Erik J Augestad

Alder:
  RSS

Om Erik J

Følgere

Som en kommentar til en tråd med tittel "Allah er ikke gud.", har jeg følgende:

Uansett hva du tror på når det gjelder religion og gud, så tror de fleste andre mennesker på denne planeten på noe helt annet en deg. Inkludert alle dem som har opplevd såkalte personlige åpenbaringer fra sin gud. Disse er ofte direkte selvmotsigende og som oftest bekrefter de kun den rådende troen i det geografiske området den troende bor i.

Hvis din gud finnes og han både er god og allmektig, hvorfor lar han da flertallet i verden leve i villfarelse ? Hvorfor gir han fiksjon mer makt enn sannhet ? Og, hvordan vet du at du ikke er blant dem som lever i en villfarelse ?

Uansett hvordan en ser på det, så må veldig mange mennesker ta feil når det gjelder deres tro og deres «forhold til gud». For en ting er sikkert. I beste fall kan kun en religion være sann, men mest sannsynlig er ingen religion sann.

Derfor blir spørsmålet; hvordan vet du at du har rett og at alle andre tar feil ? Hva hvis alle dere troende tar feil ?

Gå til innlegget

Som ateist tror jeg ikke det finnes en gud, men når jeg dør og det skulle vise seg at jeg tar feil, vil jeg stille den guden følgende spørsmål:

1) Hvorfor skapte du universet og livet på jorden med så mange feil ?


2) Hvorfor måtte du, som angivelig skal være allmektig, hvile på den syvende dagen etter å ha skapt universet ?

3) Hvorfor skrev du i bibelen at slaveri er ok, i stedet for å inkludere et punkt mot slaveri i de ti bud ?

4) Da jeg gikk på gymnaset og fortsatt trodde at du fantes, ba jeg deg om å gi meg en sekser på min siste matte-eksamen så jeg ville få over fem i gjennomsnitt på mitt vitnemål. Hvorfor tillot du da at Knut og Jørgen jukset seg til en sekser, mens jeg bare fikk en firer ?

5) Som du vet, er jeg fan av eliteserielaget Stabæk. Forran seriekampen borte mot Rosenborg i mai 2014 var jeg så usikker på seier at jeg ba til djevelen om at Stabæk måtte vinne. Jeg ville også at seieren skulle være overbevisende så jeg ba om at resultatet skulle bli 1-3.

Jeg fortalt dette til kolleger på jobben før kampen og veddet 100 kroner på seier til 7.5 til 1 i odds på Langoddsen til Norsk Tipping. Jeg satte ikke penger på resultatet 1-3 til 50 til 1 i odds fordi jeg var redd kristne skulle bruke det mot meg senere og si at det beviser at ateister tilber djevelen.

Gitt at du visste alt dette. Hvorfor tillot du da Stabæk å vinne nettopp 3-1 ? Var du ikke redd for at kristne jeg fortalte dette til skulle begynne å tilbe djevelen selv i stedet og at tro at han er mektigere enn deg ? Mange kristne har fortalt meg at du er mektigere enn djevelen. Hvis det faktisk er tilfelle og du er allmektig, hvorfor blir du da ikke kvitt djevelen ?

Gå til innlegget

Hva mange kristne ikke vil svare på

Publisert nesten 8 år siden

Når jeg diskuterer med kristne og andre religiøse, trenger jeg svar på tre spørsmål før jeg kan avgjøre om jeg tror på det de tror på eller ikke.Mange kristne nekter imidlertid å svare på mine spørsmål.Spørsmålene er som følger:

a) Hva tror du på ?

b) Hvorfor tror du på det du tror på ?

c) Mener du at jeg vil få et bedre liv hvis jeg tror på det samme som deg ? Hvis ja, hvorfor ?

Gå til innlegget

I en annen tråd her diskuterer man kirkerådets ironisering over den perfekte julen. Før dere kristne diskuterer advent og jul slik den fremstår for dere idag, bør dere ikke først tenke over hva guden deres har ment med selve julen og adventstiden ?

Kansje er det guden deres som er den ironiske og som den allvitende, allmektige og allestedsnærværende bare har spillt dere et puss i alle år og at advent og jul kun er scener i guden deres sitt videospill ? Kansje dere kristne kun er hollogrammer i et hollografisk univers i det samme videospillet ?

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere