Tove S. J Magnussen

Alder: 64
  RSS

Om Tove S. J

Bor i Lørenskog. Er fra Rakkestad. Har hund, tre voksne barn og et barnebarn. Er helseperson med langtidsutdanning i opr.sykepleie(vitenskap). Skribent siden 80- tallet.

Følgere

Mer tillit til Gud

Publisert nesten 3 år siden

etter min akademiske karriere. Å hvile i troen gjør kunnskapene mer tilgjengelig i hverdagen. I dag møter vi høyreekstrem nynazisme på høylys dag. Jeg undres om hjernen har godt av slikt tankespinn?  Å være uten Gud kan gjøre mennesket stort, men aldri større enn seg selv. Jeg har vært ved siden av pasientsengen hele karrieren både i topp og bunnen. Å se mennesket gripe tak i seg selv igjen, og løfte seg opp etter håret, gir mening når man jobber med sykdom året rundt. I helsevesenet møter man mennesker på sitt mest kritiske punkt, og det som kommer ut er særdeles aktuelt å lytte til. Ingen får så klare tanker som de som står på kanten av livet. Det er sannheten de møter. Jeg har aldri lagt skjul på min tro, og det barnlige ser vi i barna. Fordommer finnes ikke mot mennesker.

Gå til kommentaren

Bra artikkel

Publisert nesten 3 år siden

Kvinner må mer frem i lyset på egne premisser. I privat sektor gjør de som mannen,- hvis de slipper til. Forventningene til utdanning er for høy. Karakterbygging er like viktig.  Tro og viten hører sammen.

Gå til kommentaren

Ønske det

Publisert nesten 3 år siden

Kirken må slå et slag for alle som ikke får gå i kirken når de vil, enten fordi ektefellen er hedning eller sjalusien sier at kona står i med presten. Alle merkedager i kirken er til for menneskene-sorg, glede, savn og håp. Høytideligheten i livet-de store spørsmål er viktig for vår tid. I gudstjenesten finnes mange av svarene. Nattverden avløser sinnet, mykner kroppene  og gir sjelebot. 

Gå til kommentaren

Status-game on

Publisert nesten 3 år siden

Det kan være at man ikke vil innrømme at Jesus var født i en stall og det som fører med livet der på bakken. Å være Gud sin sønn var ingen lett sak. Det lå store oppgaver på ham. Jeg tenker at alle er arbeidsfolk på et vis. Karrer og sliter for å få endene til og møtes, og det er vanskelig å se at rikdommen har ødelagt jorden. Det eneste vi har tilbake er Gud. Villdyrene er nærmest utryddet (halvert). Boblen er sprukket og luftslottet borte. Krf ønsker seg et varmere samfunn. Hva skal vi med det når overlevelse blir den viktigste saken for neste generasjon?

Gå til kommentaren

Manglende empati

Publisert nesten 3 år siden

Et tomrom som fylles med stoff, som sakte lekker ut hver gang det fylles på, er ikke en hjerne. Vi må innse at noen er der. Vi kan skrive side opp og side ned om #metoo kampanjen. Tusenvis at kvinner vil oppleve de samme historiene. De gjentas fordi utviklingen står stille. 

Man må vite sitt språk for å snakke med slike mennesker. De tenner på alle plugger. 

Holdninger til mennesker er skremmende i samfunnet. Fra IS fortale kvinner om massevoldtekter. Er man sjokkert?

De som ikke kunne ha sex (syke og halvdøde mennesker) drepte de for fote. Litt "moro" må de ha før de slukker dem. lysene.

Dette går ikke over, dessverre. Det er noe vi har levd med siden fattigdommen i Norge.

Kvinner, barn og eldre har ingen egentlig verdi. De er midler for andre sin fornøyelse. 

Vi påvirkes av verden. Bakmenn ler seg skakke. 

På ILA sitter 76 % psykopater (dysfunksjonelle) og andre lavt fungerende menn. 

En kriminalomsorg med høy sikkerhet. 

Det rekrutteres stadig nye tilfeller til kriminalomsorgen.  Vi må vite hva som styrer samfunnet. 

Jeg vil at alle kvinner skal lære noe om seg selv. Ikke ta menn for gitt. Det kan bli en dyrekjøpt erfaring. I retten må man for all del ikke fortelle noe om den andre. Når man ikke husker noe om seg selv, blir det en selsom sak. De som skriker høyest blir tatt på alvor. De stille blir usynlig.  

Overgrep i enhver sammenheng er vold. Seksualisert vold og sedelighet skjer når kvinner eksponerer seg for usikre konsept. I USA dør det mange unge hvert år fordi de selges til mennesker som betaler for dem. Jomfru, mor eller menneske.

Tilbake sitter sørgende foreldre som presses for penger. 

For meg er Gud et håp og troen på en bedre verden.

Ikke la deg forføre.


 

 


Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere