Espen Halvorsen

42

Fireproof me!

Publisert: 27. apr 2009

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} h1 {mso-style-priority:9; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-link:"Overskrift 1 Tegn"; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:1; font-size:24.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} span.Overskrift1Tegn {mso-style-name:"Overskrift 1 Tegn"; mso-style-priority:9; mso-style-unhide:no; mso-style-locked:yes; mso-style-link:"Overskrift 1"; mso-ansi-font-size:24.0pt; mso-bidi-font-size:24.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-ascii-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-hansi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:18.0pt; mso-fareast-language:NO-BOK; font-weight:bold;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Det er ikke mange år siden man ble sett på med litt rare øyne dersom man forsøkte å lage filmer med kristne budskap i Hollywood.

Men så kan man da diskutere hva som er kristent budskap og ikke i en film. Selv er jeg en filmentusiast av det ekstreme slaget, og må til min fars fortvilelse innrømme at jeg nok ser mer film enn jeg leser i Bibelen.

Venner inviterer meg ikke på filmkvelder, for de vet de skal slite med å finne filmer jeg ikke har sett. Det har sine ulemper, men på den andre side er jeg ikke sen med å anbefale filmer jeg lar meg imponere av. En av dem er Fireproof

De som har sett filmene i Left Behind serien kjenner til Kirk Cameron. Han spiller hovedpersonen i denne nye filmen produsert av pastorsønnen Filmen er en lavbudsjettsfilm takket være store frivillige styrker, og Cameron selv skal visstnok ha nektet å ta imot betaling for hovedrollen i filmen. Kvalitetsmessig kan man se at dette er en film som ikke kan ha kostet all verdens, og skuespillerprestasjonene står heller ikke til oscar. Likevel sitter jeg igjen med en klump i halsen… jeg som lever på action og psykologiske thrillere.

I filmen møter vi ekteparet Catherine og Caleb Holt, som begge er svært yrkesaktive mennesker og har liten tid til hverandre. Ekteskapet slår store sprekker og selv om begge vil ut, blir Caleb overtalt av sin far til å gi det en siste sjanse. Med på vegen får Caleb en bok som hans far hadde brukt i samme situasjon… det er ikke Bibelen.

Filmen inneholder spenning, dramatikk og romantikk som pakkes inn i et svært tydelig kristent budskap. I et land som USA der 50 prosent av alle par skiller seg, er denne filmen med på å motivere folk til å gi ekteskapet en ny sjanse. I tillegg er det en tydelig evangelisk film, der vi ser hvordan denne kampen for å bevare ekteskapet også fører mennesker tilbake til Gud. Ikke et overfladisk og upersonlig gudsbilde som vi så ofte ser i amerikanske filmer, men en personlig og tilstedeværende gud. Dette er virkelig en film som folk burde se, kristen eller ei, gift, forlovet, i et forhold eller singel… og ikke minst er det en film for mennesker som er i en situasjon der de ikke vet om ekteskapet deres er like ”fireproof” som det burde vært.

Se Trailer


Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Anonym167 Anonym

51 innlegg  342 kommentarer

Har faktisk kjøpt den, men..

Publisert rundt 12 år siden

Har nettopp fått den tilsendt i posten fra USA :) Men tror du ikke det står på tv-skjermen min at denne dvd`en ikke kan spilles av "in your region". *sukk* Og jeg har ikke kabel for å overføre bilde fra pc til tv. -enda. Så jeg får ikke sett den.. =/

Kommentar #2

Espen Halvorsen

42 innlegg  56 kommentarer

RE: Har faktisk kjøpt den, men..

Publisert rundt 12 år siden

 

27.04.09 kl. 14:38 skrev Silje Holand:

Har nettopp fått den tilsendt i posten fra USA :) Men tror du ikke det står på tv-skjermen min at denne dvd`en ikke kan spilles av "in your region". *sukk* Og jeg har ikke kabel for å overføre bilde fra pc til tv. -enda. Så jeg får ikke sett den.. =/

Uff... forhåpentligvis trenger du bare en S-video kabel om tv-en din er nyere enn 5 år :) Fåes for en rimelig penge på Biltema :) Du bør få sett filmen :)

Kommentar #3

Anonym167 Anonym

51 innlegg  342 kommentarer

:)

Publisert rundt 12 år siden

har ny flatskjerm-tv kjøpt i år :) hvor mye koster en sånn kabel sånn ca? :)

Kommentar #4

Espen Halvorsen

42 innlegg  56 kommentarer

RE: :)

Publisert rundt 12 år siden

 

27.04.09 kl. 20:28 skrev Silje Holand:

har ny flatskjerm-tv kjøpt i år :) hvor mye koster en sånn kabel sånn ca? :)

Ca 55 kr på Biltema :)

Eller bruk en VGA kabel, sånn som går mellom en vanlig stasjonær pc og en skjerm. Kan lett koples på tv og gir best bilde.

 

 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere