Kjellrun Marie Sonefeldt

Alder: 84
  RSS

Om Kjellrun Marie

Jeg er en pensjonert sykepleier som er engasjert i helseaspektet bredt over. Derav interesse for biologisk medisin og jordbrukspolitikk for å få frem økologiske produkter for folkehelsens skyld og som diettmedisin. Er helsekoster,men det betyr ikke vegetarisme.

Følgere

Kan fullkornmel redde verden fra sult?

Publisert over 1 år siden

Møllene i Vaksdal,Skien og Buvik skiller ut 7,2 ton kli pr. time.Svinnet fra kornlagrene på verdensbasis er ikke målbart.

Amputasjonen av kornlagrene skjer i en tid med sult i verden.      Før krigen ble hvittbrød betraktet som de fines priviligeium som hverdagskost. For normalbefolkningen var hverdagskosten med mye fullkornmel i både brød og grøt.Bygdene hadde egne møller. Hvittmelprodukter var,stort sett, forbeholdt kaffemat og høytidene.Julebaksten er velkjent.

Etter krigen skulle alle få spise fint,og så kom hvittmelsbølgen og sivilisasjonssykdommer fordi vi forstyrret den fine kjemiske koordineringen i naturens ordning. Det som kalles grovbrød inneholde rundt 50% hvittmel. Helsemyndigheter anbefaler selvfølgelig mere fullkornprodukter.

Svinnet fra kornet utgjør 20 % .Mesteparten av kliet går til grisemat. Møllene star i helgene og på høytidsdager.                                           Også ris poleres. Kjenner ikke til prosenten svinn der.

Representant for Norgesmøllene ber meg be leserne om å spise fullkornmel,så slutter de å male ut kliet.Bakerne sier at de baker det som selger. Ernæringsfysiologene er høyt og lavt med oppskrifter,både i aviser og ukeblader.

Hva kan snu på oss? Ikke engang fedme som bivirkning ser ut til å monne. Ære være helsekostfolket.


Gå til innlegget

Jødekristne som toneangivende i urkirken.

Publisert over 1 år siden

Jeg tenker på søndagen som hviledag og at jødekristne var vant til å inkluder spedbarna,så de ble inkludert i dåpsritualet.

Men finnes det noen kilder om andre områder i jødedommen utover omskjærelsen ,som de mente selvfølgelig skulle bli med til urkirken,men som ble blåst av banen av motstridende krefter?

Jeg tenker på fortapelsen.Ettersom jødedommen ikke snur kappa etter noen vind,må en vel regnes med at jødedommen lærer om den sak som på Jesu tid.  Paulus eller andre utdyper ikke den jødiske læren på området ,som han mener det er å gi bakerens barn brød,når de vet hva fortapelsen står for hos jødene. I følge rabbi David Simonsen er ingen I straffestedet mer enn 12 måneder. Jødiske eventyr og legender.s176.Borgen Billigbøger 54.

I det lille som er oversatt til norsk om jiddisk lære og liv,finnes tro på reinkarnasjon. Lengselens Barn,Aasmund Brynilsen og Karin Bang,Aschehoug ,1970.

Gå til innlegget

Rabbi David Simonsen,beksriver dette i Efterord til boka Jødiske eventyr og legender.Borgen Billigbøger 54.

Men jeg har allerede tidligere bemærket,at de alminnelige forestillinger om et helvede aldeles ikke falder sammen med den jødiske opfattelse af de hebraiske Gehinnom som et straffested. Allerede det,at straffen helt hviler på den syvende dag og højst varer 12 måneder,viser forskellen.

Isaach B.Singer beskriver det også i novellen Narren Gimpel. Hans kone kom til fortapelsen.Hun så også slik ut,da hun åpenbarte seg for Gimpel i en drøm. Hun sa at de sparer en ikke her. Etter en tid igjen åpenbarte hun seg for han i en drøm,og da var hun lykkelig og så ut som en engel.

Jiddisk lære tror på re-inkarnasjon. Det kommer frem i boka Lengselens Barn at Aasmund Brynildsen og Karin Bang.Aschehoug forlag, 1970. Boka er utdrag fra Die Erzalungen der Chassidim,Zurich ,1949,av Martin Buber, en jøde som ble Kristen og spredte kunnskap om jødedommen til Vesten,og alle lesere her har vel hørt om Baal - Shem -Tov.(1700-1760)

Om Maggid Zev Wolf fra Zbarazh (.1800). Forkortet.                   "Rabbien vet jo",sa den døde,"at i natt blir sjelene inkarnert . Jeg er en slik sjel.". "Og hvorfor ble du sendt tilbake ?",spurte maggiden. "Jeg levde et ulastelig liv på jorden,"svarte den døde. " Og likevel må du leve om igjen ?" "Før min død,svarte den andre,"tenke jeg igjennom hele mitt liv,og syntes at jeg alltid hadde handlet riktig. Derfor svulmet mitt hjerte av tilfredshet,og akkurat da døde jeg.Så nå har de sendt meg tilbake til jorden for å gjøre bot for mitt hovmot."   Samtidig ble en sønn født i maggidens hus.Det var rabbi Wolf. Han var meget ydmyk.   

                                                                               


Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere