Siri Fuglem Berg

Alder:
  RSS

Om Siri Fuglem

Jeg er anestesilege, med doktorgrad i immunologi. Mitt hovedinteressefelt er fosterdiagnostikk/selektiv abort. Dette fordi jeg selv opplevde å få en alvorlig diagnose på barnet i magen. Min datter hadde trisomi 18, hun levde til fødsel og tre dager til. Medisinsk etikk opptar meg også i videre forstand.

Følgere

Publisert nesten 4 år siden

Ja, Sterri har snakket om kostnader for samfunnet. Han snakker også om at mennesker med Downs syndrom utgjør en belastning for foreldre og samfunn. således er det vel på sin plass å vise at det kan være andre egenskaper hos mennesker som utgjør en større belastning på oss enn individer med DS. 

Gå til kommentaren

Publisert nesten 4 år siden

Trondheim har en tøff professor som skjønner litt mer om alvoret i Sterris udokumenterte påstander om andres livskvalitet:

http://fonteneforskning.no/debatt/tunga-rett-i-munnen-spraket-og-var-forstaelse-6.19.501677.82f4d813e0

Gå til kommentaren

Publisert nesten 4 år siden

http://www.verdidebatt.no/innlegg/11682616-retten-til-et-annerledesbarn

Gå til kommentaren

Publisert nesten 4 år siden

Les gjerne også dette intervjuet med en som har forsket på feltet - Anne Mari Røsting Strand:

orskning.no/2017/01/nyansert-diskusjon-fosterdiagnostikk/produsert-og-finansiert-av/universitetet-i-agder


Gå til kommentaren

Publisert nesten 4 år siden
G Solli – gå til den siterte teksten.

De tilstandene man søker ved fosterdiagnostikk, og spesielt ved NIPT, er Downs syndrom og trisomi 18. Det jeg har lest av forskning på feltet, viser at foreldre til barn med tilstandene. Morens livskvalitet forringes ikke i betydelig grad, tvert imot rapporterer foreldre at deres familie har like god livskvalitet som "vanlige" familier. (Les bl a artilker av Brian Skotko og av Annie Janvier.) Med ditt argument baserer praksis av loven seg på fordommer, ikke kunnskap, ikke vitenskap. Således får fostrene et laverre rettsvern pga fordommer, om man skal følge ditt resonnement.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere