Sigurd Eikaas

Alder: 56
  RSS

Om Sigurd

Mail: sig-eik@online.no. Medlem i Intelligent Design-foreningen BioCosmos (https://biocosmos.no). Har skrevet "Skapt for at Gud skulle dø": http://www.skaptforatgud.blogspot.no

Følgere

Publisert over 2 år siden
Are Karlsen – gå til den siterte teksten.

Her vil jeg støtte Ellis konklusjon.

Jeg mistenker at denne dommen er et utslag av diskriminerende feminisme, i den forstand at dersom en mann ikke hadde blitt hilst på (noe som er et vanlig fenomen?), hadde en tilsvarende sak neppe blitt reist. 

Jeg mener at ulike kulturers intimgrenser er en god grunn for "integritetsunntak". Det bør vi kunne være generøse nok til å respektere.

Ellers bærer dommen preg av en generell nedlatenhet overfor religionens betydning for individet. Den åpner vei for en tilsvarende behandling av kristnes etikk og moralkodekser når anledningen byr seg.

Jeg opplevde det at muslimske kvinner nektet å ta meg i hånden som krenkende, nedlatende og som en arrogant handling overfor meg. Vi var ikke på likefot.

Så kan du si at jeg med fornuften kan overstyre følelsene, og si at det ikke var noen grunn til å føle seg krenket. Og det kan så være. Men jeg tenker at hvis jeg opplevde det slik, så er ikke jeg den eneste. Og hvis jeg da skal realitetsorientere meg, så må jeg erkjenne at dette er noe som vil øke avstanden og motstanden overfor innvandrerne, - med andre ord, det vil øke konfliktnivået i samfunnet.

Det ville vært interessant om andre menn  ville fortelle hva de følte da de opplevde at noen kvinner nektet å håndhilse på dem. Det skulle ikke forundre meg om også muslimske menn egentlig føler seg ubevisst ydmyket, og at denne skikken bare er enda et element som fyrer opp under avstanden og hatet mellom kjønnene.

Gå til kommentaren

Publisert over 2 år siden
Men her er det jeg ofte savner at vi klarer å se oss litt lenger enn vår egen nesetipp,

Jeg har skrevet flere kommentarer, og du har bare delvis besvart noen av dem. I stedet fortsetter du å karakterisere oss som ikke er enige med deg, på negative måter, - denne gangen som noen som ikke kan se lengre enn sin egen nesetipp.  Du skjuler riktignok stemplingen ved å skrive "vi", men ingen er i tvil om hva du mener.

Du har rett i at det kan være krevende å engasjere seg på Verdidebatt, for ofte blir debatten avsporet av usaklige, moraliserende, fordømmende og selvrettferdige debattanter som i stedet for å argumentere saklig, heller bruker ad hominem-argumenter for å få rett, og slik stempler motdebattantene som dårlige og/eller sneversynte individer.

Det er ikke ok.

Gå til kommentaren

Publisert over 2 år siden

Hei, Sigurd. Jeg kunne ha skrevet det og utelatt navnet, men hun er en offentlig person og dette skjedde i all offentlighet. Mitt poeng med å trekke frem eksemplet er at heller ikke håndhilsing er alltid et tegn på norsk høflighet..

Joda, håndhilsing kan absolutt i gitte kontekster brukes til mer enn vennlig høflighet. Men akkurat det er en avsporing i forhold til om hvorvidt man som innflytter til et land skal følge landets skikker for vanlig omgang, eller om man skal insistere på at de innfødte skal tilpasse seg dem selv.

Gå til kommentaren

Publisert over 2 år siden
står din guds lov og påbud over de sekulære lovene? 

Åpenbart, - på det individuelle plan når statens lover krever av meg at jeg skal bryte Guds bud.

Gå til kommentaren

Publisert over 2 år siden
Når man bor i utlandet, kan nasjonaldagen feires med sine egne. Ikke med flagg og sang på offentlige steder "In your face" overfor landet der man har bodd i mange år og fått goder fra. Jeg ville ha sagt det samme hvis Oslos pakistanske befolkning hadde marsjert i Frognerparken med det pakistanske flagget og sunget den pakistanske nasjonalsangen .. 

Men er ikke det å nekte å håndhilse det annet kjønn, i Norge, nettopp en slik ""in your face", overfor landet der man har bodd i mange år og fått goder fra"?

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere