Marianne Tønnessen

Alder: 52
  RSS

Om Marianne

Kommentator i Vårt Land.

Følgere

Praktisk erfaring

Publisert rundt 10 år siden
Trond Langen – gå til den siterte teksten.

Årene som bistandsarbeider for Normisjon i Aserbajdsjan har vist meg at det går an å arbeide uten korrupsjon selv i et land som er preget av det.

Interessant å høre praktiske erfaringer fra et korrupt land! På hvilke områder var det dere møtte størst problemer ifht korrupsjon? Og hvordan ble deres avvisning av korrupsjon sett på blant vanlige folk?

Gå til kommentaren

Kostnader

Publisert rundt 10 år siden

Hei Petter!

Ja, det blir spennende å se oversikten over kostnader - såvidt jeg har skjønt vil Jernbaneverket komme med en slik oversikt rundt 25. januar. Jeg har også sett litt sprikende tall for hvor mye lyntog til Bergen vil koste, fra litt over 50 milliarder til over 200 milliarder (se her, litt gamle tall: http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Sjokkert-over-ny-pris-p-lyntog-1863506.html)

Og så spørs det jo, når man skal finne ut om det er verdt utbyggingen, hva man legger inn på nytte-sida. Det er sikkert veldig mye som er vanskelig å tallfeste der, som for eksempel gleden noen har av å bo utenfor storbyene, muligheten til raskere å besøke venner, et utvidet arbeidsmarked, klimagevinst osv.

Men du har rett, det er jo snakk om kjempestore beløp - som vi kan bruke på andre ting som også er nyttig. Jeg er i alle fall ganske sikker på at vi kommer til å få debatt om både kostnader og trasevalg i månedene framover.

Marianne

Gå til kommentaren

Publisert over 10 år siden

Ups, nå ser jeg at jeg var helt stedvill i innlegget over: Tripoli ligger i vest, Benghazi i øst. Sorry!

Gå til kommentaren

Nettdebatter

Publisert over 10 år siden

Ja, her tror jeg du har mange viktige poenger, Are Mikael! (beklager litt tregt svar, jeg har vært borte på ferie). Vi trenger nettdebattsteder der det legges opp til en saklig, etterettelig og konstruktiv debatt - egentlig er jo nettet veldig godt egnet til debatter fordi vi ikke behøver være på samme sted, og fordi det går an å utveksle meninger ganske raskt.

Jeg vet at en del nettredaksjoner har slitt med dette. De er selvsagt opptatt av antall klikk, men vil samtidig ha en god debatt. Muligheten til å løfte opp gode innlegg (en slags liker-funksjon som andre lesere kan bruke) har vært nevnt som en mulighet (men det avhenger av at de andre leserne liker saklige og konstruktive innlegg). Å kreve at folk står fram med fullt navn er mulig, og det gjør vi jo her i VD. Men det viktige er kanskje at tonen på et debattforum er slik at det tiltrekker seg mer enn de 7% sinteste i befolkningen. Utfordringen blir å få til en slik tone uten at folk føler seg kneblet og føler at ytringsfriheten er svekket.

Jeg er selv blant dem som har skygget unna de mest usaklige nettdebattene, nettopp fordi - som du skriver - ekstreme synspunkter får altfor stor plass og det ikke virker som særlig rom for dialog. Etter terroren har jeg tenkt at det kanskje var feil, at vi alle har et ansvar for å gå inn i også de usaklige debattene og si fra når det går for langt. Men det er en stor jobb.

Marianne

Gå til kommentaren

Erfaringer fra utlandet

Publisert over 10 år siden

Takk for interessante kommentarer!

Noen av dere nevner erfaringer fra andre land, som at økt representasjon for høyreekstreme i Ungarn har blitt fulgt av sterk vekst (TØW) og at ulikt debattklima i Danmark og Sverige kan avspeile ulikt syn på om dette er trykkoker eller ikke (LLE). Vet dere om det er gjort noe mer forskning her? Eller for å si det mer tabloid: Har land som slipper til mange ekstreme ytringer mer eller mindre problemer?

Jeg er enig med deg, TB i at det løfter debattnivået en del hakk at man må skrive under fullt navn her på Verdidebatt. Og jeg har lagt merke til at mange andre aviser har stengt (de anonyme) kommentarfeltene etter 22. juli. Kanskje vil vi se en endring der også? Man kan kanskje spørre seg om det var kampen for ytringsfrihet eller antall klikk som gjorde at de slapp til så mye anonymt tøv.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere