Mai-Liss Hauger

Alder: 51
  RSS

Om Mai-Liss

Følgere

Publisert rundt 3 år siden
Alf Gjøsund – gå til den siterte teksten.

Spørsmålet er likevel ikke engang halvveis besvart: For disse menneskene trenger en hjord, en flokk som de kan plage med hyrdestaven, enten den er symbolsk eller har fysisk form av en gaffel eller et skohorn. Hvordan kan mennesker med respekt for seg selv la seg utsette for slike fornedrelser år etter år? Og vi snakker ikke nødvendigvis om spesielt ressurssvake mennesker – det finnes uttallige eksempler på at ofre for maktpersoner faktisk er helt normalt utrustede, det er noe helt annet i dem som er nedbrutt enn intelligensen.

Nøkkelen ligger nettopp i ordet selvrespekt . Det har vært snakket mye om hvordan voldsofre systematisk har fått brutt ned selvrespekten på en slik måte at selve kompasset, evnen til å vurdere både sin egen verdi og andres respekt for den, er blitt ødelagt.

På samme måte kan religiøse menneskers selvrespekt være en viktig målestokk for om troen er en reell, frivillig og personlig overbevisning, eller et påtvunget tankesett uten indre forankring. Det er et stort spørsmål om det siste i det hele tatt kan kalles tro.

Ansvar

Vi har snakket mye om usunt og autoritært lederskap i kristne miljøer, ikke minst i den såkalte Frelst-debatten. Selv har jeg skrevet om kjennetegn på autoritære ledere, og om etablerte kristne miljøer som unnlater å ta et oppgjør med dem, selv om alle røde lamper lyser. Kanskje burde vi snakke enda mer om hvilket ansvar alle kristne ledere har for å bygge opp medlemmenes – og da særlig ungdoms – selvrespekt, innenfor rammen av kristen forkynnelse.

Sekter kjennetegnes ved at medlemmene ikke har lov til å stille noen kritiske spørsmål, de blir også advart i mot å  tilegne seg noe kunnskap fra omverdenen sånn som å søke på nettet etter informasjon. Det er også mange andre kjennetegn som er typisk for en sekt sånn som at lederne er veldig autorativ, kontrollerer medlemmenes sosiale liv og det er et oftest et  hiarki. Å forlate en sekt blir møtt med sanksjoner og medlemmene blir advart i mot å gå i andre menigheter på møter.  

Alle disse faktorene (det finnes flere beskrivelse av hva som kjennetegner sekter) gjør sitt til at medlemmene blir hjernevasket og mister frihten til å kunne komme og gå som de vil.  Jeg har selv vært medlem av en menighet med sekteriske trekk (Levende ord)  og derfor kan jeg forstå hvor bundet folk kan bli uten at de skjønner det selv. Jeg tror den verste formen for misbruk folk kan oppleve er åndelig misbruk, fordi de som misbruker menneskers tro og begynner å herske over dem åndelig tar i fra dem alt. Vanligvis når folk er i en krise så kan de søke til Gud for å få hjelp, men dersom misbrukerne tar kontroll over troen så har folk ingenting igjen.

Jeg så filmen Colonia Dignidad før jul, en veldig sterk film som ble laget i 2015 og er basert på en sann historie om en mann som klarte å hjernevaske folk i Tyskland til å bli med ham til Chile (en hel flokk) hvor han startet en koloni under dekke av at de drev misjon, sykehus og hjelpearbeid i Chile. Det viste seg i ettertid at det var en tortur leir hvor folk var totalt hjernevasket. Den leiren bestod langt opp til vår tid . Her er link til reklame for filmen:https://www.youtube.com/watch?v=UBSMl343fsw

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Dersom dere vil ha flere kvinnelige skribenter så bør dere studere blogger hvor det er mange kvinner, f.eks noe så enkelt som blogg.no. Kvinner er kanskje mer interessert i ekte , oppriktige ,enkle  og spontane BLOGG innlegg, og ikke lange kjedelige artikler med alle fremmedord man kan oppdrive.   Kvinner er vanligvis nemlig både flink til å skrive og  å si hva de mener, men de har nok  et mer levende språk enn det som er lagt opp til her inne .

Gå til kommentaren

Hvorfor lytte til vranglærere?

Publisert over 3 år siden
Knut Nygaard – gå til den siterte teksten.
Hvis du, Teigen og andre som har hoppet på dette NAR-sporet tar dere tid til å lytte til hver enkelt av dem, så tar det ikke lang tid før dere skjønner at dette ikke er kopier av hverandre - hver og en av de har en visjon og en tjeneste som har en retning innenfor Kristi kropp - disse er som sagt ikke identisk like, men de er - som sagt noe mer ivrig og synlig for Oppdraget enn gjerne Teigen og andre.

Fortell meg det? Det første du bør gjøre er å finne ut hva disse menneskene står for, hva er teologien som ligger i bunnen?  Når man så finner ut at det er NAR apostler man har å gjøre med så ser jeg ikke noe grunn til å lytte mer til noen av dem.  Dersom du ikke er så nøye på hvilken teologi yndlingspredikantene dine har i bunnen så kan du jo bare høre på folk i fra vakttårnet (Jehovas vitne) , de er flinke til å snakke og noe høres jo bra ut , ikke sant?

Gå til kommentaren

NAR (New apostolic reformation)

Publisert over 3 år siden
Knut Nygaard – gå til den siterte teksten.

Bill Johnson er en NAR apostel og det Bethel Church underviser er NAR -teologi.

Jeg anbefaler deg og alle andre å sette seg inn i hva New apostolic reformation står for.  For eksempel skaffe deg denne boken: https://www.amazon.com/gp/product/1941337031/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=1941337031&linkCode=as2&tag=spioferr09-20&linkId=EZWL6X3Z2TVTFXUT

Eller i det minste lese hva Arne Helge Teigen forklarer ang NAR : 

https://www.foross.no/aktuelt/nar-en-ny-apostolisk-reformasjon-2/

Det er helt tydelig at NAR er noe annet enn vanlig evangelisk kristendom, det er noe i tillegg til bibelen.  Så trenger vi kanskje ikke alle bibelsnuttene som viser hva slags merkelige ting folk gjør innen Bethel church miljøet - når vi vet at de har en vranglære slik som Jehovas vitne og mormonerne.

Gå til kommentaren

Berøa

Publisert over 3 år siden

Tusen takk for et tydelig og klart innlegg! Det er helt riktig å advare i mot kundalini ånden som er hinduenes "helligånd" med samme manifestasjoner som vi ser i trosmenigheter i dag . Todd Bentley manifesterer kundalini veldig tydelig og det samme gjør den nye kona hans. innen Bethel Church  er de også åpen for new age  teknikker ,og kundalini rykningene er tydelig  i deres møter , med "fire tunellene",  hysterisk latter , hoderistninget osv.De godtar også  grave soaking  for å søke kraften i fra døde mnsk.  noe som strider helt i mot bibelen (5.mosebok 18 :11 f. Eks)                                               Vi må bli som Berøa folket slik det står i apostl gj 17:11 ... Alltid granske det som forkynnes for å se om det stemmer med bibelen .

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere