Cathrine Pedersen

Alder: 48
  RSS

Om Cathrine

Beskriv deg selv her

Følgere

Publisert nesten 3 år siden

Det er jo sånn det er. Verdidebatt er ganske politisk korrekt og til del ganske uspennande debattforum...

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden

Eit ganske kjedeleg forum som nok appellerer mest til dei eldre synest det meg...

Gå til kommentaren

Kansje...?

Publisert rundt 7 år siden

Fordi Svalbard er NordEuropas svar på Sibir...? Man har ikke krefter til krangel og temperament i et sånt klima..? Kan for så vidt forklare hvorfor der er lite kriger her oppe i nord. Man blir fort kjølt ned fra ildfullhet...(ps. ikke seriøst ment)

Gå til kommentaren

Flott

Publisert rundt 7 år siden

Flott dersom eldre ønskjer å bidra som ein positiv faktor i samfunn og nærmiljø og familie etter fylte 68...! Det trengs vaksne folk som bryr seg på ein god måte og vil vera meir enn seg sjølv nok. At dei ikkje går i egofella...!

Gå til kommentaren

Mange menighetar/kyrkjer

Publisert over 10 år siden

-åndeliggjering av konfliktar, og mangel på god konflikthåndtering

-utfrysing av folk som ikkje retter seg etter normene i forsamlinga

-manglande raushet i forhold til at vi tenker og meiner ulikt, det eg kaller meningstyrrani: at alle må meine det samme; td i spørsmålet om Israel, kva politisk parti som er akseptabelt å stemme på.

-bruk av mykje ressursar på lite resultat.

-mangel på langsiktig tenkning. Ein surfer frå den eine bølga til den andre, og kaster seg med einkvar lærdoms vind. Og mange gonger tør ein ikkje ta i tu med usunn lære i frykt for å "slukke ånden". Ein er og oppteken av at "Vi har det"- og er opptekne av den såkalla friheten. For min del opplever eg den friheten meir som et kaos. Mangelen på struktur blir slitsomt i lengda.

-mangel på etiske retningslinjer. Taushetsplikta er ikkje respektert i mange, særlig små menighetar med lav kompetanse på ledarskap.

-manglande rasuhet i forhold til at vi er menneske med feil og manglar. Manglade ærlighet i møte med livskriser. Ofte blir slikt åndeliggjort.

-holdningar frå menigehtskristne som seier: fordi du ikkje har ein menighet, er du utanfor Guds plan. Det er få som spør seg kvifor det er slik. Det er ikkje fordi folk faller frå at dei forlater frikirkelige miljø, viser forskning (STREK).

Vi snakker ofte om at vi må gi Gud meir rom, søke han meir, gi han meir, osv og det er sikkert rett; men vi må ikkje gløyme å gi kvarandre rom, heie kvarandre fram, oppmuntre kvarandre og skape miljø der det er trygt å vere menneske på godt og vondt. Det er vi ikkje alltid så flinke til.

 

(Får ikkje heilt til siteringsfunksjonen, men dette er moment frå Solveig Grønnestøls innlegg)

Ang desse tinga ho her nemner, kan eg medgi at det ikkje berre er pinsemeninghetar som lider av desse symptoma...! Har vore med i forskjellige menighetar opp gjennom, og desse er nok gjengangarar maaaange plassar! Desverre.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere