Karin Riska

Alder:
  RSS

Om Karin

Følgere

Publisert over 3 år siden

Tusen takk igjen for nok en opplysende artikkel om Israel/Palestina-konflikten Erling Rimehaug. Det er også min klare oppfatning av konflikten at en av de viktige grunnene til at den er så vanskelig som den er, er at begge sider opplever at den truer hele deres eksistensberettigelse i landet. Det er en sterk zero-sum-mentalitet, (dvs for at jeg skal vinne må du tape). Veien frem til en vinn-vinn-mentalitet synes svært lang og vanskelig. Det er mitt håp at de rette lederne reiser seg og leder begge folkene til den mentaliteten. For den trengs for å finne en god fredelig løsning for begge.  

Gå til kommentaren

Publisert over 7 år siden
Så får vi håpe at kvinnedagen setter fokus på verdens undertrykte kvinner,som blir misbrukt på alle vis,barnebruder,for ikke å snakke om alle kristne,som blir forfulgt og drept.Det er en grusom verden mange lever i.Og vi må takke for hver dag vi bor i verdens beste land!

Hei Edel Eik! Ja det hadde vært flott om kvinnedagen satte mer fokus på det du nevner i sitatet over. Det gjorde den dessverre ikke i vårt land i særlig grad, så vi får håpe det blir en større oppvåkning rundt dette frem mot neste kvinnedag. Vi har all grunn til å være takknemlige for å leve i en flott velferdsstat, og burde vist det bedre ved å også solidarisere oss mer med kvinner som ikke nyter samme velferden.

Forøvrig tror jeg ikke at fjerning av alle våpen i Midtøsten ville fjernet hele konflikten, men jeg tror absolutt det ville hjulpet i riktig retning.

Gå til kommentaren

Publisert over 7 år siden
Leif Lysvik – gå til den siterte teksten.
Men - du har sett Amnesty rapporten som ble offentlig nå i februar? De foreslår at USA, EU og resten av verdenssamfunnet om å innføre våpenblokade mot Israel og stanse alt salg av våpen, ammunisjon og militært utstyr til landet.

Hei igjen Leif Lysvik. Nei jeg har ikke lest den rapporten. Det skal jeg gjøre. Takk igjen.

Gå til kommentaren

Publisert over 7 år siden
Torill Born – gå til den siterte teksten.
Slik jeg ser det initierer det også til freds-engasjement.

Takk skal du ha Torill Bom for svært oppmuntrende tilbakemelding. Det er absolutt min intensjon å oppmuntre til fredsengasjement, så det er ekstra oppmuntrende å høre. Takk og Gud velsigne deg også!

Gå til kommentaren

Publisert over 7 år siden
Ruth Hauge – gå til den siterte teksten.
En finner også mye "pallywood" på nettet, noe som er produsert for å hisse opp vesten. Det har blitt avslørt mye der. Det vi får se, er jo ikke den vanlige palestiners liv, men en utvalgt gjeng som spiller skuespill.

Jeg vet ikke hvilke filmer du refererer til, men det virker som du nå for raskt dømmer et folk uten nok kunnskap. Det du kaller skuespill er ofte virkeligheten, det har jeg sett mang en gang. Vi må øve oss på å se begge sider. Det høres ut som du har sympati med israelerne, det er bra, samtidig oppfordrer jeg deg til å også prøve å forstå bedre den palestinske virkeligheten. Palestinerne har opplevd og opplever forferdelig mye lidelse, pga konflikten og interne stridigheter. At noen utnytter situasjonen og vrir på virkeligheten, kan nok stemme også der, sannheten er som kjent det første offeret i krig. Palestinerne opplever mye urett, det håper jeg det blir en slutt på, men jeg har som sagt ikke tro på boikott som virkemiddel for å oppnå det.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere