Elin Ørjasæter

Alder:
  RSS

Om Elin

Høyskolelektor på Markedshøyskolen, underviser i Personalledelse. Holder også foredrag om ledelse og kommunikasjon, og av og til om andre ting. Skriver og utgir bøker.

Følgere

Hei HEF!

Publisert rundt 7 år siden

Saken handlet om reaksjonsmønsteret i NRK. At dere diskuterer Humanetisk forbund er en avsporing, det burde jeg forhindret ved et smartere ordvalg.

---

Dere er sure fordi dere mener jeg legger skylda på dere for kors-saken, når dere ikke har hatt noe med den å gjøre.

I den opprinnelige artikkelen, som nå står på Verdidebatt, skrev jeg vekselsvis "humanetiker", "ateist" og "hedning", jeg brukte altså tre ulike uttrykk nettopp for å vise at jeg faktisk ikke visste, men antok at det sto noen bak som var kritisk til religion generelt (altså ikke f.eks. muslimer, som andre har antatt). Jeg antar fortsatt dette, og det fremgår av sammenhengen at dette er en polemisk meningsytring, ikke et framlegg av fakta i vanlig journalistisk sammenheng. Utrykket "humanetiker" betyr vel heller ikke medlem i HEF, men en person med et humanetisk livssyn (i motsetning til religiøst).

Jeg synes de utrykkene jeg brukte opprinnelig bør være greit i en tekst som helt tydelig er en meningsytring. Da jeg fikk såpass mye reaksjoner rettet jeg den nye versjonen (jeg parallellpubliserer på Vårt Land/Verdidebatt og Nettavisen/egen blogg, til det nøytrale "korsmotstander". Jeg rettet fordi mitt fokus var NRK, og jeg ønsket ikke at det skulle spore av til å handle om HEF.

For øvrig bekreftes alle mine fordommer om at det finnes mange hysteriske humanetikere, og at det også finnes svært fornuftige humanetikere. Twitterfeeden min er godt fylt opp av sure folk :-). At det var Humanetisk forbund, altså organisasjonen som sådan som sto bak, har jeg aldri trodd og følgelig heller ikke skrevet.

Det vittige i den større sammenhengen er at jeg har faktisk ikke gjort meg opp noen mening om kors er greit i nyhetssendinger eller ei. Jeg vet ikke om jeg vil se hijab på en Dagsrevy-oppleser, og derfor vet jeg heller ikke om kors bør være greit. Men jeg ble forbannet over den tydelige forskjellen på NRKs reaksjoner: Hundrevis av kristne som protesterer mot sex-programmet "Trekant" og alkohol-reklamen "Fylla" er de helt likegyldige til, men et par enslige antireligiøse hysterikere (legg merke til ordvalget :-)) legger de seg flat for.

Det var DETTE saken min handlet om. Reaksjonsmønsteret i NRK. At det dere da diskuterer er Humanetisk forbund er dumt, det er en avsporing, og det burde jeg forhindret ved et smartere ordvalg helt fra start.

Gå til kommentaren

Takk

Publisert rundt 7 år siden

Takk for gode innlegg! Jeg følger med, selv om jeg ikke kommenterer så mye selv :-)

Gå til kommentaren

Alkohol-maset

Publisert over 7 år siden

Gøy at innlegget blir lest og kommentert, her, på Face og på twitter. Tror det er mange som tenker som meg her. Nå skal jeg ned til bakeren og kjøpe frokost (har jo ferie) og hører rykter om at Dagbla bruker forsida på "sommerens vintips". Ja, ja...

Gå til kommentaren

Da har jeg skjønt det :-)

Publisert over 8 år siden

Da har jeg skjønt det. Men det betyr at Verdidebatt krever at man følger med underveis, og også at man skriver litt skikkelige innlegg, Facebook (og twitter!) er "kjappere" i den forstand at man kan tulle mer uten at det ødelegger leseopplevelsen for alle andre. Men det har jo også sine fordeler, innleggene her virker mer gjennomarbeidet. Takk for opplæring! Og takk til Hallvard Jørgensen og deg fordi dere forsto innlegget mitt og skrev omtrent det jeg kunne ønske jeg kunne skrevet selv, hvis jeg hadde fulgt med! Så da kom jo mine argumenter fram gjennom dere, bare enda bedre. Nå er det ut i solen og opp i tærne, eller rettere sagt opp på nærmeste fjelltopp, er på Hafjell.

Gå til kommentaren

Bra

Publisert over 8 år siden

Dette var et godt og inspirerende forsvar for Martha i historien. For du har helt rett, det er en av de mest provoserende fortellingene i det nye testamente! Men ser på den med litt nye øyne nå.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere