Vegard Olsen

Alder:
  RSS

Om Vegard

Følgere

Publisert rundt 11 år siden
Helge Evjen – gå til den siterte teksten.

Det har du sikkert sett i Aftenposten.  Ei meningsmåling jeg leste for ei tid tilbake viste at 7 av 10 spurte muslimer ønsket ikke et radikalisert islam med shariadomstoler.  Med forbehold om den usikkerhet som følger slike målinger viste den et klart flertall for den moderate fløy av islam.  Men en går ut fra at dette også er tilfelle blant muslimer i Storbritannia.  Likevel gis det der tillatelse til shariadomstoler.  Og dette må da være betenkelig.

Det er spekulativt å skrive at det gis tillatelse til shariadomstoler i Storbritannia uten å utdype hva som menes med det. Med det inntrykket enkelte har av islam og sharia så forundrer det meg ikke om mange går rundt og innbiller seg at man har shariadomstoler i Storbritannia som dømmer folk til steining og det som verre er. Heldigvis er det ikke så gale. Det er slik jeg forstår det domstoler som ligner mer på det norske konfliktrådet en tingretten. Shariadomstolene dømmer kun i sivilrettslige saker som arveoppgjør, nabofeider, skilsmisser o.l. Det har vært tilfeller hvor disse omstolene har dømt i voldssaker, og det er selvsagt problematisk, men ingen hånd har så langt blitt kappet av.

Forøvrig så har så vidt jeg vet jøder hatt lignende domstoler i Storbritannia i mange mange år.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 11 år siden

Program tre gjorde meg kvalm, og programserien utvikler seg - som forventet - til ren homopropaganda.

Å hevde at alle er litt homo er bevisst løgn og ren homopropaganda, og det er svært alvorlig at bevisste løgner serveres på statskanalen NRK som en sannhet.

Hehe, utrolig hvor forskjellig det er mulig å oppleve et program. Jeg synes episode tre var en fin episode, mens du av en eller anne uforståelig grunn ble kvalm. Forstå det den som kan. Hva som er kvalmt med at kjekk norsk ungdom treffer annen kjekk norsk ungdom med en annen legning enn dem selv og snakker om det kan ikke jeg forstå.

Forøvrig så ble det ikke hevdet at alle er litt homo. Det var noen som sa at de trodde eller mente at alle var litt homo. Ingen av de var i programmet fremstilt som noen autoritet på spørsmålet. At du tror det ble hevdet at alle er litt homo vitner om særdeles dårlig evne til å lese sjangeren og konteksten. Jeg regner med at de fleste andre som ser programmet klarer å se forskjell på en faktaopplysning og at naive ungdommer tror det ene og det andre.

Ellers så vil jeg anbefale deg å ikke se neste episode, da skal det visst både strippes og vises peniser!

Gå til kommentaren

Publisert rundt 11 år siden
Helge Simonnes – gå til den siterte teksten.

Det bør være fullt mulig å stå for åpen folkekirke, samtidig som man setter foten ned for Gelius.

Ja, og det bør være fult mulig å stå for en åpen folkekirke uten å sette foten ned for Gelius. Problemet med tvitringen til Grande er først og fremst språkbruken, ikke at han støtter Gelius eller at han er uenig med Kvarme. Størvolds melding ser jeg ikke det store problemet med. Politikere må da få lov til å mene om kirken. Eller?

Gå til kommentaren

Publisert rundt 11 år siden
Sissel Johansen – gå til den siterte teksten.

Såvidt meg bekjent har alle kirkesamfunn tilskudd for antall medlemmer på lista, dermed har vel også du eierandeler. Sikkert mange ateister som bidrar flittig til DNK.

DNK har en egen post på statsbudsjettet og får IKKE tilskudd basert på medlemstall. Andre livssynssamfunn får støtte basert på medlemstallet i kirken i henhold til denne enkle formelen:

((tilskudd til statskirken)/(medlemmer i statskirken))*(medlemmer i livssynssamfunn)=overføringer til livssynssamfunn

Gå til kommentaren

Publisert rundt 11 år siden
Sølvi Sveen – gå til den siterte teksten.

Jeg er helt enig i det. Vel og merke så mener jeg at dette også har med interesse å gjøre.

Selvsagt, jeg er ikke uenig der. Det vil nødvendigvis oppstå en slags naturlig rollefordeling i et parforhold, men jeg tror det som oftest er mannen som velger oppgaver basert på interesse mens kvinnen tar alt skitarbeidet som er igjen, så som det rutinemessige arbeide det er å vaske hus og klær, også roper de på mannen når vaskemaskina bryter sammen fordi menn visstnok er så teknisk annlagt.

Jeg mener at det ikke må være sånn. Jeg mener at menn godt kan vaske klær, damer godt kan forsøke å reparere vaskemaskina og bytte dekk. Hvis ikke så ender det opp med at damer gjør mye mer arbeid i hjemmet enn hva mannen gjør.

Og at damer generelt skal være så voldsomt mye svakere enn en normal mann nekter jeg å tro. I omsorgsektoren så gjør damer hver eneste dag arbeid som er så tungt at å bytte dekk fremstår som lett fluevekt i forhold. :)

Protip: Du kan trille dekk. ;-)

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere