Anonym Glemselsen

Alder: 52
  RSS

Om Anonym

Følgere

Enig

Publisert nesten 7 år siden
Ellers, slik jeg har tenkt en del på, er ikke dette så kristent og bibelsk som NN skal ha det til. Da tenker jeg på det som står om nettopp pengejaget - "jakten på rikdom" - at mange har pådratt seg mange piner, e.l. Det står (så vidt jeg husker) ikke noe i sammenhengen om at man her skal skjelne mellom ulike motiver, hva man i utg.punktet har tenkt å gjøre med pengene osv. Dette har muligens å gjøre med en erkjennelse av at knapt noemenneske takler å oppnå rikdom.
Noe litt interessant er at NN ved andre anledninger har sagt at h_n "ikke er rik, men velsignet".

Og det er jo en slags "ansvarsfraskrivelse" i utsagnet "ikke er rik, men velsignet". Det er noe med den setningen der som er veldig feil i mine ører. Nok en gang, hvis dette faller i feil jord/treffer feil folk kan det føre til mye elendighet.

Gå til kommentaren

Skremmende

Publisert nesten 7 år siden

Dette er glimrende eksempel på utsagn og sitat som er ment for å fange oppmerksomheten til, og oppildne vedkommendes fanskare. Jeg går ut i fra at NN har en stor fanskare, måten han/hun ordlegger seg på tyder på det. Men jeg kan ikke fatte og begripe at dette skal virke forlokkende på "tvilere", og folk utenfor menigheten/det faste publikummet. Jeg får i allefall lyst til å løpe i motsatt retning.

Om helse og bekjennelse
"(...) Ofte prøver djevelen seg med symptomer av ulike slag. Når vi taler sykdomsprat, inviterer vi djevelen inn for å attakere oss med sykdom."
-
ultimo mai 2013

Det hadde jo vært interessant å vite litt mer hva som er bakgrunnen for dette utsagnet. Betyr dette at man ikke skal prate om sykdom dersom man er syk, fordi da vil djevelen angripe deg? Lurer også på om NN mener at sykdommen kommer fra Gud eller djevelen, om man skal godta denne "testen" fra Gud, eller om man blir angrepet av djevelen fordi man har vaklet i troen/syndet eller annet?

Om økonomi og eiendom
"Jeg har satt meg som mål å tjene mest mulig penger slik at jeg kan gi store gaver til Herrens arbeid."
- tidspunkt uvisst

Forsåvidt en god tanke, det å skulle gi gaver til Herrens arbeid. Og hvis man virkelig legger godviljen til kan man legge vekt på siste del av setningen, og ikke tenke så mye over starten. Men jo flere ganger jeg leser setningen, jo verre blir det. Dette er et meget uheldig sitat, spesielt når det står for seg selv. Hadde det kommet en oppklaringssetning (noe jeg ikke vet om det gjør), hadde vi muligens vært innafor. Slike utsagn forplikter også. Har NN virkelig tenkt å gi disse store gavene til Herrens arbeid, eller er det ment å trigge dårlig samvittighet hos tilhørerne? Når slike utsagn når de "rette" menneskene kan det føre dem inn i en evig runddans av pengejag, dårlig samvittighet og dessverre stor gjeld.

Jeg syns samtlige av disse utsagnene som du, Sigmund, lister opp er SVÆRT uheldige og kan gjøre stor skade.

Gå til kommentaren

Ta ansvar!

Publisert over 8 år siden

Det er forkastelig å skrive om tekster på den måten der. Å ta andres verk/budskap/holdninger og snu de tvert om. Det er en uting, og det må stoppes!

Gå til kommentaren

Publisert nesten 10 år siden

Godeste Lars, jeg håper du tok ironien i akkurat den setningen min;-)

Gå til kommentaren

Oi!

Publisert nesten 10 år siden

Her var det mye interessant....

Siden vi alle slår et slag for ytringsfriheten i disse dager, så er det jo klart at KSP skal få publisere handlingsplanene sine. Ferdig eller ei. Man kan muligens vurdere å sette opp planen litt mer ordentlig med avsnitt og luft mellom linjene, som foreslått av flere her, men ellers er jo alle partier i sin fulle rett til å argumentere for sin sak, uansett hvordan de vil presentere den.

Men, dersom det nå er sånn at Vårherre er i ferd med å fjerne sin velsignelse over Norge, tror jeg desverre ikke at han kommer til å ombestemme seg grunnet KSPs handlingsplan. For her var det dobbeltmoral, mye ymse, og ikke minst eksempler på et veldig fordømmende menneskesyn.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere