Kirsten Schei

Alder: 54
  RSS

Om Kirsten

Følgere

Dødens religion....

Publisert nesten 5 år siden
Men det trenger ikke gi seg denne typen utadvente utslag. Mitt system var trist og innesluttet, og det store målet var å leve mest mulig adskilt fra denne syndige verden og fra andre villfarne kirkesamfunn. Jeg trengte ikke noen sterke åndelige ledere til å piske meg framover. Jeg greide etter hvert å vedlikeholde systemet mitt selv. Men jeg tror likevel drivkreftene i bunnen kan være noen av de samme. For min del var frykten for å gå fortapt viktig. Tanken på å være en av svært få utvalgte som hadde funnet sannheten var viktig. Og så må jeg nok også, når jeg ser tilbake, innse at det var en strategi for å unngå situasjoner som jeg ikke var flink til å håndtere.

Når jeg leser hva du har skrevet her, begynner jeg å undre over hvilken agenda religioner og ditto samfunn har i sin virksomhet?

Om du ser hva du sier her,  kan hende du ser forskjellen på menneskeskapt religion og det å faktisk høre Herren til?

Du sier: For min del var frykten for å gå fortapt viktig. 

Mao..... fokus og årsak til "tro" ligger i en av de aller dypeste synder, kan hende en av dødsyndene?.... nemlig tanken på seg selv!

I årenes løp har jeg merket meg dette i mange religiøse kretser. Man lager seg systemer som kommer fra en selv i frykt for eget ve og vel.....forøvrig er også frykt i seg selv synd, dette fordi det bekrefter tvil på Herrens egenskaper. 

Så langt jeg har erfart Herren, har dette intet med Herren å gjøre i det hele tatt.

Herren sier også ....som du sikkert vet at Han skal hente SINE.  - De som er gitt Han fra begynnelsen av!

For sann  kristendom elsker Herren, tenker på Herren, og gleder seg til Han kommer , de har et bedende hjerte og gjør hva Herren helt konkret bad om . Han sa : Følg meg !!!!!!! Og resultatet blir å gjøre Herrens vilje, og elske Han av hele sitt hjerte.

Og tro meg! - Han er vakker ! Elsk-værdig.....

Kan hende det kan være en god ting å forsøke isteden for å spekulere på avgrunnen  av omsorg for eget ve og vel?

Huff...føler for å si unnskyld for å måtte skrive dette....

Mvh KirstenGå til kommentaren

Arvet...

Publisert nesten 5 år siden
Lise Helgesen – gå til den siterte teksten.
Jeg tror mange av oss har så lett for å se på andre, mens sannheten ofte ligger nedtegnet i hjerte om vi virkelig ønsker denne.

Det er her det savnes forstand i denne verden, fordi alt skal saklig begrunnes på sak i vår kultur.

Tilhører man livet i Gud Herren ligger det nedarvet i hjertet. Du har helt rett.

Men.... det er en knalltøff vei å gå om du ikke er vant til å gjøre dette. Dette fordi man da må leve helt og sant etter arven i en verden som ikke anerkjenner annet enn: saklig god grunn basert på sak og ikke indre visshet. All honnør til deg om du tar fatt på veien. Det koster , men man blir etterhvert hel i sin ferd- du vandrer på den smale sti. Kan anbefales på det varmeste.

Så... tusen takk for hilsen :-) Hyggelig å  være her igjen også.

Hvor de andre er blitt av?... godt spørsmål. Undrer selv. Savnet mange gode debattdeltakere når jeg kom tilbake hit jeg også?

Vi får håpe de finner veien tilbake.

Ha en fin kveld :-)

Masse hilsen meg :-)

Gå til kommentaren

:-)

Publisert nesten 5 år siden
La meg forresten ile til med et forbehold: Jeg har problemer med de skråsikre! Det gjelder for øvrig skråsikre av alle slag – "fundamentalistene" iblant oss, enten de er kristne, muslimer, nyateister – eller de sverger til en eller annen politisk isme.

Kan hende du her egentlig bare er blitt godt voksen du Johannessen :-)

Helt enig, ...det eneste jeg er "skråsikker" på er: Min Gud og Herre og at jeg forøvrig ikke er sikker på at noen i denne verden har det totale overblikk og således kan være så skråsikker.

Spesielt "utvikling" og "tid" tatt i betraktning.

Gårsdagens "viten" tilhører nødvendigvis ikke morgendagen....

;-)

Gå til kommentaren

Et skitt vidre...

Publisert nesten 5 år siden
Erling Rimehaug – gå til den siterte teksten.
I de fleste bibeloversettelser har man valgt å bruke grunnbetydningen av ordet kritikk, og skriver «skjelne ånder». Men hva betyr det egentlig i praksis? Hvordan skjelner man mellom ånder? Noen oversettere prøver å forklare det – da sier de ofte at det handler om å vite hvilke ånder som er fra Gud, mens noen sier at det er å bedømme hva som er sunn lære.

Tusen takk for et betimelig innlegg.

At dette faktisk er en nådegave , opplever nok vi som har fått den. Den anvendes også 24-7 -365. Det er helt umulig å ikke forholde seg til slik visshet når man først har fått den.

AT du nå bringer dette frem som en akseptabel nådegave var befriende og godt.  Meget nødvendig også, for dette er vel en av de aller mest krevende nådegaver å ha i både Kirken og dagens samfunn, siden den ikke viser seg i form av helbredelse , undere mv, men snarere ofte viser seg som noe som for andre kan se ut som: uforklarlige avvisninger av personer/ånder/sjeler/påstander/teologiske tolkninger mv.

Den strekker seg også mye mye lenger enn til den oppleste og vedtatte Lutherevangeliske tro og Kirke og vårt samfunn.

Den anerkjenner vår vakre Gud som verdens store skaper, og ser og skjelner i hele skaperverket. Overalt hvor denne gaven vandrer ser den HVEM /HVILKEN herre enhver identitet kommer fra ,og fungerer under.

En ganske så krevende gave å besitte i et samfunn hvor vi har lært at alle er "like" og skal "likes" samtidig som de skal ha lov å begå en hvilken som helst ugudelig handling,og besitte holdninger man kan fryse på ryggen av. Resultatet blir uungåelig at man av omgivelser nok kan oppfattes som noe "kritisk" -ja.  Det er vel sant, -når sant skal sies....

Men for den som har mottatt gaven, er den uungåelig å leve uten, og å slutte å leve etter. Når man hører Herren til , finnes intet valg egentlig, så hvorfor ikke forsøke å sette litt søkelys på dette i den verden vi i dag lever i, med forventninger til hver enkelt som på ingen måte tar høyde for at denne gaven er gitt enkelte. 

Likeledes gjelder dette for samfunnets hjul/dynamikk. Man kan ikke bare nikke megetsigende og late som man ikke ser løgnene og løgnere. -Så skal man liksom vær "kompis" tuftet på sosialdemokratiets ideologi om likhet ,når det rent faktisk er to HELT ulike herrer ....

Den negative betydning/ tolkning av kritikk i dag er i så måte forholdsvis historieløs , men likevel tydelig. Dette fordi den hører Lucifer til. -ANKLAGEREN/ anklage  som i bunn og grunn er den betydning dagens sosialdemokrati har gitt ordet :Kritikk.

Derfor er en forståelse av hvordan denne gaven fungerer av betydning å bringe ut til allmen kunnskap, Dette fordi nettopp denne gaven gjør Herrens ord om å vokte sine steg,-.. til knusende reell håndfast hångripelig realitet i den virkelig verden i dag.

- Og det må være lov, .....

Tusen takk for godt innlegg. 

Mvh Kirsten

Gå til kommentaren

Det er åpenbart.

Publisert nesten 5 år siden
Ove K Lillemoen – gå til den siterte teksten.
Nei! Tusenårsriket er ikke begynt enda. Det starter med Jesu annet komme, og den første oppstandelse

Vi behøver ikke engang finkjemme Bibelen for å få svar.

Det er da så åpenlyst ikke 1000 års-riket vi lever i nå. En kan bare se seg om og kjenne etter, så vet vi at Lucifer går løs enda. Verre er det ikke.

Men trengselen som kommer først, har vi nok begynt å se litt av....

Nei...1000års-riket har vi når Lucifer er bundet på hender og føtter...gleder meg . Det blir nydelig.

Venter ...venter,...

Mvh Kirsten

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere