Verdidebatts Moderator

Alder: 9
  RSS

Om Verdidebatts

Dette er en profil som brukes av Vårt Lands moderator i tilfeller der vedkommende ikke er redaktør.

Følgere

Pioner

Publisert nesten 9 år siden

Kanskje må det en lesbisk feminist til for å utfordre et av vår tids store tabuer: Skilsmissen.

KrF kan ikke gjøre det, som Anne Holt helt riktig påpeker. De blir avføyd som moralister som drasser med seg et nostalgisk og urealistisk syn på den perfekte kjernefamilien. Anne Holt har skrevet et innlegg på Dagsavisens Nye Meninger som har fått fortjent mye oppmerksomhet. Det er et innlegg som snakker om skillsmissen på en ny måte, på en måte som treffer. Når en lesbisk feminist skriver om skilsmissen som samfunnsproblem, er det kjemisk renset for familieverdian-nostalgi. Det Holt gjør, er å benytte det samme grepet som feministene alltid har gjort. Hvert enkelt personlig valg oppleves som sterkt individuelt, som preget av egne følelser, historie og omgivelser. Men løfter man blikket, ser man hvordan disse individuelle valgene utgjør et mønster, en struktur. Et mønster som til sammen fører til at kvinner havner bakpå lønnsmessig og tar hovedbyrden i hjemmet. Det personlige er politisk, det individuelle er kanskje ikke så individuelt likevel. Det samme gjelder for samlivene våre. Holt spør hvorfor vi ikke diskuterer skilsmissen som strukturelt problem, hvorfor vi ikke har en debatt om dette i det offentlige rom. Fordi det å forholde oss til den enkelte skilsmisse som regel blir «utidig, ofte krenkende og nesten alltid nytteløst», som Holt skriver. Derfor handler den offentlige dialogen om hva vi gjør når skilsmissen først er et faktum. Det Holt ønsker at vi gjør, er at ta et skritt tilbake og spørre hva som er galt i det moderne Norge - hos oss som kollektiv. Hun vil snakke om tidsbruk, materielle krav, kjønnsroller og arbeidslivsmønstre. Hvorfor skulle dette, som vi jo debatterer til stadighet - bli så vanskelig når det handler om barnas velferd? Grunnen er at alle disse temaene koker ned til det ene - kjønnsrollene. Man hører et ekko fra det verdikonservative dypet: Dersom ikke kvinner deltok i arbeidslivet på lik linje med menn, ville alle disse problemene vært løst. Kravene til likestilling på hjemmebane har forsterket seg som følge av at begge er utearbeidende. Det er ofte dette kompliserte puslespillet av barn, karrierer og husarbeid - kombinert med kravet til selvrealisering og en aktiv fritid, som får samlivene til å revne. Klarer vi å diskutere skilsmisser - uten at vi gir likestillingen skylda? Anne Holts innlegg gir oss muligheten.
Gå til innlegget

Tråd om halalslakt

Publisert over 9 år siden

Redaksjonen har besluttet å slette en tråd som handler om halalslakt. Begrunnelsen er at hovedinnlegget er et brudd på retningslinjene: Vis respekt, særlig for dem du er uenig med.
 Unngå nedsettende karakteristikker, personangrep og trakassering.
 Ikke generaliser enkeltpersoner ut fra gruppetilhørighet (muslimer, fundamentalister, pietister etc.)

Mvh

redaksjonen

Gå til innlegget

Konstruktiv debatt

Publisert over 9 år siden

Debattanter,

vi kommer nå til å stenge alle innlegg som dreier seg om AUF-lederens rolle 22. juli. De foregående debatter viser oss at dette ikke fører til noen konstruktiv debatt, det leder til en rekke personangrep - og vi må ta hensyn til at det av mange skribenter legges en tung bør på et enkeltmenneske.

Dersom det startes tråder nå som inneholder personangrep, blir tråden slettet.

Vi maner til konstruktiv debatt uten personangrep.

Gå til innlegget

Slettet tråd

Publisert over 9 år siden

Moderator har vært nødt til å slette nok en tråd. Deltakerne som har deltatt i debatten om AUF-lederens rolle har fått klar begrunnelse for hvorfor vi ikke ønsker dette. Denne tråden begynte dessuten med personangrep på en annen trådstarter. 

Gå til innlegget

Slettet tråd

Publisert over 9 år siden

I helgen valgte moderator å slette en tråd på VD som diskuterte AUF-lederens rolle 22. juli. Grunnen til at tråden ble slettet, var at det var så mange innlegg som inneholdt personangrep, at debatten som helhet ikke ga noen mening når de ble slettet. Det skulle derimot blitt lagt ut en begrunnelse fra moderators side da debatten ble slettet. Det som skjedde 22.juli på Utøya har allerede blitt grundig belyst. Vi må også ta hensyn til den belastningen denne debatten er for et enkeltmenneske som allerede har vært gjennom mye. 

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere