Rune Andre Winther

Alder:
  RSS

Om Rune Andre

Jeg er et troende gjennomsnittsmenneske midt i livet. Skrevet to bøker på henholdsvis Lunde og Luther forlag, utgitt cd og ellers gjort mye variert i sosiale sammenhenger.

Følgere

Hver jul pusser mange kjendiser støv av evangeliet (som de stort sett ikke har et forhold til resten av året) og spiller på kirkekonserter omkring i landet.  Det er profesjonelt, vakkert og melodiøst, og tiggerne med sine pappkrus på gangbrua mellom Oslo S og Oslo City er lysår unna. I mine øyne er det noe som skurrer. Jeg skjønner at artister må ha noe å leve av og jula er lukrativ om man ikke er en middelaldrende sangevangelist fra Lindesnes, med hentesveis og gitarakkompagnement på tre akkorder.. 

Kjente navn er som merkevarer og gir stort sett fulle kirker i motsetning til resten av året, og det er selvsagt ikke gratis i en tid da selv det å følge naturlovene er avgiftsbelagt. (Et sidesprang: De som har vært ekstremt tissetrengt på offentlig sted uten ha mynter eller vekslemuligheter for hånden, kjenner problemet.. )      

Livets bortglemte og mindre bemidlede sjeler, mange uten nåla i veggen, selvforskyldt eller uforskyldt, har ikke en håndfull hundrelapper å avse.       Kirkekonserter med kjente artister på plakaten i jula er kun for de som har råd til det. Resten av året er Jesusbarnet og julegleden plassert i en pappeske i kjelleren sammen med engler, nisser og andre julegreier.                                                                                                                                             "Rune, hvorfor skriver du dette du som er en så hyggelig fyr ellers? Er du blitt gledesdreper som vil ødelegge folks julestemning?  Er ikke jula en tid for kos og fellesskap? " Det høres nærmest ut som en alvorlig kriminell handling å yppe seg mot julegleden.          

(Jeg kunne utdypet at Statens Institutt for Rusmiddelforskning hevder at tusener på tusener barn gruer seg til jul på grunn av foreldrenes overdrevne alkoholmisbruk.  Og, hvert år på denne tiden øker antall henvendelser til barn og unges kontakttelefon. Men jeg gjør det ikke..)   

Mange feirer en god og meningsfull jul. Rett skal være rett! Men det fins de som klorer seg fast til julegleden for enhver pris, som om de var spesialutsendinger fra julehygge-departementet der nissen er president og Jesus redusert til en knagg å henge jakka på.    

Jeg ytrer meg som jeg gjør fordi jeg ikke ønsker å være en hykler. Jeg har for mange dårlige sider fra før om jeg ikke skal slite med enda en. Det er svært sannsynlig at mange kristne vil bruke pekefingeren mot det jeg skriver og hevde at det er “ukristelig”. Men jeg husker å ha lest at Jesus en gang kalte prester og skriftlærde for “ormeyngel og kalkede graver” fordi han så deres hykleri.                                  

"Sammenligner du deg med Jesus, Rune"?!"  Nei, bevares. Men jeg vet litt om ham og bruker ham som kilde i mine betraktninger. Jeg er verken prest eller skriftlærd - om det kan være en personlig trøst. Noe jeg kjenner at det ikke er. Dårlig samvittighet vil jeg få etter å ha offentliggjort dette, sammen pokker. Men jeg klarte ikke la være!

Gå til innlegget

SOM ANSIKT SPEILER SEG MOT ANSIKT I VANNET..

Publisert rundt 10 år siden

“ Homo sum humani nil a me alienum puto” Fordi jeg er et menneske, er intet menneskelig meg fremmed.

 

 

Gå til innlegget

"LASARUS-METODEN"

Publisert rundt 10 år siden

Det var en slik oppvåkning jeg trengte - fra død til liv.

Lasarus, kom ut!

Publisert 21. desember - 142 visningerInnlegg

Joh.13. 25-44 ...."Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på Meg, skal leve selv om han dør.."

I årene etter min frelsesopplevelse, ble jeg spurt om å skrive en bok for et større forlag. Jeg sa ja til utfordringen og boka ble utgitt i 1990. I boka har jeg skrevet et kapitel som jeg har kalt "Lasarus-metoden".

Ha i mente at jeg ikke vokste opp i et kristent miljø, hverken hjemme eller blant venner. Jeg visste ingenting om hva det hele handlet om. Jeg var "død" for evangeliet. I gata der jeg vokste opp var folk mer opptatt av å male fanden på veggen.

Da jeg sa ja til Jesus, var jeg som en bortkommet sønn, fullstendig på trynet i min egen selvsentrerte verden av alkoholmisbruk og det som følger med av faenskap. Jeg såret mine nærmeste og tråkket på folk som ville meg vel. Jeg løy og bedro, og var som levende død.

Så fikk jeg erfare "Lasarus-metoden". Det var som om Jesus personlig sto utenfor "graven" min og ropte på meg: RUNE, KOM UT! Det var en åndelig opplevelse jeg aldri noensinne vil glemme! Det var som om Guds Ord spratt ut av bibelen, satt i gang hjertet mitt og ga meg livet tilbake.

I forkant av denne opplevelsen hadde jeg gjennomført flere behandlingsopplegg uten å lykkes å bli rusfri. Som jeg har skrevet tidligere er det en lang historien jeg ikke ønsker å belaste leserne med. Så kan man spørre seg selv om man må ned i en grøft for å bli en kristen. Langt i fra. Jeg, Rune måtte ned i grøften, og det er jeg dypest sett glad for. Dette var MIN vei, ingen andres.

Galskap? Javisst! Jeg er gal som tror på Jesus. I forstandens analytiske lys vil det være unaturlig å mene noe annet. I mange år ble jeg såret og nedfor når noen rynket på nesa og ikke helt var med på notene når jeg vitnet om min frelsesopplevelse, som rent intellektuelt er helt på viddene. Men i dag preller det som vann på det meste. For jeg vet at over skyene er himmelen alltid blå. Jesus lever i hjertet mitt, og jeg er ikke opptatt av å forstå det.

Jovisst faller jeg, og jeg har ikke tall på alle gangene jeg må krype til korset. Men av nåde er jeg frelst, og med årene går, vokser jeg i troen og kjærligheten til Jesus blir sterkere forankret på trygg grunn. Jeg går ALDRI inn i diskusjoner om det jeg tror på. Det overlater jeg til Jesus. Det er Han som må overbevise den enkeltes hjerte, ikke jeg. For Guds rike består ikke av ord, men kraft. Bokstaver slår ihjel, ånden gir liv. Jeg sier som Paulus: "Jeg vil ikke vite om noe i blant dere enn Jesus og Ham korsfestet!" Da er jeg på trygg grunn!

Gud velsigne hvert enkeltmenneske som leser dette! God jul og et godt nyttår til store og små!

Med vennlig og kjærlig hilsen fra Rune

- godt voksen 2. års bibelskoleelev fra Bergen, gift og bosatt i Hakadal ( men ikke med kjerringa m/ staven)

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere