Sunniva Gylver

Alder: 54
  RSS

Om Sunniva

Jeg heter Sunniva Gylver, 43 år gammel - og mamma, kone, prest, aerobicinstruktør, venn. Noen flere ord på meg: B-menneske, glad i samtalen, energisk, brølete, takknemlig, litt kontrollfreak, tilstede der jeg er. synes blogg er litt skummelt og slitsomt, men også en god utfordring.

Følgere

Jeg er uenig

Publisert rundt 8 år siden

Ytringsfriheten + ytringsfriheten = mer ytringsfrihet? Jeg skjønner Jarle Hauglands overveielser. Likevel lander jeg nok på at jeg er uenig. Fordi jeg kjenner flere viktige - ikke minst kvinnelige og/eller muslimske stemmer - som ikke (lenger) ytrer seg , fordi de får så mye hatmeldinger og stygge kommentarer og trusler, at de ikke orker. Dette er ikke sarte sjeler, men omkostningene blir for store.

Derfor er det ikke bare snakk om ytringsfriheten - men om hvilken ytringsfrihet vi vil prioritere. Mitt inntrykk er at mye av grunnen til at det er langt dårligere kvinnerepresentasjon i nettdebattene enn andre steder, er en kombinasjon av at det i større grad er opp til deg selv å melde deg på, og at tonen blir så mye råere. Selvfølgelig må vi tåle en støyt når vi deltar i et offentlig ordskifte. Men ytringsfrihet+ ytringsfrihet er ikke nødvendigvis mer ytringsfrihet; det er ytringsfrihet for noen andre."

Gå til kommentaren

Felles utfordring

Publisert rundt 8 år siden

Takk for viktig innlegg. Selv i 2013, hvor vi feirer kvinnestemmer året igjennom, møter vi den utfordringen vi gjør hvert år: At de større kristne sommersamlingene totalt sett har et langt større antall mannlige enn kvinnelige talere.

Det er en felles utfordring - og den gjelder ikke bare kristne sammenhenger. Kirken er ikke alene om å ha dårlig kvinneandel i utsatte og synlige/ hørbare posisjoner: I forbindelse med feiringen av stemmeretten, har det vært flere oppslag om at det fortsatt er langt flere kvinner enn menn som uttaler seg offentlig i media. Og (om enn litt sær assosiasjon) kokkelandslaget og Annual Horse Show er fullt av menn, selv om matlaging og ridning på grasrotnivå fortsatt i stor grad er kvinners domene

I skrivende stund er jeg på en konferanse i et internasjonalt forskernettverk - vi er to kvinner og tjueto menn her. Da jeg kom inn som en av redaktørene i Luthersk Kirketidende, gikk kvinneandelen i spaltene opp noen hundre prosent....Hva betyr alt dette? At vi har en felles utfordring: Kvinner: Vi må by på oss selv, våge å hive oss utpå, heie på hverandre, tipse om andre kvinner som kan spørres og utfordres, øve oss på å være synlige, konfrontere trakassering av oss selv og andre, tåle at ikke alle liker oss, og at ikke alt vi gjør er perfekt.

Menn: dere må være bevisste på å utfordre, henvise til, oppmuntre kvinnelige kolleger, ikke forvente dobbelt av kvinner som av menn, slå ned på usaklig og stygg trakassering av kvinner som uttaler seg offentlig, backe opp kvinner rundt dere. Selv har jeg sagt ja til å tale på tre festivaler i sommer - og dessverre måttet si nei til flere - og jeg gleder meg!

Gå til kommentaren

Kvinnesolidaritet

Publisert rundt 9 år siden

Sihem og Senait - takk for kloke og nyanserte innlegg. Jeg er nettopp kommet hjem fra konsert med Pearls of Islam - to flotte muslimske kvinner fra London, med afro-karibisk bakgrunn, og en særegen mix av rap, nasheed, sang, djembe, gitar. Vi trenger mange ulike muslimske kvinnestemmer - og mange andre. Så trenger man ikke gå inn i alle kommentarer hvis det blir for tungt.

Gå til kommentaren

sorry!

Publisert rundt 11 år siden

Jeg må bare beklage hvis jeg har kritisert deg på feil grunnlag. Det var ikke meningen. Jeg skrev ut fra intervjuet i Vårt Land, og har ikke sett de korreksjonene du nevner. Jeg ønsker selvfølgelig å være redelig i det jeg gjør. Jeg går helt klart glipp av en del ting, her jeg sitter i Antananarivo med dårlig nett-tilgang - noe jeg stadig også tar forbehold om. Det er igrunnen fint at du ikke mente det jeg trodde du mente her - så skal jeg forsøke å få helheten bedre med meg neste gang.

Gå til kommentaren

Takk

Publisert over 11 år siden

Takk for det, Rune. Det er både godt og vanskelig å være her. Jeg lærer mye - om et annet land og en annen kultur, om meg selv, og om mitt eget samfunn, sett litt mer utenfra. I den grad mine bidrag her kan inspirere til ettertanke og samtaler om viktige ting, så er det bra!

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere