Øivind Bergh

Alder:
  RSS

Om Øivind

Dr. scient i mikrobiologi, interessert i i marin økologi, global matproduksjon, ernæring og helse. Aktiv antirasist, aktiv tilhenger av kunnskapssamfunnet, sosialdemokratiet, fagbevegelsen og humanetikken.

Følgere

Publisert over 3 år siden

Denne tråden minner meg mer og mer om at jeg er glad jeg slipper å forsvare kristne (og andre religioner). Makan!

Jeg kan bare gjenta at det er en skam at enkelte kristne ikke er i stand til å forholde seg til en markering av Krystallnatten,  uten å brøle:

Jammen Islam!!!

ISLAM!!!!

Krystallnatten ble utført av i all hovedsak kristne tyskere.

"Salige er de saktmodige, for de skal arve jorden"

Jeg kan bare konkludere at ikke alle kristne har fått med seg det.

 

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Audun Wold – gå til den siterte teksten.
Han betegnet altså seg selv globalist,

Ja, jeg betegner meg selv som globalist. Jeg liker ikke nasjonalisme, og jeg er tilhenger av internasjonalt samarbeid. 

Jeg registrerer at enkelte her inne synes det er suspekt å holde taler mot marsjerende nynazister. Desto mer nødvendig å skjerpe kampen mot slike holdninger.

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Koranen forfekter rasisme

Jada. Koranen er også full av selvmotsigelser, akkurat som Bibelen. Tatt i betraktning hva som står av motbydeligheter i Bibelen synes jeg kristne burde vise en smule ydmykhet når de omtaler andre religioner. Kristendommens historie er en orgie i blodsutgytelser. 


Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Arnt Thyve – gå til den siterte teksten.
Mitt anliggende var at man bruker veldig mye energi på å fokusere på en veldig liten gruppe, mens en relativt stor gruppe med samme holdninger blir skjermet og nærmest framstilt som offer av noen.

Dette blir for dumt. Man skal være døv og blind for å ikke se at ekstrem islamisme er ansett som en trussel av de fleste.

Samtidig vil jeg hevde uten videre at en generalisering av muslimer som gruppe er sterkt beslektet med en tilsvarende generalisering av jøder som gruppe - eller kristne - eller humanetikere eller hva du vil. 

Som flere her i tråden er inne på synes også jeg det er trist å se at enkelte kristne er så forblindet i sitt hat mot muslimer at de ikke klarer å løfte blikket og se at det fins flere farer som truer her i verden.

Heldigvis ser jeg også at toneangivende kristne miljøer, biskoper, skribenter, og andre har helt andre holdninger enn det Thyve gir uttrykk for, og jeg gidder derfor ikke bruke energi på å svare ham. 


Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Arnt Thyve – gå til den siterte teksten.
Hvorfor tier så mange om den trusselen muslimer utgjør?

Denne typen whataboutism er noe av årsaken til at nazister igjen marsjerer. 

Man skal være døv, blind, og dum som en stokk hvis man påstår at fare fra muslimer ikke omtales i norske medier. Jeg ser derfor ikke noen grunn til å kommentere påstandene til Thyve ytterligere. 

Videre skal man være et usedvanlig dårlig menneske for ikke å sette pris på det når unge muslimer tar initiativ for å forsvare jødene. Den jødiske menigheten satte ihvertfall svært stor pris på det. Enkelte kristne nordmenn derimot ble vel sure fordi de fikk sitt verdensbilde rokket. 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere