Nina Haug Johansen

Alder: 57
  RSS

Om Nina Haug

Bestemor til ei, mor til tre, gift. Statskirkemedlem, men ikke dermed tilhenger av ordningen:-) Men definitivt evangelisk-luthersk ståsted, ja. Mye selvironi, kan fort bli flåsete. Lidenskapelig opptatt av godt og riktig språk. Jurist og offentlig ansatt, men antas å tjene inn min egen lønn og vel så det siden jeg jobber i skatteetaten;-) Fortsatt litt forsiktig her på VD med å hive inn den første kommentaren som faller meg inn, har allerede fått noen skremmende skarpe reaksjoner. Leste rettsfilosofi som spesialfag, på nett med Kant, Bentham er interessant, Ross' "Rett og rettferdighet" kan anbefales for noen hver. Men "Steingrunnen" av Bo Giertz er den beste skjønnlitterære boka jeg vet om.

Følgere

Mitt juleønske:

Publisert nesten 8 år siden

At man reserverte det astronomiske begrepet 'mørketid' til bruk for det fenomenet at sola ikke kommer over horisonten. Ellers ønskes hver og en en fredfull advent med så mange konserter som hver enkelt føler for :-)

Gå til kommentaren

Publisert nesten 8 år siden

Jeg traff noen kvinner i en sammenheng en tid tilbake. Fordi vi var få og anledningen innbød til det fortalte den ene at hun var etnisk jøde (konvertert til kristendommen, uten at det har betydning i denne sammenheng). Det som skremte meg var at hun var opplært hjemme til ikke å snakke om det. Det kunne være farlig. At det fortsatt  oppleves slik i Norge i dag gjør vondt i hjertet mitt.

Gå til kommentaren

Du verden

Publisert over 8 år siden

Jeg har uforvarende kommet i skade for å legge til grunn at vi ville ha røffly samme antall fly-, tog- og båtankomster som i dag, samme lover som gjelder for alle som oppholder seg her, osv osv. Det var bare "kravet" om at ikke-kaukasiere må søke asyl jeg mente å fjerne. Når vi hører om at folk ikke får lov til å brødfø seg selv og familien og betale skatt fordi de kommer fra feil plass, da faller jeg av. Sorry! Ps - jeg har ikke oppfattet deg som egoistisk, bare som uenig med meg, og som forkjemper for ytringsfrihet.. DS
Gå til kommentaren

Resirkulering

Publisert over 8 år siden

av mitt innlegg i en annen tråd for ganske nøyaktig ett år siden: "Vi har det uforskammet godt her i landet, og vi har faktisk ikke laget oljen sjøl. Så hvorfor skal vi ikke dele med andre? Så er det min personlige mening at vi kan starte med å slippe inn de såkalte 'lykkejegerne', altså de som vil hit fordi her har vi arbeid til villige hender, mulighet for å forsørge seg sjøl og familien. En normal familiefar/mor, uansett fødeland og kultur, er opptatt av å ta vare på seg og sine, innordne seg og følge reglene - inkludert skattereglene - der han/hun kommer. Slik innvandring bidrar til verdiskapingen her til lands. I dag bruker vi masse penger på å håndtere søknader og si nei og sende ut ærlige, arbeidssomme mennesker. Er du ikke europeer er du jo nødt til å late som om du trenger asyl for å få plass her hos oss!

Så er det de som reelt trenger asyl. Vi har et grunnleggende trygt land og massemasse penger. Igjen, klart vi skal gi trygghet til dem som trenger det! Antall kan sikkert diskuteres, men det minste må være at vi har et hjelpeapparat på plass. En reell asylsøker kan ha psykisk bagasje som han trenger proff hjelp til å løse. Såpass bør vi kunne bidra med."

Jeg har også tidligere uttalt at enhver som er født under et behagelig klima og som er villig til å gjennomleve norsk vinter (og det som vi optimistisk kaller sommer..), han eller hun har det ganske tøft der han eller hun kommer fra. Eller har masochistiske trekk.

Naivistisk ønske om en god helg til dere alle!

Gå til kommentaren

Ikke alltid enig

Publisert rundt 9 år siden

med Sverre Avnskog. Men i denne saken forstår jeg deg dit hen at i stedet for å møte alle nykommere med mistenksomhet og utstøtelse (neida, jeg sier ikke at ALLE gjør det!) så kan vi bidra til et bedre samfunn ved å smile og være tillitsfulle. Uten å være naive. Hva koster meg å smile til en ukjent på bussen, uansett hudfarge og integreringsgrad? Jeg ville ikke be vedkommende om å passe på bankkortet mitt mens jeg gikk på do, (nå har vi kommet av bussen), men det gjelder også uansett hudfarge og integreringsgrad. Man kan anerkjenne andres rett til en følelse uten å dele følelsen eller være enig i den. Man må begrense hvordan følelsen får uttrykk, f.eks. er ikke vold mot andre akseptabelt. Uansett hvor sint han eller jeg er og uansett av hvilken grunn.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere