Odd Anders With

Alder: 66
  RSS

Om Odd Anders

Januar 2014: Adm.leder ved KVT, Kristen Videregående Skole Trøndelag. Tidligere journalist i bl.a. Adresseavisen, Vårt Land og NRK, statssekretær i de to Bondevik-regjeringene, 2. Nestleder i KrF i to perioder, kommunalråd/gruppeleder i Trondheim i to perioder, daglig leder for Aglo-virksomhetene og regiondirektør ik Blå Kors Midt og Nord. Styreverv idag: Leder i Kristne Friskolers Forbund, leder i Vinmonopolets bedriftsforsamling, styreleder ved Rostad Ungdomsheim i N-T, nestleder i Lukasstiftelsen og ved Lade Behandlingssenter, Blå Kors, styremedlem i Renholdsverket og Stavne Arbeid og Kompetanse samt En Verden i Dialog. Oppvokst i Mo i Rana, men bor i Trondheim.

 

Følgere

Publisert rundt 3 år siden

Vi vet enda ikke hva KrF får ut av Sp/Ap. KrF har aldri forhandlet budsjett med de samtidig. På den ene siden kan det være politisk motstand, på den andre ser vi gjerrighet.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 3 år siden

Trosfrihet/religionsfrihet og foreldreretten knyttet til skolevalg er faktisk forankret i Menneskerettserklæringen. Det er også Stortinget bundet av. Men Stortingets kriterier i Friskoleloven for å starte skoler må alle forholde seg til.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 3 år siden

Ap, SV, Sp og KrF ble enige om privatskoleloven, selv da de rødgrønne hadde flertall. Dagens friskolelov har beholdt hovedtrekkene.

Gå til kommentaren

Viktige ord, Utnem

Publisert rundt 3 år siden

Det må brukes fokus, tid og fordomsfri dialog for å synliggjøre et verdifellesskap som kan gi en annen kurs og et tyngdepunkt nærmere sentrum.

Gå til kommentaren

Offensivt sentrum

Publisert rundt 3 år siden

Godt å oppleve en politisk sulten KrF-leders initiativ med grundig resonnement - og kurs mot samling rundt sentrum. Vi trenger ikke å gi fløypartier regjeringstaburetter, men vi trenger mer KrF og sentrumspolitikk og mindre utestengelsesretorikk.

Håper hele partiet etterhvert gir Hareide den støtte han fortjener. Så bør en også følge partiets egen anbefaling og strategi: først sette navn på prioriterte saker, deretter la sakene lyse opp kursen. Hareide opprer med leders mot og bør kjenne den støtte en leder må ha. For partiets og sakenes skyld: Ikke reduser hans forhandlingstyngde!

Et sentrumsparti som ikke er villig til å samarbeide mer enn en vei, er ikke troverdig som sentrumsparti. Og la oss slippe å lese de korte retorikkslagordene hvor en på 60-talls vis skremmer med sosialistspøkelser. 

Det handler om politiske saker som Hareide tar opp med konsistens i både boka og talen, det som preger partiets linje hva angår likeverd, nestekjærlighet/solidaritet og forvaltetansvar. Vi må ha større ambisjoner enn å slåss for egen lommebok og bygge murer rundt oss i stedet for broer. Større ambisjoner enn å reparere på blåblå politikk og se kontroversielle statsråder komme og gå.

Det er en fornøyelse å lese og høre en offensiv partileder på vegne av konkrete politiske oppgaver og ambisjoner. Dette inspirerer mange, blant annet målt i rekordhøye innmeldingstall og stort engasjement i sosiale medier. Det kan være noe stort på gang.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere