Gunnar Skeid

Alder: 47
  RSS

Om Gunnar

Gjør mitt beste for å følge Jesus i hverdagen. Tror kristne er gjort en i Jesus og trives derfor i mange ulike kristne sammenhenger. Jeg har selv både karismatisk og DNK-bakgrunn. Jeg jobber til daglig med teknologi og forretningsutvikling innen sosiale medier.

Se bloggen min på outreach.no.

Følgere

En unnskyldning for medfølelse

Publisert nesten 10 år siden

Heldigvis er ingen jeg kjenner direkte rammet av angrepene i Oslo-området. Likevel er vi alle rammet idag.

Jeg sitter i sjokk. Siden jeg så nyheten om bombingen i Oslo og tragedien på Utøya, har jeg sittet klistret til TV- og PC-skjermen. Og selvom det ikke er personlig, blir det emosjonelt veldig personlig, for alle nordmenn. Vi kan alle levende forestille oss det marerittet pårørende går igjennom i disse timene, og sårene de bærer i tiden fremover.

Midt i fredelige Oslo, der jeg selv både har jobbet bare et kvartal unna og gått forbi mange ganger, har altså en slik ondskap rammet. En massaker man tidligere bare har trodd kunne skje i USA, har rammet ungdom på Utøya. Og det bare noen mil unna der mine egne barn går til og fra barnehage og skole, hver dag.

I skrivende stund vet vi ikke hvorfor dette har skjedd, eller hvem som står bak. Men uansett må det i en eller annen form være et uttrykk for hat. Mens vi ser bygninger i brann og sladdede bilder av døde ungdommer på Utøya, er mitt håp og bønn at vi ikke gjengjelder hatet. La oss vise oss som større mennesker:

La det være en unnskyldning for å vise medfølelse og ikke hat. Neste gang vi hører om døde og skadde rundt om i verden, la oss tenke på våre egne døde i Oslos gater og hvordan det fikk oss til å føle. La oss ikke like raskt klikke videre til neste nyhetssak, når tragedien rammer uskyldige i Irak, USA, Somalia, India eller Madrid.

La oss stå opp mot hatet, og stå sammen for fred og medfølelse for de som blir rammet av hat, uansett hvor de er i verden.

Gå til innlegget

Å feire hverandre

Publisert rundt 10 år siden

Det er lett å heie på andre, så lenge det ikke er på områder hvor du selv gjerne skulle sett fremgang. Vanskeligere er det når du skulle ønske at seieren var din egen.

Jeg opplevde det nylig. Jeg hadde jobbet hardt, og jeg kom et stykke på veien. Likevel kom jeg ikke helt i mål. Det var selvsagt litt skuffende. Men i den sterke konkurransen, var oddsene for store.

Litt etter fikk jeg vite at en kristen bror ikke bare var kommet i mål: Han hadde vunnet overlegent. Wow! Jeg ble glad. Seiersfølelsen spredde seg i meg. For der jeg kom til kort, hadde min bror vunnet.

Og den aller største gleden kom fordi Jesus sin modenhet hadde vist seg i mitt hjerte. Istedenfor sjalusi, kunne jeg helhjertet glede meg og ta del i min brors fremgang. Også på et område, som betydde noe for meg selv. På den måten ble hans seier også min.

Kanskje er det dette brorskap handler om: Å kunne hedre hverandre, også når det berører våre egne drømmer?

Følg bloggen min på Outreach.no.

 

Gå til innlegget

En oase for sårede

Publisert rundt 10 år siden

En venn og jeg hadde akkurat parkert i en småby i California. Plutselig stod hun der, rett foran oss på parkeringsplassen. Med tynn stemme bad tenåringsjenta oss om å eskortere henne i sikkerhet til nærmeste butikk.

Hun minnet meg mest om en forskremt liten kattunge, som såvidt hadde unnsluppet klørne til en glupsk Rottweiler. Mens vi gikk langs rekken av biler, så jeg hvordan redselen jaget igjennom den spinkle kroppen. Jeg har aldri sett noen som har vært så redd før. Hun fortalte at en mann hadde forfulgt henne. Hun hadde blitt utsatt for "uanstendige tilnærminger" fra andre menn tidligere. I lys av angsten var det ikke vanskelig å forestille seg det grusomme som skjulte seg bak de lavmælte ordene.

Mens vennen min gikk for å lete etter jentas tante, ble jeg stående igjen som livvakt. Jeg prøvde å avlede oppmerksomheten hennes. Hun trengte å få litt avstand til situasjonen og roe seg ned. Da begynte hun å åpne seg og fortelle litt om sine drømmer. Jeg ble trist. For uansett hvor hun drar for å forfølge drømmene sine, vil sårene følge henne. De vil sette sine preg på henne, kanskje resten av livet. En ung jente på terskelen av sitt voksne liv fortjener så mye mer. Hun fortjener et liv i frihet, uten bagasje som vil begrense og lukke henne inne.

Etter at vi hadde trygt geleidet henne til tantas bil, kom tankene: Menighetene burde ha så mye mer å tilby mennesker med slike sår. Det offentlige helseapparatet må selvsagt ha den faglige ledelsen i tunge tilfeller. Men tenk om vi kunne spille på lag og tilby et kjærlig, inkluderende og trygt miljø. Et miljø som oppleves så åpent at man kan tenke seg å være en del av det, uavhengig av egen tro.

Mange menigheter er flinke. Men dessverre kan menighetene noen ganger oppleves som harde og lukket. Jeg har et håp om at dette kan endre seg, at andre mennesker rundt oss opplever det å være involvert i menighetsliv som noe positivt. Tenk hvis vi kunne være et sted hvor man kan komme slik man er, og få balsam både for sjel og ånd. At vi en dag kan bli kjent for å være små oaser midt i samfunnet, framfor at vi er litt sære og rare. Ja, et sted hvor skremte kattunger kan finne trøst, fred og en ny tro på livet.

Følg bloggen min på Outreach.no.

 

Gå til innlegget

Hver dag i Guds herlighet

Publisert rundt 10 år siden

Vi har så lett for å haste igjennom dagen og jage fra gjøremål til gjøremål. Jeg tror vi alle kan kjenne oss igjen i det: Hodet blir så fullt av all informasjonen som presser på. Du får ikke overskudd til å stoppe opp og reflektere.

I mellom alt som skjer, er det fort å overse hvordan Gud krydrer hverdagen vår med sitt nærvær og små fotavtrykk rundt oss. Ta for eksempel nå: Utenfor kontorvinduet mitt, er det en herlig vårdag. Sola skinner og smeltevann fyller en voksen foss. Vinden river i trærne. Naturen har vårrengjøring før den springer fram i all sin prakt. Det skal bli herlig med vår og sommer.

I dag er jeg så heldig å ha fått kommunisert med mange fantastiske mennesker. De er med og viser meg glimt av Guds herlighet. Det tar jeg med meg videre, i takknemmelighet til min himmelske Far.

Han gav også et konkret bønnesvar og velsignelse, så jeg kan gå inn i helgen med fred. Det er fantastisk at han som har skapt hele denne planeten, er opptatt av lille meg i hverdagen.

Så hvis du vil være velsignet, husk å stoppe opp og se etter Guds hverdagskrydder. Alle dager oppleves ikke som like gode. Likevel er det i alle dager et potensiale for å se hans fingeravtrykk. For hvis vi vet hvordan vi gjenkjenner ham, og velger å se etter ham, vil han møte oss.

Med det vil jeg ønske Guds fred over helgen for alle lesere.

Følg bloggen min på Outreach.no.

Gå til innlegget

Tanker om koranbrenning

Publisert rundt 10 år siden

Etter koranbrenning utført av en menighet i USA, måtte mange FN-ansatte bøte med livet i Afghanistan i dag. Det er trist at disipler av fredskongen Jesus synes de må uttrykke seg ved å brenne Koranen.

Jesus er radikal i sitt fredsbudskap. Han gir klare instruksjoner om at vi ikke skal gå i mot andre i hat og forakt. Selv fiender skal møtes med kjærlighet og forbønn.

Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som krenker dere og forfølger dere. Slik kan dere være barn av deres Far i himmelen.
- Matteus 5,44-45

Når vi omfavner de som er i mot oss, viser vi for oss selv og andre, at vi er barn av Gud. Det er igjennom vår oppførsel vi viser den tro vi har i hjertet. Jesus gir oss i bergprekenen en klar oppfordring om å være barn av får himmelske Far, og handle i kjærlighet.

Spørsmålet pastoren burde stille seg er hvor mange muslimer vi omvender med å brenne Koranen? Hvor mange tror på vårt ord om kjærlighet, når våre handlinger sier noe helt annet?

Enda mer trist er det selvsagt at andre velger å drepe på grunn av koranbrenningen. Så tankene går til familiene som ble frarøvet sine kjære i dag.

Følg bloggen min på Outreach.no.

 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere