Mads Tore Tengesdal

Alder: 65
  RSS

Om Mads Tore

En helt uvanlig gutt i sin beste alder, like over de 60. Jobber som overingeniør innenfor petroleumsindustrien. Er politisk konservativ, kristen men ikke religiøs. Er opptatt av å avdekke falskhet og hykleri i kristne miljøer, samt tilhenger av klar tale. Og mye annet ...

Følgere

Debattklima

Publisert rundt 6 år siden

Hanne Nabintu Herland tar opp temaet om debattklima i sosiale medier, noe som er høyst relevant her på Verdidebatten.

Hanne Nabintu Herland tar opp temaet debattklima, i denne artikkelen.

Dessverre gjelder dette også i høy grad debattklimaet på Verdidebatten. Det gjelder meg og det gjelder deg. De færreste av oss har nok vært flinke nok til å holde oss innenfor en god debattkultur med tilstrekkelig respekt for enhver meddebattant. Man blir fort ivrig og glemmer at det er våre medmennesker som sitter i den andre enden.

Hanne sin artikkel er et glimrende bidrag til å avklare forskjellen mellom en mobbekultur og en rasjonell debatt. Vel verdt å lese!

Det handler ikke nødvendigvis om personangrep slik personangrep defineres juridisk og formelt men mer om det mellommenneskelige forhold i et debattforum. Det handler mer om å bruke samme språk som man ville gjort dersom man satt ansikt til ansikt.

Som kristne bør dette være ekstra viktig å fokusere på da vi er Jesu disipler. Selv om vi er langt fra bedre enn andre, har vi i alle fall et ansvar til å gjøre vårt beste.

Gå til innlegget

Hva er det vi kristne holder på med?

Publisert over 6 år siden

Jeg kom hjem fra to uker på Lesvos denne uken hvor jeg hjalp til med å ta imot ca. 23 000 muslimske flyktninger/migranter som kom over havet i båter fra Tyrkia. Vi ga dem en varm velkomst, ga barna tørre klær og var medmenneske.

Hva er det vi kristne prøver å formidle gjennom disse endeløse diskusjonene her på VD?

Hva om vi heller bruker tiden på å lese i Bibelen, og lære hva den formidler om nestekjærlighet?

Hva om vi heller bruker vår tid på vår neste som trenger oss?

Hva om flere kristne faktisk hadde lest og prøvd å forstå Rom 12?

Hva er det vi kristne egentlig holder på med?

Gå til innlegget

Forskjellen mellom kristne og kristne

Publisert over 6 år siden

Hele vår forutsetning for et kristent liv ligger nedfelt i to hovedbud gitt av Jesus; hvorav det ene er at du skal elske din neste som deg selv! Så hvordan oppfører vi kristne oss nå imot flyktningene?

Jeg syns det er skremmende å lese noen innlegg og kommentarer av enkelte profilerte kristne VD debattanter som tilsynelatende ikke har den minste medfølelse og respekt med flyktningene som nå strømmer til Europa. Kristne debattanter som jeg virkelig hadde forventet mye mer av og som nå skuffer.

Her er flere eksempler.

Selv reiser jeg til Lesbos om litt over en uke for å bistå i arbeidet med å ønske disse flyktningene velkomne til Europa. Og der er svært mange andre gode muligheter for å hjelpe, også her hjemme, blant annet som flyktningguide for Røde Kors, og mye annet.

Er ikke dette egentlig en god test på om vi virkelig har Jesus i vårt hjerte?

Gå til innlegget

Er vi forberedt for den tredje verdenskrig?

Publisert rundt 7 år siden

En teori er at Israel og deres naboer vil være fokus for den tredje verdenskrig (ref. Esekiel 28:24-26), og at Israel da vil seire og bo trygt deretter. Jeg tror på denne profetiske teorien.

Esekiel 28:24-26 "Til Israels hus skal det aldri mer komme torner som river og tistler som stikker, fra alle nabofolk som forakter dem. Da skal de kjenne at jeg er Herren Gud. Så sier Herren Gud: Når jeg samler Israels hus fra alle folkene som de er spredt blant, da vil jeg gjennom dem vise meg hellig for øynene på folkeslagene. De skal få bo i landet sitt, det som jeg ga min tjener Jakob. Der skal de bo trygt, bygge hus og plante vinmarker. De skal bo trygt når jeg feller dom over alle nabofolk som forakter dem. Da skal de kjenne at jeg er Herren deres Gud".

Tar vi utgangspunkt i denne teoerien og vet at Midtøsten allerede står i flammer, kan vi anta at det ikke er så mange år igjen før denne krigen blir utkjempet.

Historiker Hans Bratterud har viet store deler av sitt liv til å analysere Bibelens profetier i historisk sammenheng, og for dere som tror på denne teorien kan det være nyttig å se følgende video: Nedtelling til Harmageddon, den tredje verdenskrig 

Anbefales.

Gå til innlegget

Nedtelling ...

Publisert rundt 7 år siden

Den som tror på Jesus har ingenting å frykte for trengselstiden og det som kommer.

Her er et videoklipp av Hans Bratterud som jeg selv synes er meget bra med en lære som i store trekk representerer mitt eget syn på endetiden: Nedtelling til Harmageddon

Videoen består av svar på spørsmål fra menigheten, og de første syv minuttene er tilstrekkelig for å velge om man vil se mer eller ikke.

Hovedpoenget er at uasett hva som skjer i fremtiden, vil de som har Jesus i sitt hjertet, bli frelst og få et evigt liv.

Anbefaler også sterkt å se litt fra 26:00.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere