jan erik andresen

Alder: 52
  RSS

Om jan erik

Følgere

det har jeg aldrig skrevet....

Publisert nesten 11 år siden

I debatten refereres det til en side som angivelig er slettet fra nettet, men har du adressen er sjangsen stor for at den finnes her;  www.archive.org/web/web.php    siden er et internett arkiv som strekker seg tilbake til 1996. har selv mye morro med å se tilbake på hva som var "cutting edge" på nittitallet  på feks din side.no.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 11 år siden
Eivind Bade – gå til den siterte teksten.

Egentlig er det åpenbart, men jeg sier det for ordens skyld:  Kirken bryter eklatant med det store bud om å elske din neste som deg selv når de vil hindre sex utenfor ekteskapet.

Det som er åpenbart her er vel at du ikke forstår hva dette budet betyr.

i sin helhet lyder budet :"du skal elske herren din gud av hele ditt hjerte og forstand og din neste som deg selv ".

Det at det skulle ha noe med fri utfoldelse av sex å gjøre, er det reneste tøv.

Det som forundrer meg er at du tar budene til en gud du ikke tror på, til inntekt for dine synspunkter.

Kjærlighet  er ikke selvtilfredsstillelse, det er å sette sin neste før seg selv, det er å gi uten å forvente tilbake , selv til de som ikke "fortjener det. Kjærlighet er også og sette grenser .Det handler mao ikke om deg selv først og fremst.

Som jeg ser det er din og kirkens forståelse av budet to vidt forskjellige ting.

 

 

 

 

 

Gå til kommentaren

Publisert nesten 11 år siden

Her har du mange gode poenger til ettertanke for oss troende.

Jeg tror nok at mange troende har tatt dette "poenget", men du må nok ut på gata for å finne dem.

Når jeg leser innlegget ditt, kan jeg ikke  annet enn å tenke at du er nærmere troen enn du selv kanskje er klar over:)

Gå til kommentaren

re store kjøpet

Publisert rundt 11 år siden

leser dine innlegg med stor glede, så godt å være fri i kristus:) ,hadde det vært opp til meg hadde det gått virkeligt galt. her kommer det ikke an på hva jeg er , men på hva jeg har fått.jeg takker gud for at  jeg har får se det,det gjør deg selv liten , men nåden stor,gud vet jeg trenger det:).har en mistanke om at vi har en felles "nåde bror".
Gå til kommentaren

RE: Lidelse som kristen

Publisert rundt 11 år siden

Viktige ord til ettertanke dette her:)

21.08.10 kl. 16:31 skrev Gúnnar Skeid:

Å være en kristen betyr å følge Jesus og over tid bli mer og mer lik ham. Det må være ganske tøft å være lik Jesus. Men forsvinner problemene våre med det?

Jeg har vært kristen i ganske mange år. Og jeg har opplevd flere ganger at Gud har ryddet opp i utfordringer. Men til tider kan det også virke som om problemene blir flere. I slike situasjoner kommer spørsmålet krypende: Skulle man ikke bli lykkeligere av å bli kristen?

Være lykkelige Jo! Gud vil vi skal være lykkelige. Men ikke fordi alle utfordringene plutselig bare forsvinner. Jeg tror noe av poenget med å være en etterfølger av Jesus, er ikke å alltid skulle ta bort vanskelige omstendigheter, men å ta lidelsen ut av hjertet.

Jesus sitt budskap er i følge Bibelen klart: “Bekymre dere ikke”. Det går igjen og igjen.

Hvorfor skal vi ikke bekymre oss? Er det fordi at som kristen, blir alt en dans på roser? Nei. For det første gjør frykt ikke situasjonen noe bedre. For det andre så har vi i et større perspektiv, ikke noe å bekymre oss for.

Er Gud størst? Hvis Gud finnes, så må ham per definisjon være større enn alt som finnes i verden. Ellers var han vel ikke Gud? Hvis det er sant, må det bety at han er også er større enn de problemene vi står ovenfor.

Hvis Gud virkelig er størst, blir spørsmålet om vi aksepterer og lever i det. For han påstår at han elsker oss og vil det beste for oss. Så hva gjør vi da størst i våre liv: Omstendighetene eller Gud?

Glede uansett Bibelen sier at når vi gjør Gud størst, og ber til ham med takk, blir vi fyllt med fred. Og selvom ting er vanskelig, opplever vi det ikke like sterkt, fordi vi er mer harmoniske, lykkelige og glade likevel.

Tenk så fantastisk: Å kunne juble, takke og glede oss, også når det stormer rundt oss. Da tror jeg vi virkelig har fanget en essens av det himmelske.

Følg meg på min blogg: Outreach.farshus.no

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere