Terje Marøy

Alder:
  RSS

Om Terje

Pensjonist og borgerrtighetsaktivist emeritus (men kanskje enno meir eremitus). Driver nettstaden stigmavakta.no

Følgere

Hoppkonkurransen RAW AIR innfører klasseskille. Tilhører du en ressurssvak nasjon uten lag, får du et handikap på minus fire hopp, tilsvarende 600 poeng pluss-minus.

RAW AIR er trolig den mest usportslige idrettskonkurransen som fins i vår tid. Å la utøvere stille med handikap kjenner vi ellers bare fra hestesport.

Lagkonkurransen teller individuelt
I denne konkurransen som teller 16 hopp, vil bare de som blir tatt ut til lagkonkurransene ha vinnersjanser, ettersom poeng fra lagkonkurransene teller i det individuelle sammendraget. I fjor rammet dette Anders Fannemel, som ble vraket til den første lagkonkurransen. Med 250 tapte poeng, ville han ikke kunnet hevde seg, selv om han hadde vært den beste hopperen i de øvrige konkurransene. De som heller ikke får hoppe lagkonkurranse i Vikersund, taper fire hopp og 600 poeng, pluss/minus.

Fratas vinnersjanse
Vi kan også risikere at konkurransens leder før Vikersund blir fratatt muligheten til å vinne, fordi en lagkamerat ansees bedre til lagkonkurransen i skiflyging.
En hopper fra en nasjon uten lag, som Jan Bokløv i sin tid, vil være sjanseløs i Raw Air, selv om han skulle være verdens beste.
Dette blir en form for organisert juks, der seriøse idrettsutøvere ofres.
Joda, jeg kommer til å se på konkurransene, men dette stinker!
Forøvrig varslet jeg skiforbundet om dette i fjor, men de har ikke brydd seg om varselet. LO sponser opplegget, noe som bør presse fram endringer hvis vi (LO) skal være med videre.

Se http://rawair.no

Gå til innlegget

Sjakk-VM i Ryadh viser kultur/sport på sitt aller verste. Kvinner diskrimineres og kvalifiserte israelske jøder nektes adgang.

Joda, Magnus Carlsens verdensmesterskap var vel fortjent, og en imponerende prestasjon. Siste dag av lynsjakk-vm ga han verden en leksjon man aldri har sett maken til.

Men selve arrangementet var og ble en skandale. Hvordan i all verden kan sjakkforbund i Norge akseptere at et mesterskap legges til et land som i full åpenhet diskriminerer kvalifiserte sjakkspillere?

Israelerske jøder med øst-europeisk bakgrunn har en flere hundreårig imponerende sjakk-tradisjon. Kun de tidligere sovjetstater kan mestre like mange stormestre i forhold til folketallet, som Israel.

Israelske stormestere ble nektet visum til Saudi-Arabia, uten at landet mistet mesterskapet. Det er uhørt, og viser hvor dyptgripende korrupsjonen i FIDE-systemet er. Iranske deltakere gadd ikke en gang å søke visum, i visshet om at de ville bli nektet. Quatar fikk kranglet seg til deltakelse i siste liten.

Den regjernede kvinnemesteren viste ryggrad. Hun nektet å spille i et land som håner likestilling og er blant de verste kvinnediskriminerende regimer i verden. Hun ville slett ikke dekke seg til eller vandre med mannlig følge utenfor arenaen. Anna Muzychuk viste politisk og moralsk ryggrad.

Nå vurderer man å legge lyn- og hurtigsjakk-mesterskapene til Ryadh også i 2018 og 2019.

Norge er i posisjon til å presse FIDE: Hvis sjakkforbundet nekter åvære med på diskriminerende arrangementer, vil mesterskapet miste sin største profil, Magnus Carlsen.

Jeg mener det også er en hårreisende av NRK å legge store ressurser i å dekke et diskriminerende arrangement. Det er faktisk ting i verden som er viktigere enn ratingpoeng og mesterskap.

Nå er det jo mange deltakere i Verdidebatt som kaller meg antisemitt, og jeg skal ikke bruke krefter på argumenter mot det. Men min påståtte "antisemittisme" strekker seg ikke så langt at jeg aksepterer diskriminering av israelske jøder på etnisk, religiøst eller politisk grunnlag, hverken i arabiske land eller i Norge. Det bør heller ikke stuereine israelsvenner gjøre. Så jeg anbefaler en felles front før neste sjakk-vm på de trakter.

 

Gå til innlegget

NO ER DET NOK OM TROND GISKE

Publisert over 4 år siden

Straff, inkludert medieeksponering må stå i høve til handlingane. Eg tykkjer at Trond Giske kanskje har fått nok no. Saka er eit samfunnsproblem som når mykje lenger enn til den eine mannen.


Den som er utan skuld, kan kaste den fyrste steinen, sa ein som blir feira i desse dagar. Redaksjonane tykkjest i så måte vera mellom dei verste sjølv. Ei nyss gjennomført undersøking blant kvinnelege journalistar, synte at 10 prosent av dei yngre hadde blitt plaga siste året. Eit svært høgt tal, truleg langt høgare enn i dei politiske partia.


Kjønnsrelatert maktbruk skal avdekkast, straffbare forhold etterforskast, og nokon skal hengjast ut i den mediale gapestokken. Men gapestokk-eksponeringa skal stå i høve til handlinga. Giske hadde ikkje fått meir omtale, om han hadde drepe nokon av dei han har plaga.


Dagbladet, VG og dei andre har drive kampanjar tidlegare. Eg kan nemne ein tidlegare Børs-direktør, ein tidlegare helseminister og ein finsk skiløpar. Alle blei dei drevne i dauden av for stort trykk i norske aviser.
Folk flest har fått kva vi treng i denne saka. Oppryddinga får dei involverte ta seg av, når dei får eit pusterom. Hvis den prosessen går dårleg, kan heller media koma på bana att. Om det fins straffbare hendingar, er det ei sak for rettsvesenet.


Det som skjer no er meir eit samfunnsproblem enn eit politisk problem. Slike hendingar fins i alle miljø og i alle samfunnslag, både i kommersielle, ideelle og religiøse verksemder. Det skal ryddast opp, men med metodar som ikkje øydelegg skuldige og uskuldige.
Akkurat no sit eg med inntrykk av at redaktørane skyt kring seg for å trekkja merksemda bort frå sine eigne nærmiljø.

Vårt Land har halde ei nøktern line, i alle høve på nettet, utan at det har svekt alvoret i saka.

Gå til innlegget

Holocaust: Uklokt lovforbud

Publisert over 4 år siden

Holocaust er historiens mest dokumenterte forbrytelser. Men hvorfor straffe folk 62 år senere for deres dårskap?


Å straffe folk fordi de opptrer som uvitende er bare tøv. Holocaust er historiens mest dokumenterte overgrep. At 88 år gamle Ursula Haverbeck hevder noe annet, trolig mot verre vitende, endrer ikke på det. Nå er hun enda en gang dømt for å fornekte holocaust.


Ta henne for det hun gjør, hvis hun fortsatt gjør noe som helst, men ikke for hva hun mener. Apropos mener: Når hun hevder at dette ikke har skjedd, inrømmer hun samtidig indirekte at forbrytelsene som ble propagandert av hennes flokk heller ikke var nødvendige.


Ytringsfrihet er under press over hele verden. Til det kjedsommelige forsvarer vivår egen rett til å fremføre ytringer som andre misliker.
Og her fremstår slike dommer som et pedagogisk problem. Hvordan i all verden skal vi kunne hevde overfor 1,5 milliarder muslimer at vi med annen tro, eller ingen tro, skal ha rett til å håne profeten og deres hellige religion, når vi selv dømmer folk for historisk ignorans?


I samme gate, uten sammenligning forøvrig: Hvordan skal vi kunne forkynne ubegrenset ytringsfrihet for dem som trenger mer av den, når en fotballspiller får én million kroner i bot for å kalle ledelsen i sitt fotballforbund for pamper?


Skal vi forkynne ytringsfrihet, så får vi være i nærheten av konsekvent. Ellers havner vi i sumpen der "de andre" ikke hører hva vi sier , for handlingene våre overdøver hele budskapet.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/nazi-bestemor-paa-88-aar-doemt-igjen/a/24164892/?fb_action_ids=10210508747540398&fb_action_types=og.comments

 

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere