Øyvind Økland

Alder: 64
  RSS

Om Øyvind

Førsteamanuensis ved Mediehøgskolen Gimlekollen. Fagområde: Mediefag, interkulturell kommunikasjon. Tidligere rektor ved Danvik Folkehøgskole og daglig leder i Wycliffe bibeloversettere. Opptatt av blant annet interkulturell dialog, ungdomskultur, sosiale medier og globaliseringsspørsmål.

Følgere

Skavlans dilemma

Publisert over 8 år siden

Jeg skjønner godt synspunktene til Olav Egil Aune. Jeg hadde vel mye av de samme tankene da jeg så programmet. Det var pinlig å se på, og intet mindre enn et karakterselvmord i beste sendetid. Jeg ser at Jon Michelet også uttaler til Aftenposten på lørdag at det var pinlig å være i studio, noe vi kunne lese av både hans ansikt, og finnens, i de få glimtene vi fikk av dem.

Til tross for at personer som Anna Wahlgren burde beskyttes mot seg selv, normalt sett, mener jeg at man ikke hadde noe valg. Datteren hadde fått sagt sitt for et år siden, uiomotsagt, og nå var det ingen vei utenom til å la mora få komme med sitt motsvar. De hadde begge skrevet bøker og selv bidratt til skittentøyvask i full offentlighet. Når Skavlan hadde sagt A i dette tilfellet, ble han nødt til å si B også.

Atle Haugen ser dette, jeg mener derfor det var viktig å sende programmet, etter at det var klippet etter beste evne. Det er bra at Skavlan tar opp kontroversielle saker i underholdningsprogrammet sitt også, - innimellom. Det var helt sikkert både en krevende vurdering, og et krevende jobb, men i dette tilfellet var det ingen vei utenom.

Gå til kommentaren

Publisert over 9 år siden

Det er nok derfor han har fått ett slikt politisk ukorekt navn så han oppveie for alt det politisk korrekte han innfører

Jeg tar gjerne fatt på en debatt om Stoltenbergs innvandringspolitikk, men ikke på navnet hans, eller at Tooji vant MGP fordi det var politisk korrekt.

Gå til kommentaren

Publisert over 9 år siden

Også for det som skjedde for 50 år siden??

 

 

 

Gå til kommentaren

Publisert over 9 år siden

Geir, du glemte å nevne at den aller første norske MGP-låten var samiske Voi, voi med Nora Brockstedt. Årets vinner følger derfor opp en 50-årig lang tradisjon med å ha en kulturell vri på vinnerbidraget. Kanskje ikke de kristne verdiene sto så sterkt i MGP for 50 år siden heller.

Men vær snill og ikke la Stoltenberg få skylda for det, iallfall.

Gå til kommentaren

Melodi Grand prix

Publisert over 9 år siden

Det er med undring jeg har lest disse kommentarene. Hva er galt med at det er en med iransk bakgrunn som vinner? Hadde det vært bedre om det var en som var 100 prosent utlending som Bobby Bare, eller en som hadde en svensk bakgrunn?

Vi blir nødt til å ta inn over oss etter hvert at folk flytter på seg, - også inn og ut av Norge, i et mye hurtigere tempo enn før. Det er for sent å bygge en mur langs grensen nå.

Det går an å ha mange meninger om innvandringspolitikk, men når man ikke liker at det er en med ikke-norske foreldre som vinner MGP, da synes jeg ikke dette handler om en seriøs debatt lenger.

Torill Born åpner heldigvis litt opp for at det kan være at det var det musikalske som lå bak, og ikke det politisk korrekte.

Husk også at det var det norske folk som stemte, og i så fall skulle altså det norske folk stemme frem noen på grunn av at det var politisk korrekt? Dette forstår jeg ikke.

Hva er i veien for at vi kan få en statsminister i Norge, med et litt mindre "norsk"-klingende navn enn Jens Stoltenberg snart? I USA fikk de nylig en president med en svært fargerik bakgrunn, og det skulle vel ikke være noe i veien for at også det politiske liv i Norge etter hvert speiler virkeligheten i større grad? 

(Se min blogg på dette: http://oyvindokland.wordpress.com/tag/obama/ )

Jeg syns MGP skal få leve sitt eget musikalske liv. Og så kan innvandringsdebatten foregå på helt andre arenaer.

 

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere