Lars Jørgen Vik

Alder: 75
  RSS

Om Lars Jørgen

Sosiolog. Tidligere førstelektor ved Høyskolen i Volda.

Følgere

Oversettelse av avtalen om folkevandring

Publisert nesten 3 år siden

På Regjeringens hjemmeside ligger en 'uoffisiell' oversettelse, her: https://www.regjeringen.no/globalassets/departementene/ud/vedlegg/fn/migrasjonsplattform_norsk.pdf

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden

Det er for sent. KrF har allerede tapt sjela si.

Gå til kommentaren

Karma og Vår Herre

Publisert nesten 3 år siden

Ja, Vår Herre er både kjekk og grei. Han lar sin varmende sol skinne og sitt vennlige regn falle på både rettferdige og urettferdige. (Til og med Per Sandberg). Det er verre med Karma. Hun kan være både tverr og sur.

Per Sandberg holdt ryggen rak,

men hadde en dårlig sak.

For Karma var sur,

og lå på lur.

Og hun beit herr Sandberg bak.

Gå til kommentaren

Mounks populismebegrep

Publisert nesten 3 år siden

Aalborgs bruk av populismebegrepet, og hennes gjengivelse av Mounks bruk av det er mildest talt slurvete. I et intervju med Süddeutsche Zeitung, 15. februar i år, sier Mounk at populisme kan anta mange ytringsformer og forekomme i mange varianter, men har en kjerne. Nemlig en bestemt forestilling om politikk, en bestemt moralsk forestilling og at det er vanskelig å tilby  enhver ny generasjon stor økonomisk framgang. Populisten sier i stedet at den politiske klassen bare er korrupt og handler bare i egeninteresse. Det finnes ingen som står opp for menneskene i samfunnet. Mounks populismebegrep er utviklet i en helt annen kontekst enn den norske, og tilpasset helt andre bruksområder og analysefelt. Dersom Aalborg på død og liv skal stemple Fremskrittspartiet og Kjell Ingolf Rogstad som populister bør hun nok prøve å finne en annen populismedefinisjon enn Mounks.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden

Yascha Mounk er ikke polsk. Han er  tysker, men har studert og arbeider nå i USA. Han er ikke professor, men 'lecturer'.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere