Thorbjørn Ustad

Alder: 56
  RSS

Om Thorbjørn

1

Følgere

Han brukte ord som " Å rotte seg sammen, for hva er salt uten dens kraft".Deres mål er tydelig, de vil ta dem når de er barn. Dette minner om noe jeg kaller overgrep. 

Pinseforstander i menigheten jeg tilhørte en gang på 90 tallet var i mot kristne privatskoler. Fordi han ivret for at barn og unge skulle vinne mennesker for Jesus med sine liv. Han ville ikke at kristne skulle settes i bås. Han brukte ord som " Å rotte seg sammen, for hva er salt uten dens kraft".

Men nå har pinsebevegelsen sammen med MI Kirken, Normisjonen, Kristent Felleskap Norge og Frikirken gått sammen om en friskolebevegelse for første gang for barn. Og tillegg har pinsebevegelsen drevet friskoler i de siste 15- 20 årene.

www.nrk.no/rogaland/antall-kristne-friskoler-doblet-pa-sju-ar-_-na-skal-det-bli-enda-flere-1.14082173

https://korsetsseier.no/2016/02/28/skolene-som-gjor-jesus-synlig/

Deres mål er tydelig, de vil ta dem når de er barn. Dette minner om noe jeg kaller overgrep. Forvrenge barns sinn ved å innprente dem at kristendommen er det eneste rette, slik at de ikke er i stand til å velge selv. Håper regjeringen fører dem under streng kontroll ved at de følger samme læreplan som de offentlige gjør.

Det er et klart signal på at pinsebevegelsen sammen med andre kristne retninger begynner å tape de unge. Tape de for vitenskapen med rasjonell tekning, logikk og fornuft i høysete. Der de søker etter frihet og egen realisering.

Internettet, Youtube og bedre opplæring på skolene er mye av grunnen til dette. Vi hører om en kristen person som ble målløs i 10 min etter en 90 minutters Youtube tape av kjent ateist. Dette hadde han aldri hørt om, og det virket jo så ganske fornuftig og logisk, sa han. Siden ble han ateist og startet en ww ateist podkast, kjent som The Thinking Atheist.

Ja folkens, dette er på god vei til å skje med deres unge. De vil ikke lenger akseptere foreldrenes og besteforeldrenes overtro, om jomfrufødsel, snakkende slanger og esler, en hevngjerrig Gud, flygende engler i alle tenkelige fasonger, ja ting som hører hjemme i fantasi sjanger som Ringenes Herre og Game Of Thrones. Vi leser om fortvilte besteforeldre som ikke får barnebarna med seg på kristne tilstellinger. Og det skjer bare oftere og oftere.

Vi ser det over alt, ateismen vokser fortere enn pinsevekkelsen gjør i den vestlige verden. Og vi begynner å se rørelser i andre områder i verden som Sør Amerika og Afrika. Fler og fler vender seg bort fra overtro. Til og med blant muslimer begynner å konvertere til ateisme og det er ikke bare i den vestlige verden men også i Midtøsten. De risikerer sitt eget liv for sitt ateistiske standpunkt. Vi ser det i Iran. I Iran kaster flere kvinner hodesjalet sitt i gatene for de vil ikke lenger akseptere underkastelse av Islam.

Det er det som holder på å skje nå, kristendommen er å vei til å bli en minoritet. DNK har medlemsflukt. Pinsebevegelsen har skjønt det, derfor vil de ha privatskoler.

Hvor lenge vil du tviholde deg til overtro og håpe på en vekkelsen som svinner mer og mer for hver dag før du endelig kommet til en erkjennelse? Så, i mellomtiden vil du smertelig være vitne til avkristningen.

 

Gå til innlegget

Judas anger!

Publisert over 3 år siden

Judas, som kastet pengene tilbake til fareseerne og gikk å hengte seg pga. av en bunnløs anger som man ikke kan finne noe annet sted i bibelen.

Judas, som kastet pengene tilbake til fareseerne og gikk å hengte seg pga. av en bunnløs anger som man ikke kan finne noe annet sted i bibelen. Peter's anger ved å gråte en liten skvett er bare en dråpe i havet i forhold til Judas sin anger. 

 

blir han blir sett på som en skurk og en sviker av kristne som skal være forbilde for tilgivelse og forsoning, blir han av Gud sendt i fortapelsen. Så selv ikke anger i denne "nådens tid" blir han akseptert av Gud. 

 

Hva vil Gud egentlig? Først tar i mot en angrende synder, men den som angrer mest forkaster han. Jeg har aldri hørt kristne komme inn på dette tema. Jeg skjønner det er vanskelig vaskelig å snakke om. for det rører med selve "babyen" Jesus. 

 

Hvor er logikken hen?

 

 

Gå til innlegget

Men etter VG’s innslag av Magne Pedersen vet jeg ikke lenger. Jeg trodde nå i disse opplysningstider at frimenigheter hadde bedre vett. Dette var bare noe man hørte om på 70-80 tallet. Men jeg tok feil!

Svein-Magne Pedersen er i hard vind nå i disse dager etter VG’s avsløring. Det mest sjokkerende er at Svein-Magne Pedersen indirekte fraråder pasienten å ikke ta cellegiftbehandling med å komme med advarsler mot cellegiftbehandling. Pedersen leker med andres liv for å tjene penger.

 

 Dette er så ille at det bør bli politietterforsket, hvor mange syke mennesker har død ved å følge han råd, vet ingen.

 

 Tilogmed har Svein-Magne Pedersen blitt nevnt i utalandet. Seth Andrews som dirver podkasten The Thinking Atheist i USA leste opp en mail fra en lytter i Norge som skrev om han. 

  

Da jeg la ut innlegget mitt om fraråding for å oppsøke psykolog, mente jeg bare psykiske helsetjenester og var den god tro at pinsemenigheter ikke fraråder dem å oppsøke leger. Men etter VG’s  innslag av Magne Pedersen vet jeg ikke lenger. Jeg trodde nå i disse opplysningstider at frimenigheter hadde bedre vett. Dette var bare noe man hørte om på 70-80 tallet. Men jeg tok feil!

 

Innslag fra Kjetil Mæhle og Dag Nygård som er tidl. pastor i Pinsemenighetene utrykte fin medfølelse for det jeg hadde opplevd men slo det i hel med å stille et ”men”. Og forsvarte pinsebevegelsen som sitt eget barn. Dette kunne de spart seg for, for jeg vet at de støtter pinsebevegelsen og trenger ikke å om-belære meg på det.

 

Men Dan Lyngmyr var smart, han viste at jeg ikke gidder å høre på slikt tøv og var ydmyk der han ikke satte inn noe ”men” eller prøvde å forsvare noe og gav en fin tilbakemelding med selvinsikt. Det står jeg i respekt av.

  

Kanskje Kjetil Mæhle, Dag Nygård og andre bør lære av hans eksempel!

 

Men når mine innlegg og VG’s oppslag og tusen mange andre vitner tro jeg etter hvert det er på høy tide at pinsebevegelsen må gå i seg selv på hvordan de formidler helbredelser og sykdom til andre og blir mer åpen mot medlemmer og publikum.

 

Jeg er glad for at mine innelegg kom nå samtidig som VG kom med sitt om Magne Pedersen.

 

At Pinsbevegelsen står nå for et veiskille er det ikke tvil om.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere