for at selskapet skal overleve. Jeg er ikke imot støtten til Norwegian fordi jeg er skeptisk til flytrafikken, men fordi dette er et selskap som til de grader har opptrådt usolidarisk. Nå vil de at den samme staten som de vil flykte unna skal betale for moroa deres.

Nå har det seg ikke slik at Norwegian har denne pandemien å skylde på, som en del andre flyselskaper her. Dette selskapet satset høyrisikabelt allerede før krisen og nå utnytter de krisen for å få andre til å betale regningen av høy spekulasjon. Hva med å rette en forespørsel til irske myndigheter, siden det er der de har hovedkontoret sitt? Hva med å be kineserne som har store eierandeler i selskapet å punge ut? Nei, det de gjør er å forvente at  de som de helst vil unngå å betale skatt til skal punge ut for dem. Men å la den samme staten de vil sende regningen til få noe av overskuddet i skatt om den risikable forretningsdriften hadde gitt store overskudd, nei, det vil de ikke.

Pengene som Norwegian ønsker kan brukes på en rekke andre områder. Store deler av utelivsnæringen og kulturbransjen sliter under denne pandemien. Folk som har jobbet hardt i årevis med å drive barer, kafeer og restauranter risikerer nå å miste alt. Her snakker vi om tusener på tusener med arbeidsplasser over hele Norge, men spesielt i de store byene. Forsvinner disse så vil kun store kjeder som McDonalds og Starbucks være igjen, noe som vil bety et fattigere samfunn.

Jeg oppfordrer politikerne til å ikke la seg lure og heller bruke pengene på seriøse aktører. Denne regjeringen påstår at de er for små og mellomstore bedrifter. Det er nå de har muligheten til å vise at dette stemmer.

Trond Wathne Tveiten

MDG Politiker

Gå til innlegget

Bergen kan bestemme selv

Publisert 11 måneder siden

Jeg har full forståelse for et regjeringen og politikerne i Oslo må gjøre vanskelige valg i under denne krisen forårsaket av denne pandemien, men det hadde ikke skadet og latt lokale myndigheter kunne tatt kontrollen selv.

Nå kan det være at lange åpningstider på utestedene i Oslo har slått negativt ut, men det er dermed ikke sagt at hele landet har dette problemet. I Bergen har utestedene vært åpne i store deler av juli og dette har ikke ført til store smittetall som først fryktet. Vi som jobber i bransjen har jobbet hardt med å følge et hvert påbud myndighetene har pålagt oss og når har blitt kontrollert så har vi stort sett fått tommelen opp. Derfor finner jeg regjeringen sitt krav om at alle landets utesteder skal stenge klokken tolv som et desperat forsøk på å vise at de er handlekraftige.  De å åpne grense slik de gjorde det har vært årsaken til de økte smittetallene, men å endre politikk her satt lenger inne.  

Det at mennesker samles og drikker alkohol kan medføre en fare, men da er det bedre at de gjør dette i kontrollerte former enn at de sitter i parker og har hjemmefester. Politiet er såpass overbelastet allerede, men de nå skal de i tillegg kaste bort verdifull tid på å reise rundt å stoppe hjemmefester.

Regjeringen burde i dette tilfelle latt lokale myndigheter vurdere forholdende og ta de avgjørelsene basert på lokal kunnskap. Jeg vet at Erna Solberg er fra Bergen, men hun er ikke byrådsleder her og takk og pris leder ikke partiet hennes byrådet her heller.

Trond Wathne Tveiten

MDG-politiker og dørvakt.

Gå til innlegget

MDG trenger å treffe nye grupper velgere

Publisert rundt 1 år siden

Jeg har vurdert dette en stund, og nå har jeg tenkt å gjøre et ærlig forsøk. Jeg stiller meg tilgjengelig som stortingskandidat for Miljøpartiet de grønne i Hordaland valgkrets. Jeg vet at dette kan bli en vanskelig kamp, med tanke på alle de gode kandidatene som allerede har presentert sitt kandidatur, men jeg tar likevel sjansen.

Tidligere hadde man en større bredde i de politiske partiene, med hensyn til hvilken utdanning og arbeidserfaring folk hadde. Jeg har ikke noe imot folk som har brukt mange år på høyere utdanning, men jeg føler at politikken trenger mer mangfold på dette området igjen. Slike endringer handler blant annet om å inkludere flere personer med fagbrev-- som for eksempel meg selv.

Yrkeslivet mitt har i hovedsak bestått av forskjellige jobber i sosialsektoren og sikkerhetsbransjen. I disse jobbene har jeg blitt vant til å møte et bredt utvalg mennesker med mange ulike bakgrunner. Jeg føler derfor at jeg, med min utdanning og mine erfaringer, skiller meg litt ut blant en del andre politikere, og kan bidra til å representere velgergrupper som ofte har blitt neglisjerte av partiene.

I tillegg til en lang fartstid i partipolitikken, har jeg mange års erfaring fra organisasjonslivet. Dette inkluderer fagbevegelsen, samt en rekke organisasjoner med fokus på miljøarbeid, fredsarbeid og internasjonalt samarbeid.

Etter alle disse årene i politikken og organisasjonslivet, vet jeg at velgerne blir frustrerte av politikere som er opphengt i ideologisk tåkeprat. Velgerne ønsker å vite nøyaktig hva politikere har tenkt å gjøre for å forbedre livene deres. Derfor fokuserer jeg på å finne frem til og promotere praktiske løsninger på helt konkrete saker som velgerne er opptatte av-- på lokalt, nasjonalt og internasjonalt plan.

Jeg har en sterk tro på at man trenger en radikal og aktiv miljøpolitikk, og jeg mener at Miljøpartiet de grønne er partiet som tør å kjempe gjennom denne politikken. Jeg er svært motivert til å være en del av laget som skal være med på å endre den feilslåtte kursen Norge holder i dag.

Klimakampen er den viktigste kampen i dagens samfunn. Samtidig er det ikke den eneste kampen. Jeg har en rekke saker jeg vil kjempe for.

Her skal jeg nevne et utvalg av disse:

- Pensjon fra første krone

- Innføring av borgerlønn

- Større satsing på å utvide togtilbudet

- Mer fokus på arbeidslivskriminalitet og hvitsnippforbrytelser

- Statlig produksjon av medisiner, slik at Norge blir mindre avhengig av den internasjonale legemiddelindustrien

- Fullstendig legalisering av alle cannabisprodukter til medisinsk bruk

- Sterkere fokus på behandling og ettervern av rusavhengige

- Verne om norsk natur ved å plassere vindkraftprosjekter på sjøen istedenfor på land

- Jobbe for at hele Norge skal erklære seg som en atomvåpenfri sone

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere