Leif Lysvik

Alder: 67
  RSS

Om Leif

Samfunnsinteressert og engasjert mann fra nord.
Opptatt av norsk politikk, klima, DNK og Midtøsten.

Følgere

Empatiorgie og godhetstyranni

Publisert over 6 år siden

Det er har vært høysesong for nyord denne høsten.

 

 Det er flyktningkrise og massiv folkevandring som har gitt grobunn for nye ord. Og det er i hovedsak de meste fremtredenen tillitsvalgte hos FrP som fabrikkerer nyord. Den siste uka har vi hørt ord somempatiorgie oggodhetstyranni.

Smak på ordet; godhetstyranni.Godhet må være et av de beste ordene en har på norsk. Vi trenger alle godhet for å overleve, og det beste vi kan dele med andre er godhet. Slike språklige antonymer er en konstruksjon, og er totalt uegnet til å gi mening til noe som helst – om en ikke vil avspore eller tåkelegge.

Jeg har mine assosiasjoner, om enn svært teoretisk, hva en orgie er, men når det sammenstilles med empati så mister også dette nyordet alle mening og innhold. 

Men det gir mening nå en forstår at regjeringspartiet FrP er totalt uegnet til å ha regjeringsansvar. De siste månedene har vi opplev en tilstrømming av desperate mennesker til Norge som ingen kunne forutsi. Selv ikke regjeringen så dette når de laget la fram statsbudsjettet sitt i oktober. Ekstraordinære situasjoner krever ekstraordinære tiltak – men Frp nekter å delta på dugnad for en politisk konsensus. Har de ingen fluktruter ut av den regjeringen de tydeligvis ikke vil være en del av?

 

Gå til innlegget

Israel drepte flere sivile palestinere i fjor enn i noe annet år siden de okkuperte Gaza og Vestbredden i 1967, viser en ny FN-rapport. Israels handlinger på Gaza-stripen,

Frie ord skriver:

Israel drepte flere sivile palestinere i fjor enn i noe annet år siden de okkuperte Gaza og Vestbredden i 1967, viser en ny FN-rapport. Israels handlinger på Gaza-stripen, Vestbredden og i Øst-Jerusalem resulterte i at 2014 palestinere døde. I tillegg ble 17125 personer skadd. Til sammenligning ble 39 palestinere drept og 3964 palestinere drept året før, i 2013.

Siden 2000 er over seks ganger så mange palestinere som israelere drept.

De siste 13 årene er 6878 palestinere og 1100 israelere drept i konflikten. Og et palestinsk barn har blitt drept hver tredje dag. Her er tapstallene svært uproporsjonale. Israel har vært villige til å drepe et stort antall sivile for så sikre sine egne interesser. Dette har ført til at flertallet av humanister rundt om i verden har vendt Israel ryggen.

 

1523 palestinske barn er drept av israelere siden september 2000 til juni i år. I samme periode ble 132 israelske barn drept av palestinere, 121 av dem mellom 2000 og 2008. Informasjonsdepartementet i Ramallah på Vestbredden oppgir til britiske Stop the War Coalition at antall palestinske barn som er blitt skadd av israelere siden starten på den andre intifadaen, har rundet 6000.

 

De rapporterer også at over 9000 palestinske barn under 18 år har blitt arrestert siden september 2000. Under krigen mot Gaza i 2008/2009 var 344 av de drepte barn. Under Israels pågående angrep mot Gaza rammes også barn svært hardt. Alle barn som har levd over sju år i Gaza opplever nå det tredje store angrepet fra Israel mot kyststripen.

Finnes det vilje til fred hos dagens høyreekstreme regjering i Israel?

 

 

 

 

 

Gå til innlegget

Bomskudd av VLs journalister

Publisert rundt 7 år siden

I dagen VL framstiller journalistene Hoel og Huseby en anerkjennelse av Palestina som straff av Israel, og de omtaler den israelske okkupasjonen i hermetegn – som om VLs journalister ikke er kjent med at Israel i strid med folkeretten okkuperer og koloniserer deler av Vestbredden. Det er som er kalt gufs fra uopplyste kristensionister . 

I slutten av 2014 hadde 135 land i verden anerkjent Palestina som stat. Det utgjør 70 prosent av FNs medlemsland, som representerer 80 prosent av verdens befolkning. Når AP landsmøtet nå vurderer å anerkjenne Palestina om de får regjeringsmakt i 2017 så er det en naturlig oppfølging av hva andre land gjør, og en konsekvens av at den langvarige koloniseringen ikke kan fortsette i alle evighet.

Det er ingen alternativer til å anerkjenne Palestina, spesielt ikke etter at de ble medlem i Den internasjonale straffedomstolen (ICC) fra 1. april 2015. Dagens israelsk politikk med fortsatt okkupasjon, illegal bosetting og dehumanisering av okkuperte gir ingen løsning, det gir ikke fred, hverken for israelere eller for palestinere.

 

Merkelig at VL oppfatter en palestinsk stat som straff av Israel, her bommer disse journalistene. Det er synd.

 

 

 

Gå til innlegget

Endelig gode nyheter om FrP!

Publisert rundt 7 år siden

 

 

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 8,6 prosent i en ny meningsmåling. Hadde dette vært resultatet i et stortingsvalg ville partiets gruppe på Stortinget blitt halvert. Oppslutningen er ifølge TNS Gallup over 2 prosentpoeng lavere enn i mars, og det er snart en generasjon siden partiet hadde så lav oppslutning. Om denne meningsmålingen hadde vært valg ville15 av dagens 29 Frp-representanter på Stortinget hadde mistet plassen sine. Men selvsagt er 16 FrP representanter på Stortinget alt for mye, men dette viser en god utvikling for Norge.

 

Vi venter på nye meningsmålinger som bekrefter den gode utviklingen….

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere