Jarle Bryne

Alder:
  RSS

Om Jarle

Følgere

Menn kan fort bli ofre

Publisert rundt 8 år siden

Publisert 17 timer siden Kommentar #3

Sextrakassering og nulltolleranse har blitt et moteord i dag. Først vil jeg si at det er ingen tvil om at det finnes mange ting i samfunnet som må stoppes. Det finnes menn i dag som oppfører seg helt uakseptabelt og ikke på noen måte tar et nei for et nei i møte med damer. Det må stoppes og det er uakseptabelt, til det trenger vi et lovverk.

Likevel vil jeg ta til orde for at menn kan fort bli ofre. Et eksempek har jeg fra en kjenning der han var på fest, han snakket med en jente som ikke hadde det så bra. Disse to fikk god kontakt. Denne mannen var over 50 og jenta var i 20 årene. Det jeg blir fortalt her er at de danser og mannen blir litt flørtete som kan skje på et dansegulv i sene nattetimer. Det skal i hendelsen her ut fra det som blir fortalt meg ikke på noen måte ha vært gått over en grense som er satt. Men det er snarere ikke satt grenser og denne mannen og denne damen sitter og holder rundt hverandre.

Da de kommer hjem fra festen, som var en firmafest så får mannen en klage på at han har sextrakassert denne jenta. Hun følte dette som sextrakassering. Mannen mister jobben på dagen fordi det skal være nulltolleranse mot slikt.

Nå kan det nå være at dette vil få et annet utfall i en eventuell arbeidsrett. Men poenget mitt er at dette tror jeg er ett av mange eksempler der kvinner har en mulighet til å bruke diskrimineringslovgivning til å straffe menn. Lovverket er av en slik art at det sies at hvis det føles som sextrakassering så er det sextrakassering.

Det kan stilles en del spørsmål til dette. Kan det tenkes at sympati og antipati mot personen som henvender seg til kvinnen fra kvinnens side vil være mer avgjørende enn handlingen for om handlingen vurderes som sextrakassering eller ikke. Hvis det er slik så betyr det i såfall at en handling ikke blir objektivt vurdert, men den vurderes ut fra hva kvinnen føler er rett. Eller enda verre, det hun skulle føle for henvender som person avgjør om henvenders handling er sextrakassering.

Går vi inn i denne retningen så vil menn kunne bli straffet for at en kvinne føler antipati mot mannens personlighet. Rettsikkerhetsmessig er disse tingene svært betenkelige. Så vil det kanskje bli innvendet mot dette at man må ha såpass intuisjon at man skjønner når grensene er nådd. Jeg vil likevel håpe at de fleste er såpass rause at de lar både en mann og en dame få lov å flørte seg innpå og til og med komme med en liten bemerkning om det skulle skje. Jeg tror de fleste aksepterer dette.

Det er lov å avvise og det må være lov å prøve seg. Men om ikke et nei tas for et nei, det er noe helt annet. Hvis en mann aldri gir seg og blir uhyggelig og svært plagsomt for en kvinne, da må det reageres mot. Det er helt klart. Da er det godt man har lover som kan beskytte kvinnen mot slikt. Men man kan ikke missbruke slike lover.

Jeg tror det er menn som er blitt helt ødelagt av feilaktige anklager om sextrakassering. Dessverre kjenner jeg en håndfull slike menn. Det er rent tragisk at slike ting skjer. Disse mennene er kanskje litt naive, de har kanskje vært litt dumdristige. Men deres intensjoner ser jeg at ikke på noen måte har vært å foreta noe grenseoverskridene.

Likevel sitter de i saksa grunnet en form for uformell klageadgang kvinner har ervervet seg på grunn av lovverket dessverre. Vil vi ha det slik eller er det noe vi må forebygge slik at vi unngår slike hendelser?.

Min hensikt er bare å forsøke å se litt flere sider av det med grensesetting og grenseoverskridene atferd mellom menn og kvinner.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere