Bjørn Roger Rasmussen

17

Utstyrshysteri innenfor sport

Publisert: 3. jul 2009

Hvorfor blir det så lett utstyrshysteri i idrettsmiljøer? Hva er det som ligger inni oss mennesker som gjør det så viktig for oss å kunne brife med bedre utstyr enn våre venner og naboer?

Som aktiv amatør innenfor sport er det viktig å ha bra nok utstyr for å få opplevd god sportsglede. Det billigste utstyret i handelen tenkt brukt til søndagsturer en gang i ny og ne holder ikke kvalitetsmessig til aktive amatører. F. eks. innenfor syklingen har de billigste syklene for dårlig ramme, gir og bremsesystem for aktive mennesker.

Imidlertid er det forskjell på å kjøpe noe i middels prisklasse og opp til dette å kjøpe ”state of the art” utstyr tilsvarende det de proffe idrettsutøverne benytter seg av. Oss vanlige amatører er IKKE i stand til å utnytte og ha de store gevinster av slikt proft og dyrt utstyr.

Enkelte tar også helt av angående tidsbruken på trening og seriøsiteten. Det blir fokusert på kosthold tilpasset gode sportsprestasjoner, proffe treningsprogrammer lages og følges osv. osv.

Min konklusjon: Ja til innkjøp av sportsutstyr i moderat prisklasse og ja til trening for å opprettholde ok hverdagsform uten å la treningen ta helt av! Nei til utstyrshysteri og nei til å la treningen styre hele livet.

Lenke: Fullstendig artikkel er tilgjengelig i min private blogg.

Kommentar #1

Børge Løype

7 innlegg  133 kommentarer

Støttar deg full ut !

Publisert over 12 år siden

Vil berre seia at eg støttar deg fullt ut på dette , Bjørn Roger !

Og eit lite tilleggsmoment :

Kor mykje må ikkje folk med "vanleg" løn arbeida overtid for å kunna kjøpa slikt utstyr i høg prisklasse ?  Ved å velja utstyr i moderat prisklasse får ein tilsvarande meir tid til å NYTA bruken av det utstyret ein har skaffa seg.

Flott at du prøver å dra dette emnet ned på eit folkeleg nivå.  På denne måten kan kanskje endå fleire få "mot" til å koma seg i aktivitet , når dei ser at det er "loveleg" å vera amatør både på utstyrsida og når det gjeld tidsbruk.

Så kan me ynskja kvarandre : God tur !

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere