Bjørn Bråtveit

Alder:
  RSS

Om Bjørn

Følgere

Kva er nytt ?

Publisert over 3 år siden

Ropstad og Bollestad vil forhandle med H, V og Frp, men det terrenget har dei vel sondert i dei siste 5 åra. Kva er det nye dei forventar skal dukke opp ? 

Krf har ikkje funne grunnlag for å gå inn i regjering tidligare, og dei har og vore klar i valgløfter på at dei IKKJE skal inn i regjering med Frp. Så kvifor denne optimismen no, og kvifor skal ein bryte eit valgløfte ?

Gå til innlegget

Omsorg for skaperverket.

Publisert nesten 5 år siden

I stedet for å kjempe for å bevare kloden vår, kjempes det om hvordan den har blitt til

Det diskuteres i lange baner , her på VD , om jordklodens og universets tilblivelse, under tittelen Kreasjonisme er vitenskapelig. Hele 532 kommentarer er til nå registrert. Ivrige menn, (har ikke lest alle, så jeg vet ikke om kvinner deltar) forsvarer standhaftig sine synspunkter. Og det er sikkert av akademisk interesse for noen , for andre handler det om å forsvare sin tro. Ei heller er det spesiellt for denne debatten, at det er de teoretiske øvelser, og oppkonstrurte spissfindigheter , som får mest engasjement og oppmerksomhet.

Skulle ønske at de som kjemper om hvordan universet har blitt til. Heller kunne løfte blikket, og kjempe for å bevare det samme univers, til våre barn og barnebarns beste.

Det sies at om vi kunne se fremover i tiden, ville vi sett vanntroen i våre etterkommeres øyne. Øyner som sjokkert ser tilbake i historien og tenker, hvordan er det mulig å klare å vannskjøtte en klode som de hadde til låns. Ikke en klode som var deres egen tids eiendom, men som de skulle forvalte til det beste for fremtidige generasjoner.

Problemer vår felles klode står ovenfor, og som vi mennesker må ta tak i, står i kø. Noen mer akutte enn andre. Vi kan ikke forvente at politikere skal regulere oss ut av dette, ei heller kan vi lene oss tilbake og stole på at "ny teknologi" skal redde oss. Dette er og blir et felles ansvar, og må bli en felles dugnad. Og vi er avhenig av at kloke hoder bruker tiden på å løfte problemet opp på dagsorden, komme med gode løsninger. Være med på å skape nye holdninger, være gode forbilder.

Når krefter trengs for å redusere forrurensning, for å bevare biologisk mangfold, finne løsninger mot biedød, redusere overforbruket, finne alternativer til plast etc. Da er vi avhengig av mennesker som løfter blikket, og ser fremover. Og er det ikke mer viktig at debatter om klodens fremtid, får 532 kommentarer ?

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere