Inge Kristiansen

Alder: 7
  RSS

Om Inge

Generalsekretær i krenkesmia "MegaKrenk".

Følgere

La oss få tilbake håpet, Høgmo

Publisert over 5 år siden

Lørdag kveld tapte det norske fotballaget for Aserbajdsjan. En ting er å tape såkalt "hederlig", det kan man leve med. Men dette tapet er alt annet enn "hederlig". Det var en oppvisning i ubesluttsomhet, udyktighet og en trener som ikke tok grep!

Lørdag den 8. oktober går inn i historien som den dagen da Norge (muligens) forspilte sine sjangser for å komme til neste fotball-VM. Etter 2 spilte kamper er Norge jumbo med null poeng og null scorede mål.  Og nå er det alt annet enn sikkert at Norge klarer å vinne over San Marino på hjemmebane om få dager.

Norges Fotballforbund vil måtte finne en arvtager etter Per Mathias Høgmo. Det eneste spørsmålet er når. Skal Norge ha noen som helst teoretisk sjangse å komme til VM, så bør trenerskiftet komme så fort som mulig. Dette fordi den nåværende treneren synes å ha møtt veggen. Han har ikke flere nye grep å komme med.  Et snarlig trenerskifte vil gi den nye treneren god nok tid til å snu skuta, slik at Norge kan ta de nødvendige poengene som trengs for å beholde håpet om å komme til VM.

Ut ifra hva vi så på tv i kveld så synes det som om Per Mathias Høgmo har mistet den berømmelige garderoben. Spillerene virket ikke interessert i å spille for treneren sin. Det ene målet som kom i kampen var et resultat av "ball-watching" og en ren og skjær forglemmelse av hva som er grunnregelen for et forsvarende lag. - Og det er dette: Dekk opp hver deres mann! Isteden så vi spillere som heller stod som passive rundingsbøyer.

Scoringen kom tidlig i kampen, så vi tv-seere hadde en grunn til å håpe på at det norske landslaget ville heve seg etter kalddusjen. Desverre så var scoringen starten på en cirka 80 minutter lang "amatørens aften". Makan! Pasninger som ikke traff medspillere. Feil valg. Unødvendige taklinger og unødvendige gule kort!  Mitt inntrykk var at dette var spillere som spilte for å få vekk treneren sin.

Landslagstreneren er den som er ansvarlig for uttaket av troppen som man reiser med. Han er også ansvarlig for laguttaket, formasjonen, taktikk og spillerbytter underveis.  Gressmatta i Baku var ikke den beste, med løse tuster over alt. Dette innbød ikke til finspill - som Høgmo hadde lagt opp til. Det taktiske skiftet med å forlate finspillet kom alt for sent. Det samme kan sies om spillerbyttene også. Det var åpenbart for oss tv-seere at noen av spillernene slet mer enn godt var. Da er det ikke noe poeng i å vente så lenge som Høgmo gjorde med sine bytter. Dette er handlinger som landslagstreneren er ansvarlig for - uavhengig hvor dårlige spillerne er. Her skulle vi hatt en trener i verdensklasse....  kanskje noen av dere andre lesere husker hvilken norsk trener som omtalte seg slik? Vel, uansett hvilke trenere Norges Fotballforbund har på sin liste, så bør de ikke dra bena etter seg som Per Mathias Høgmo gjorde i Baku. La oss sportsinteresserte i det minste få ha håpet om sluttspill ut dette året ialle fall. Det fordrer ny trener og ny giv. Høgmo-prosjektet har dessverre kommet til veis ende!

Gå til innlegget

Den første MH17-rapporten har kommet.

Publisert over 7 år siden

Rapporten overrasker ikke. En konklusjon om at flyet ble skutt ned av russiske/ukrainske frihetskjempere er fraværende. Det er mye som taler for at MH17 ble skutt ned av et våpen som Ukraina selv besitter. Tystnaden er som fulgte, er øredøvende.

Idag kom den første rapporten om flystyrten til MH17. På NRK Dagsrevyen idag sa den kvinnelige voice over'en til innslaget om rapportfremleggelsen at rapporten utelukket annen årsak enn rakettnedskytning!

NRK nett har derimot skjønt at rapporten ikke gir et slik konklusjon. Der heter det at: "Kommisjonen mener flykroppen ble truffet av et stort antall «høyenergiobjekter» som trengte gjennom skroget fra utsiden."

- "Et stort antall 'høyenergiobjekter' "  er forenlig med skudd avfyrt fra et ukrainsk jagerfly av f.eks. typen Sukhoi SU-25, bestykket med kanonen GSh-30-2.

Et fotografi at skroget til MH17 viser skader som er forenlig med kanonskudd av relativ liten kaliber. Bildet viser ingen tegn på at flyet har blitt truffet av en rakett. Det gjør forøvrig ikke de andre bildene av flyvraket heller, som finnes tilgjengelig på nettet!

Hullene er forenlig med skuddsalver avfyrt fra et jagerfly.

I norske medier har dagens rapportfremlegging fått en relativ liten plass i nyhetsbildet. Jeg spekulerer på om årsaken kan være at det ligger i kortene at toget har gått for å skylde på Russland og/eller ukrainske opprørere mot den nye ukrainske regjeringen etter statskuppet i vinter...???

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere