* Sigrun *

Alder: 13
  RSS

Om * Sigrun

Følgere

Psykoterapi for diagnosen PTSD

Publisert over 6 år siden

Siden Høyre og regjeringen ønsker at terapi skal ta utgangspunkt i hvilken psykiatrisk merkelapp brukeren har fått, mener de da at en med diagnosen PTSD etter en trafikkulykke og en med diagnosen etter 10 år med incest og/eller barnemishandling trenger omtrent like lang terapi? I Danmark, som er helseministerens forbilde, er standarden for diagnosen 15 timer med psykoterapi.

Tror dere på ramme alvor at det monner for barndomstraumer type II? Jeg har en bakgrunn med gjentatte menneskeskapte traumer fra jeg var 3 år (eller mindre) og til jeg var i tenårene. Jeg trenger mange måneder bare for å bli trygg i relasjonen. Derfor spør jeg: Vil jeg og andre med tidlige interpersonlige traumer som har diagnosen PTSD, kunne få tre-fire-fem år med terapi, selv om pakkeforløpstandarden bare er noen måneder?  

Gå til kommentaren

Får sjokk

Publisert nesten 11 år siden

Jeg får helt sjokk av at presumptivt oppegående mennesker i dagens Norge kan få seg til å overhodet tenke på naturkatastrofer som Guds straff. Da er vel incest mot barn også straff, da - kanske fordi de stjal i godtebutikken en gang?

Innse at verden er skrikende urettferdig. Det er umodent å gå rundt og ønsketenke at det er rettferdighet som styrer på denne kloden.

Gå til kommentaren

Voksne

Publisert nesten 11 år siden
Arja Larsen – gå til den siterte teksten.

Sigrun. Har jeg forstått deg riktig, så ser du saken i sammenheng med diagnostisering av barn og ungdommer og sett fra deres synsvinkel som får diagnosen. 

Jeg hadde i tankene voksne som ble utsatt for overgrep og omsorgssvikt i barndommen.

Gå til kommentaren

Traumer

Publisert nesten 11 år siden
Arja Larsen – gå til den siterte teksten.

Jeg forsvarer begrepet personlighetsforstyrrelser, fordi det forklarer flere slags destruktive atferdsmønster og derfor nettopp hjelper til å innse at det ikke alltid dreier seg om psykopati. Samtidig hjelper fokuseringen på at det dreier seg om en forstyrrelse, til å forstå at det er noe bak forstyrrelsen. Kanskje har dette mennesket som barn blitt "programmert" til å oppføre seg slik?

Hvorfor i alle verden er du for slike krenkende diagnoser og ikke at ting kalles ved sitt rette navn? Er det riktig å pakke inn overgrep og omsorgssvikt mot barn og kalle det noe helt annet, som stigmatiserer offeret? Noen tar sitt eget liv når de får stygge personlighetsdiagnoser.

Dag Øystein Nordanger:

"Det nye med diagnosen Kompleks PTSD er ... at den eksplisitt knytter de aktuelle symptomene til reelle opplevde traumatiske belastninger. Tar man inn over seg den etter hvert overveldende dokumentasjonen av nærmest alltid tilstedeværende historikk av neglisjering, overgrep og andre traumatiske belastninger i gruppen av pasienter med alvorlige personlighetsforstyrrelser, er dette på sin plass. Dermed omgår man også det stigma av "karakterbrist" som uvergelig er vedheftet personlighetsforstyrrelser."

http://issuu.com/issuumia/docs/forbi-ptsd--utv.trender-i-fagfeltet-traumepsykolog

 

 

 

Gå til kommentaren

At det går an!

Publisert nesten 11 år siden

Helt utrolig at det går an å skrive noe sånt! Du burde vite at at de fleste som får en personlighetsdiagnose, er ofre for overgrep i barndommen - og så fremstiller du dem som monstre!

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere