Tore Christiansen

Alder: 50
  RSS

Om Tore

Bor i Øksnes. Kirkeverge

Følgere

Sekularisering - eller individualisme

Publisert rundt 3 år siden

Jeg ønsker meg et KrF som innser at FrPs fremmedfrykt - eller deres retorikk som gir næring rim fremmedfrykt - er en større trussel mot et varmere samfunn enn SVs sekulariseringsvilje.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 3 år siden

TIl Torbjørn Greipsland. Det er mulig det ikke var en bevisst misforståelse. Det er mulig teksten kan leses slik du gjorde. For meg var det en så totalt fremmed tanke, at alle andre forståelser enn den skriver i svarkommentar må handle om 15 år fram i tid (fra 2. november 2018), var den eneste plausible.

Gå til kommentaren

Misforstått bevisst?

Publisert rundt 3 år siden
Hareide

Hareide sa aldri han tenkte at allerede i 2000 tenkte Simen  Indrevik skulle lede KrF inn i regjering med Ap og Sp. Han sa at da han hørte Simen på talerstolen nå, tenkte han på da Kjell Magne Bondevik i en tale i 2000 fortalte om barnebarnet - og at han nå, når han hører Simen Bondevik, tenkte at kanskje det blir han som leder partiet inn i en slik regjering en gang i framtiden. 

Gå til kommentaren

Venstre

Publisert rundt 3 år siden

Må bare slutte meg til din påpekninger av at utviklingen i Venstre går under radaren hos mange.

Gå til kommentaren

Hva er det største linjeskiftet?

Publisert rundt 3 år siden

KrF er ikke-sosialistisk, men først og fremst kristendemokratisk og sentrumsparti. Hvis en er i sentrum er det største linjeskiftet å gå i regjering med partiene på ytterfløyene. Der avstanden er størst. Om den er størst til høyresiden eller venstresidens ytterpartier avhenger av hvilke saksfelt en undersøker. Det tydeligste vi sa før valget om regjeringsdeltakelse var at vi ikke skulle i regjering med FrP. Jeg undres også over at vi skal forsøke med høyresiden først. Vi forsøkte med høyresiden i 2013, og partiets organer konkluderte med at den politiske avstanden var for stor. Dette sto partiet fast på i slutten av forrige stortingsperiode da landsstyret konkluderte med at regjering med FrP ikke var et alternativ ved valget 2017. Er det noe som helst som er skjedd etter valget 2017 som har vært en invitasjon til samarbeid, har det ikke heller vært rikelig med eksempler på at KrF og FrP ikke er naturlig å ha i samme regjering. Vi har jo vært klare til å kaste en statsråd. Dessuten har vi altså samarbeidet om 5 budsjetter og en rekke viktige saker med partiene på høyresiden - uten at regjeringspartiene gjennom dette har klart å overbevise om at vi bør inn i regjering. Kanskje er det nå tid for å snakke med de vi ikke har forholdt oss så mye til de siste 5 årene for å se om der er noe å hente?

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere