Thomas K

Alder: 40
  RSS

Om Thomas

Beskriv deg selv her

Følgere

Det var ikke ytringsfriheten som var terroristenes primære mål. De ropte ikke "Nei til ytringsfrihet" da de dro derfra. De ropte "Vi har hevnet profeten Muhammed". En programleder for en tv-debatt sa like etter angrepet: "Drept fordi dei teikna prestar, rabbinarar og imamar." Én ting er sikkert: Tegnerne ble ikke drept fordi de tegnet prester og rabbinere. Jeg er neimen ikke sikker på om de hadde blitt drept om de hadde holdt seg til å tegne imamer heller. De ble drept fordi de hadde tegnet Muhammed. Punktum.

I ettertid hører vi det samme fra norske muslimer, Helge Simonnes, Jonas Gahr Støre og andre: "Ja til ytringsfrihet, MEN vi ønsker ikke at folk skal tegne Muhammed. Folk bør ikke krenke andre." Det siste er det lett å være enig i, men hva krenket terroristene? I tillegg til Muhammed-tegninger ble de også krenket av jøders blotte eksistens. Hva gjør vi med slike "krenkninger"? Vi kan unngå terrorangrep mot aviser ved å la være å trykke Muhammed-tegninger. Men terroren forsvinner ikke for det.

Kanskje den mest leseverdige kronikken i kjølvannet av denne saken er det Bjørn Stærk som står for i Aftenposten:

 "Men det betyr ikke at «provoserende ytringer» er den riktige konteksten å forstå angrepet i. Det blir som å forstå skoleangrepet i Peshawar som et utdanningspolitisk debattinnlegg. Er pakistanske skoler for dårlige? For sekulære? Og er det nå egentlig riktig å sende barn på en moderne skole i et land hvor et betydelig mindretall heller vil at de bare skal pugge Koranen? Kjør debatt! Slipp kronikkene fri!

Og er det nødvendig av franske jøder å «provosere befolkningsgrupper» ved å åpne kosher matbutikker? La oss ta en debatt på det og. Men vi er da objektive, så vi inviterer folk fra begge sider. En provoserende jødisk butikkeier og en provosert jødehater."

Ser man bort fra antall døde, var angrepet på den jødiske matbutikken mer alvorlig enn angrepet på Charlie Hebdo, for der ble folk drept kun fordi de eksisterte. En verden uten Muhammed-tegninger kan jeg fint leve i. En verden uten jøder er verre.

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere