Leif Knutsen

Alder: 60
  RSS

Om Leif

Konsulent, skribent, student

Følgere

Takk for nyansering

Publisert nesten 3 år siden

Hei Andreas - har flere ganger av en felles venn av oss blitt varmt anbefalt å lese det du har skrevet. Kanskje ligger det en bok i emning om dette?

Jeg synes at noe av problemet i denne debatten er at de spissformuleringene som må til for å gi saken oppmerksomhet, så blir til besvær når man virkelig skal vurdere de moralske sidene av saken. Enhver som kjenner til kirkens innsats vil vite at beskyldninger om likegyldighet er vilt overdrevne. Jeg skal ikke gjenta de momentene du kommer frem med her, men det er også temmelig tydelig at mange dypt kristne viste stort personlig mot for å redde sine jødiske medmennesker/medborgere, blant annet Rolf Syversen, Hans Christen Mamen, Sigrid Helliesen Lund, og sikkert flere. 

Poenget med dette oppgjøret er jo ikke å fordele skyld i fortiden, men å lære av deres opplevelse for at det som skjedde ikke skal gjenta seg. Det er ingen tvil, synes nå jeg, at alle jøder i Norge kunne ha blitt reddet om flere gikk inn for det. Vi må kunne konstatere det samtidig som vi også konstaterer at mange satte mye, egentlig alt, på spill for å gjøre det de kunne. Ikke alltid med rent hjerte, ikke alltid med perfekte metoder, men likevel. 

Gå til kommentaren

Er vi ikke enige?

Publisert nesten 3 år siden
Jeg mener at Marte Michelets bok skal føre til en prosess lik den Knutsen foreslår men med motsatt fortegn. Det er unøyaktigheter i fakta, ubelagte konklusjoner, unyanserte påstander i det etablerte narrativet som skal påvises og diskuteres

Hei Michael - tror vi vil det samme her. 

Gå til kommentaren

Uspesifikk kritikk

Publisert nesten 3 år siden

Kjære navnebroder - jeg skriver jo disse sakene for å få til en debatt, og da forventer jeg at folk er uenige. Men det er greit om du uttrykker uenighet med det jeg faktisk skriver, og ikke det du innbiller deg at jeg mener. Ellers beviser du jo egentlig hovedpoenget mitt.

Gå til kommentaren

Feil i hebraisk oversettelse

Publisert nesten 3 år siden

Det fulle navnet på menigheten viser seg å være Eytz Chayim - Or L'simcha, og jeg gjorde en feil i å oversette det slik jeg gjorde. Eytz Chaim betyr "livets tre", og Or L'Simcha betyr "gledens lys", men konnotasjonen med "glede" gjelder fortsatt. Beklager, jeg gikk for fort frem.

Gå til kommentaren

Israel og MIFF

Publisert nesten 3 år siden
Jeg tror Israel ville tjent på å legge ned MIFF og forsøke å føre en mer balansert dialog med omverden

Staten Israel har hverken etablert MIFF eller styrer noe som har med organisasjonen å gjøre; og kan følgelig ikke legge det ned.

Ellers tror jeg nok at MIFF ville følt seg smigret over å bli tillagt så stor viktighet for Israel, men det er nå en gang slik at det som foregår i Norge har fint lite med forholdene på bakken å gjøre.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere