ståle hagen

Alder: 51
  RSS

Om ståle

Jobber som intensivsykepleier ved St. Olav`s Hospital i Trondheim. Er interesssert i Bibelsk teologi, med Israel/ jødene som et spesiellt interesseområde.

Følgere

Holocaust-betviler tas inn i varmen på NTNU

Publisert nesten 10 år siden

NTNU gjorde det igjen. Ved å invitere ex-israeleren Gilad Atzmon til forelesning på Dragvoll 31.10.11, er enda et kapittel i historien om NTNU`s anti-israelske agenda skrevet.

Det var egentlig ganske genialt. Som den drevne saxofonisten og musikeren Atzmon er, kunne han inviteres inn i dekke av å være et innslag i det kulturelle livet på byens universitet. Men det var ikke mange toner som ble servert i auditoriet på Dragvoll mandag. Etter sin innledning om egen oppvekst og bakgrunn, var det et tildels kraftig politisk budskap han kom med. Selvfølgelig helt i tråd med det vi har hørt på Midtøsten seminarene ved NTNU høsten 2009; Israel og dens grufulle sionisme er årsaken til all uro og ondskap i Midtøsten. Ja ikke bare Midtøsten, men hele verden, må vite.

Tilhørerne ble opplyst om at krigen mot Irak var det Israel som stod bak. Dette ble sagt uten noen dypere begrunnelse eller dokumentasjon. For en akademisk institusjon må det være kompromitterende å ønske slike konspirasjonsteorier velkommen. Uten noe motsvar eller innvendinger.

Men det Atzmon sa stemmer godt med det vi leser av hans materiale på internett. Forrige finanskrise var en sionistisk konspirasjon. Hitlers " Mein Kampf" er et fremragende skrift. " Sion Vises Protokoller" må, ifølge Atzmon, bli "tatt seriøst" fordi det "beskriver den politiske virkeligheten vi lever i."

Ikke rart hans besøk på Umeå Jassfestival denne måneden skapte reaksjoner.
http://blogg.aftonbladet.se/ledarbloggen/2011/10/judehatare-till-umea-jazzfestival
http://skma.se/2011/10/antijudisk-aktivist-valkomnas-till-umea-jazzfestival/

I en artikkel av Atzmon jeg fikk las i forkant av seminaret, påstår Atzmon at jødene i tyske konsentrasjonsleirer frivillig var med på dødsmarsjen mot slutten av 2. verdenskrig.

Oppslutningen om Atzmon sitt foredrag var heller lav, sammenlignet med Israelseminarene høsten 2009, eller besøket til Alan Derschowitz i vinter. Men det begynner etterhvert å bli så forutsigbart, det som kommer fra Palestinakomiteen på Dragvoll, at det er enkelt å skjønne at folk ikke gidder å komme lengre. En forventer egentlig et høyere saklighets- nivå når en kommer til et universitet, enn å få høre at jødiske begravelser er en erotisk opplevelse for de involverte...

Jeg nevner Palestinakomiteen, for i forbindelse med dette besøket er det et formellt samarbeid de har med Universitetet. Ikke så rart, siden det er mange av de samme menneskene som står i arrangementskomiteen begge steder. Og om lokalaget til MIFF (Med Israel for Fred) Trondheim spør universitetet om muligheten for et samarbeid om å få en akademiker til å besøke NTNU med et positivt syn på Israel, stenges dørene. Det er derfor vi aldri vil få se en israelsk historiker som f. eks. Benny Morris på Dragvoll. Dypest sett er dette en trist farse for byens Universitet, som vi ellers kunne vært stolte av.

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere