Jørgen Moisejeff Berg

Alder: 8
  RSS

Om Jørgen Moisejeff

Utdannet ingeniør ved Høgskolen i Østfold. Gift og har en datter på 3 år.

Følgere

Ti stille din rasist!

Publisert over 5 år siden

Gå til innlegget

Den onde abortmotstander

Publisert nesten 8 år siden

Er det vi som er abortmotstandere som er den onde part i abort debatten?

Jeg har i det siste vært så dum at jeg har deltatt i debatter rundt abort og reservasjonsrett. Og som vanlig når jeg deltar i slike debatter får jeg som oftest høre hvor arkaisk og reaksjonær jeg er, fordi jeg er motstander av abort. Abortmotstand hører tydeligvis hjemme i en svunnen tid, da Gud fortsatt eksisterte og menneskene var blindet av sin latterlige overtro. Nå som Gud har opphørt å eksistere så har vi menneskene nå fått den gyldne mulighet å redefinere hva som er etisk og moralsk. Det finnes tydeligvis ingen frykt for guddomelig straff eller gjengjeldelse - vi kan selv bestemme hva som er godt og riktig, og de som eventuelt skulle være av en annen oppfattning kan reise dit peppern gror med sine utdaterte synspunkter. For å mene at livet har sin rett er tydeligvis ett resultat av psykotiske vrangforestillinger - det er i alle fall slik debatten fremstår. Aborttilhengere har ikke så mange argumenter å fare med så hele diskusjonen ender stort sett i anklager om at den som ikke liker abort har en eller annen form for sinnslidelse, hjerneskade, er imbesil eller som nevnt tidligere; psykotisk. 

Og da sitter jeg igjen, ganske perpleks - Hvordan kan det ha seg at disse menneskene i ramme alvor mener at vi som syns livet har sin egen rett skulle være "De slemme" - Hele debatten dras ned i en svart/hvit forestilling hvor det er "de gode" mot "de onde" - Aborttilhengere har ikke engang anstendigheten til å respekter den andre sides synspunkt, men skal på død og liv demonisere abortmotstandere, mens de samtidig lirer av seg synspunkter som til syvende og sist ikke er annet enn et forsvar for å ta menneskeliv!!??

Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg må inrømme at hele greia gjør meg kvalm

Gå til innlegget

Livet er en fest

Publisert nesten 8 år siden

Noen av mine tanker om hvordan barnehagen og skolen har blitt i Norge, og hvorfor jeg tror det potensielt kan skade den oppvoksende generasjon

Jeg har en datter som nå har gått i barnehagen i ett og ett halvt år - og jeg er for det meste fornøyd med de ansatte. De er snille og hjelpsomme og ikke minst dyktige.  Men jeg har litt problemer med hvordan barnehagen har blitt, og da snakker jeg ikke om at ungene ikke har det morro. Det som ergrer meg ser også ut til å fortsette og ikke minst bli mer av den dagen hun skal begynne i skolen - hva er det jeg snakker om spør du kanskje? Fest! Livet for norske barn og unge har tydeligvis blitt en eneste stor fest. I barnehagen så feires det bursdager for alle barna, de feirer 17 mai og alle andre nasjonaldager som befinner seg i avdelingen, de feirer FN dagen, vietnamesisk nyttår Id, Jul, Halloween og jeg vet ikke hva mer, men noe er det sikkert.

Her blir mitt problem

Si det er 30 unger med 7 forskjellige nasjonaliteter i en barnehage avdeling

Dette gir

30 bursdager

7 nasjonaldager

FN dagen

Jul

Id

Vietnamesisk nyttår

Påske

Pinse

Faste

St. Hans

Lucia

Halloween

Dette summerer seg til ca 1 fest pr uke - og da lurer jeg på om dette lurer ungene våre til å tro at livet er en fest? Jeg vet at når jeg gikk i barnehagen så hadde vi ikke fest hver eneste uke, og hvis vi skulle hatt merkedager hver eneste uke, mister ikke disse dagene til slutt sin mening? At det blir så mye at det ikke lenger har noen betydning?

Men det stopper ikke der - for når ungene begynner på skolen så ser det ut til at alle foreldre skal invitere hele klassen til bursdagsbarnet på fest. Dette for meg er absurd. Når jeg hadde bursdag så inviterte jeg vennene mine, ikke hele klassen. Og det med at alle skal gå i alles bursdag er noen av det mest idiotiske påfunn jeg har hørt om, og slapp av jeg skal si hva jeg mener er idiotisk med det, for det hadde blitt for dumt å komme med en slik uttalelse uten noen som helst underbygging og argumentasjon.

Gå til innlegget

Jeg blir aldri muslim

Publisert nesten 8 år siden

Min begrunnelse for hvorfor jeg aldri blir muslim. Skal prøve å være så høflig som mulig, men at noen føler seg tråkket på tærne er vel uunngåelig...

Jeg må innrømme at jeg er blitt særdeles lei av muslimer som kommer til meg å sier at de elsker Moses, Jesus og Mohammed. For jeg klarer ikke å unngå følelsen av at det ligger en anklage i den uttalelsen, at det må være noe galt med meg siden jeg ikke klarer å elske den største av profeter - nemlig Mohammed. Og jeg var i min ungdom ikke skeptisk til Islam, jeg trodde som mange andre at Islam var en religion som i bunn og grunn var fredelig, og millitante islamister hadde overtatt den troen og gjort den om til en voldelig filosofi, men dette var en antagelse jeg gjorde, jeg hadde ingen kunnskap om Islam annet enn det jeg ble fortalt av andre, så mine meninger om temaet var ikke mine egne. Jeg gjentok gjerne bare noe jeg hadde hørt uten kildekritikk eller selvkritikk.

En dag gikk jeg lei av dette, jeg bestemte meg for å undersøke litt om hva Islam var for noe, jeg har lest i bibelen i over 20 år nå, så budskapet i den boken er meg blitt bekjent, så jeg syntes det var på tide å se hva som sto i Koranen. Kontroversen og diskusjoner rundt Fitna filmen, filmen til Theo Van Gogh og andre islamkritiske filmer og ikke minst karikaturer raste på nettet, så geg lastet ned en oversettelse av Koranen til engelsk, i pdf format, og satte i gang. Dette måtte jeg finne ut av, var det virkelig så ille som noen ville ha det til?

Det første som møtte meg i Koranen var en hyllest til Gud, husker ikke ordlyden akkurat nå, men ca noe sånt som : Priset være Allah, Den Høyeste, Den Barmhjertige. Og dette syntes jeg var en god start, fant ikke noe feil med denne uttalelsen, men det var kortvarig. Etter at jeg hadde lest 8 sider satt jeg igjen med en vond smak i munnen. For min forventning var at skulle være en repetisjon av Nye Testamentet, der leseren blir oppfordret til å leve ett syndfritt liv og kort sagt bedre seg selv. Koranen var absolutt ikke dette i det hele tatt, den var side opp og side ned med anklager om gudløshet blant jøder, kristne og alle andre av annen tro og oppfatning. Koranen gikk så lang at den anklaget mer eller mindre alle jøder og kristne for å være djeveldyrkere, men den gjør det i så vage termer at man må lese hele avsnitt for å se det. Den oppfordret også til vold og undertrykkelse - jeg må si at dette var absolutt ikke som forventet, men mye mye værre. 

Denne oppdagelsen skapte i sin tur en oppdagelsesferd i Islam, og jo mer jeg tittet på det, desto mer forferdet ble jeg. 

Den følgende sammenligningen fant jeg i min søken etter hadiths, dvs historier om Mohammed som blir brukt til å forstå sammenhengen i de versene som står i Koranen. I denne listen blir Mohammed sammenlignet med Jesus, og jeg legger den til dette innlegget, for jeg syns den gir et ganske rett frem bilde av Mohammeds ideologi i forhold til Jesus sin.

Forskjellen Mellom Jesus og Mohammed


Mohammed:

Sa Allah hater de som ikke aksepterer islam .

( Koranen 30:45 , 03:32 , 22:38 )

Jesus :

Sa Gud elsker alle.

(Johannes 03:16 )

Mohammed:

" Jeg har blitt befalt å kjempe mot folk til de vitner om at det er ingen gud utenom Allah , og at Muhammed er Allahs sendebud "

( Muslim 01:33 )

Jesus :

" Den som lever ved sverd vil dø ved sverd . "

( Matteus 26:52 )

Mohammed:

Steinet kvinner for utroskap .

( Muslim 4206 )

Jesus :

"La den som er uten synd kaste den første stein . "

(Johannes 8:7 )

Mohammed:

Tillot å stjele fra vantro .

( Bukhari 44:668 , Ibn Ishaq 764 )

Jesus :

«Du skal ikke stjele . "

( Matteus 19:18 )

Mohammed:

Tillot å lyve .

( Sahih Muslim 6303 , Bukhari 49:857 )

Jesus :

"Du skal ikke vitne falskt . "

( Matteus 19:18 )

Mohammed:

Eide og handlet slaver .

( Sahih Muslim 3901 )

Jesus :

Verken eide eller handlet slaver .

Mohammed:

Halshugget 800 jødiske menn og gutter .

( Sahih Muslim 4390 )

Jesus :

Halshugget ingen.

Mohammed:

Myrdet de som fornærmet ham .

( Bukhari 56:369 , 4:241 )

Jesus :

Forkynte tilgivelse .

( Matteus 18:21-22 , 05:38 )

Mohammed:

" Hvis da noen overskrider

forbudet mot deg ,

Overskrid dere likeså mot ham "

( Koranen 2:194 )

Jesus :

" Hvis noen slår deg på høyre

kinn, så vend også det andre til . "

( Matteus 05:39 )

Mohammed:

Jihad i Allahs vei løfter ens posisjon i Paradiset ett hundre ganger .

( Muslim 4645 )

Jesus :

" Salige er de som skaper fred , for de skal kalles Guds sønner "

( Matteus 05:09 )

Mohammed:

Gift med 13 koner og holdt sexslaver .

( Bukhari 5:268 , Koranen 33:50 )

Jesus :

Var sølibat .

Mohammed:

Hadde sex med en 9 år gammel jente.

( Sahih Muslim 3309 , Bukhari 58:236 )

Jesus :

Hadde ikke sex med barn .

Mohammed:

Beordret drap på kvinner.

( Ibn Ishaq 819 , 995 )

Jesus :

Aldri skadet en kvinne .

Mohammed:

"Dere som tror , bekjemp de vantro som er nær deg og la dem finne i deg hardhet . "

( Koranen 9:123 )

Jesus :

" Salige er de saktmodige , for de skal arve jorden . "

( Matteus 05:05 )

Mohammed:

Beordret 65 militære kampanjer og raid i sine siste 10 år .

( Ibn Ishaq )

Jesus :

Beordret ingen militære kampanjer , og ga heller ingen godkjenning av krig eller vold .

 

Mohammed

Drepte fanger tatt i kamp .

( Ibn Ishaq 451 )

Jesus :

Tok aldri fanger .

Drepte ingen .

Mohammed:

Oppfordret sine menn til å voldta slave-kvinner.

( Abu Dawood 2150 , Koranen 04:24 )

Jesus :

Oppmuntret ikke til voldtekt .

Hadde aldri noen slave .

Mohammed:

Krevde i fangetagne slaver og en femtedel av allt annet tyvegods tatt i krig .

( Koranen 08:41 )

Jesus :

" Menneskesønnen kom ikke

for å bli tjent , men for å tjene . "

( Matteus 20:28 )

Mohammed:

Ble aldri torturert , men torturerte andre.

( Muslim 4131 , Ibn Ishaq 436 , 595 , 734 , 764 )

Jesus :

Led tortur , torturerte ingen.

Mohammed:

" Og bekjemp dem til det ikke er mer forfølgelse og religion er kun for Allah "

( Koranen 08:39 )

Jesus :

" Elsk deres fiender og be for dem som forfølger dere "

( Matteus 05:44 )

Mohammed:

Velsignet det brutale mordet på en halvblind mann

( al - Tabari 1440 )

Jesus :

Helbredet en blind mann

( Mark 8:28 )

Mohammed:

Beordret en slave for å bygge selve prekestolen som han forkynte Islam .

( Bukhari 47:743 )

Jesus :

Vasket sine disiplers føtter .

(Johannes 13:05 )

Mohammed:

Hva er de største bud?

" Troen på Allah og Jihad for hans sak "

( Muslim 1:149 )

Jesus :

Hva er de største bud?

"Elsk Gud og elsk din neste som deg selv . "

( Matteus 22:34-40 )

Mohammed:

Krevde beskyttelse av væpnede livvakter , selv i et hus for tilbedelse

( Koranen 4:102 )

Jesus :

Refset den som forsøkte

å forsvare ham med makt .

(Johannes 18:10-12 )

Mohammed:

Døde fet og velstående fra hva som var tatt fra andre i krig eller krevd fra andre i hyllest .

Jesus :

Begjærte ingenting for seg selv .

Døde uten eiendeler.

Mohammed:

Beordret korsfestelse av andre

( Koranen 05:33 , Muslim 16:4131 )

Jesus :

Ble korsfestet.

Mohammed:

Fikk andre til å gi sitt liv for ham .

( Sahih Muslim 4413 )

Jesus :

Ga sitt liv for andre.

(Johannes 18:11 og andre steder )

----------------------------------------------------

Jeg har hørt mange muslimer kalle Mohammed det beste mennesket som noensinne har levd - denne uttalelsen har jeg store problemer med. Hvis Mohammed er det beste mennesket som noensinne har levd, hvordan i all verden levde da det verste mennesket som noensinne har levd? Han tåler ikke sammenligningen med Jesus - han tåler jo ikke engang sammenligningen med de aller fleste menneskene på jorda, for folk flest har aldri drept noen, aldri torturert noen eller startet kriger. 

Jeg skriver ikke dette for å fornærme noen, ei heller for å heve meg over noen andre - men det er påfallende hvor mange bud og påbud Mohammed brøt i løpet av sitt korte liv. 

Så i konklusjon: Jeg blir aldri muslim. Jeg tror ikke på Mohammeds guddommelighet, for jeg klarer ikke å se på hvilken måte Mohammed var guddommelig, og jeg ber for alle muslimer om at de en dag innser at profeten deres ikke var en profet, men en profitør. For det finnes ikke noe menneske under solen som er gitt unntak fra de reglene som Gud har gitt oss. 

Jørgen Moisejeff Berg

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere