Torgeir Tønnesen

Alder: 3
  RSS

Om Torgeir

Familiemann, far til fire.
Cand.Mag -Samf/kr.dom. Bibelskole.
Teologisk ståsted: Indremisjonen. Ingen tro på stor vekkelse.
Synger og komponerer Min kanal på Youtube; https://www.youtube.com/channel/UCBVErc7iygm1-2OmfjSJY7Q?view_as=subscriber

Følgere

Publisert over 3 år siden
En allmektig gud fant ingen bedre løsning en å slakte sin egen sønn på korset !! Er han ikke allmektig , kunne han ikke bare fri oss alle fra synden. Kan han ikke bare la sitt rike komme , hva venter han på ? 

Du sier : Kunne han ikke bare fri oss alle fra synden?

Jo, hvis han kunne. 

Men Gud er ikke allmektig, -det står ingen plasser i bibelen. Å få synden ut av et menneske er umulig for Gud. Ganske enkelt fordi menneskene elsker synden. Gud kan ikke "ta ut", noe vi elsker.

Gå til kommentaren

Helvete er et helvete

Publisert over 3 år siden
 På den ene siden ser det ut til at om en prest "avlyser" helvete, så er helvete løs.

Jeg tenker sånn - hvis det ikke var en dom, ( jeg bruker ikke helvetet så ofte ,det er misvisende) å unngå og å unnfly, - ville det ikke da være litt urimelig av Faderen å sette igang hele det helvete Jesus måtte gjennomgå? Å slakte sin egen sønn på et kors da?

Om alle ble frelst - og ingen gikk fortapt , ville ikke dette golgata-prosjektet være litt i overkant overkill? Han kunne vel arrangert et mer moderat og humant frelsestilbud enn dette korset og de blodige naglene?

Kunne ikke Gud laget et frelsesopplegg som "passet for alle"?

Gå til kommentaren

Kirketukt heter dette i bibelsk kontekst

Publisert over 3 år siden
Åste Dokka – gå til den siterte teksten.
De gode, kristne menn tråkket langt utenfor grensa for god oppførsel. Det er ille å heve seg over etikken, særlig når det er kristendommen man gjør seg til forsvarere av. Uenighet kan vi takle, også høy temperatur, men at denne saken slapp ut alle kjellerstuers frådende ulve-­kobbel, er dypt urovekkende.

Jeg syns at når en prest har fått betalt utdanning og er rikt lønnet av staten, så må hun tåle å bli irettesatt - om det så må skje i regi av gatens parlament.

Og som jeg pleier å si: Fortapelsen er ingenting å frykte - det er dommen som er fryktelig. Og dommen skal fullbyrdes over de ugudelige og de ugudelige prester og biskoper.

Dommen skal begynne i Guds hus, og så fullføres nedover i gradene og sjiktene. Gud begynner med de høye herrer. De som ville være store, selvkloke og importante. Disse får en hard og ubarmhjertig dom. De åndsfattige, funksjonhemmede og svake dømmes nådigst og mildest, helt til slutt. Sånn er Guds karakter og hjerte.

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

CICERO-kollega Bjørn Samset har gitt svar på flere av spørsmålene som reises her i denne nettsaken

Cisero innrømmer at oppvarmingen kan ha med solstråling å gjøre-

Når vi ser hva en liten måneformørkelse kan skape av kulde, på noen få minutter, - hva kan ikke da en solstorm som varer i 300 år, skape av varmeendring og oppvarming? Cisero klarer ikke å måle bevegelser på solen.

For det andre - så går bare Cisero sine målinger bare tilbake til 1850. Mine målinger er flere tusen år gamle. Da Grønland var grønt.

Gå til kommentaren

Artig framstilling

Publisert over 3 år siden
Kjartan Ruset – gå til den siterte teksten.
«Mannen hennar er akta i byporten, der han sit med dei eldste i landet ». Men ho har sikkert litt å seie om politikken og, ho teier i alle fall ikkje: «Ho opnar munnen med visdom, kjærleg rettleiing har ho på tunga».

Men jeg visste ikke at det er Støre som har monopol på denne kvinne typen? 

Ap vil jo helst skape parallelle samfunn, hvor den muslimske kvinneandelen skal være hjemme og føde barn. Slik er ihvertfall trygdeopplegget i Ap-Norge,  - Norge - hele verdens sosialkontor, betalt av oljepenger.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere