Christian Dean Ulvestad

Alder:
  RSS

Om Christian

Følgere

Flott med felleskap men hva samles vi rundt

Publisert over 3 år siden

Hva er fint med korsfestelsen? Hva med denne handlingen fra gud fortjener anerkjennelse som noe fint eller godt? 

Jeg vet at dette kan virke som om jeg er et troll eller bare ønsker å provosere. Jeg håper på svar og muligheten til å bevise at jeg er oppriktig i mine undringer. 

Jeg har hatt en påskefeiring i år og for meg er dette med en merkeig bismak da hele ideen om ett offerlam ikke er en tiltalende tanke for meg. Felleskap er fint men bør ikke felleskapet og påskens budskap være godt?

Gå til kommentaren

å joda

Publisert rundt 5 år siden
Sigurd Eikaas – gå til den siterte teksten.
Det kan du nok bare si fordi du aldri har prøvd noe annet. (?) :-)

Jeg har prøvd

Gå til kommentaren

Ja vi er enig i prinsippet

Publisert rundt 5 år siden
Sigurd Eikaas – gå til den siterte teksten.
Men når det gjelder verdensbilde og livssyn, så er det umulig å være objektiv eller nøytral

Helt enig i at det er umulig å være nøytral i ett verdensbilde eller livssyn.  Likevel syns jeg faktisk du legger for mye vekt på gudsspørsmålet her. Veldig lite av mitt livssyn preges av min manglende (definer dette hvordan du vil) tro på en gud. 

Ps: ikke fornærmet overhode av dine tidligere kommentarer

Gå til kommentaren

Bastant dette

Publisert rundt 5 år siden
Sigurd Eikaas – gå til den siterte teksten.
Dette er som jeg har vist bare svada og rør, for ikke å si tankeforvirringer og vrangforestillinger. Det finnes ingen menneskelig posisjon som er objektiv og nøytral, og som ikke postulerer noe som helst.

Enig og uenig. Finns en hel masse posisjoner som er objektive og nøytrale. At vi klarer å forholde oss objektive og nøytrale er som du er inne på urealistisk. Det betyr ikke at man ikke kan streve etter de idealene man anser som viktige, uavhengig av hva disse er.

Gå til kommentaren
Sigurd Eikaas – gå til den siterte teksten.
Dere ateisters retorikk om at ateisme er noe nøytralt eller objektivt, og at den ikke postulerer noe som helst, er derfor avslørt til ikke å være annet enn svada og rør.

I stedet for å klage over at vi avslører retorikken deres, så burde du heller takke oss for at vi hjelper dere til å komme ut av den tankemessige forvirringen og irrasjonaliteten.

Jeg har aldri postulert at jeg ikke postulerer noe som helst. Jeg har tatt og tar stadig stilling til en hel masse. Ikke definer mitt syn på noe før du har spurt er du grei? Dette var litt av poenget mitt. Hvorfor være så opptatt av å avsløre eller komme med retoriske krumspring. Ordet ateist betyr at man ikke tror på en gud. Måten du kan feile i det å være ateist er å tro på en Gud. Alt annet er noe annet! Grunnene til hvorfor eller hva som eventuelt kunne endret dette synet er noe annet. Definer det hvordan du ønsker og tenk gjerne at du vet masse om hva dette innebærer. Velger du denne måten å føre en samtale på kommer du virkelig ingen vei. Skal jeg gjøre det samme med deg? Jeg kan legge ut om at du er en konservativ kristen som tror at slaveri er greit og at arbeid på søndag bør straffes med steining. Selvfølgelig kunne jeg definert deg sånn bare fordi du er en teist, men nei det ville vært helt tullete av meg. Jeg aner nemlig ikke hva du mener om de ulike tingene på samme måte som du ikke aner hva jeg mener om en del andre «naturalistiske» ideer. Hvis du er villig til å legge vekk dette definisjonsjaget så kunne du kanskje i det minste utviklet noen nye argumenter. De du kommer med her har jeg måttet svare på fryktelig mange ganger. Ofte er jeg forvirret og ofte tar jeg feil og det har du rett i, noen her som kan hevde noe annet? Irrasjonell er jeg dog ikke. Det forekommer sikkert fra tid til annen men jeg prøver etter beste evne å være så rasjonell som overhode mulig. Tro på flest mulige sannheter og færrest mulige usannheter. Gi meg en sannhet det finnes belegg for så vil jeg gjøre mitt ytterste for å tro på denne.

 

 

Joda, det er helt riktig at den kristne Gud elsker alle og at han har gjort det som han fra sin side kunne gjøre for at alle skal bli frelst. Men du tror jo ikke på noen Gud? Eller du har "etfravær av tro på Gud"? Hvordan kan du da vite at han også ønsker at du skal bli frelst?

 

Jeg vet ikke det selvfølgelig. Mitt syn er jo at jeg ikke kan tro han ønsker eller vil noe som helst. Det er derimot dere som forsvarer den kristne Gud som har gitt meg denne informasjonen. Dette er en typisk «shifting the burden of proof» manøver fra din side. Det er ikke jeg som hevder disse tingene. Det er den kristne tro og dets forsvarere

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere