Verdidebatt

Et vitnesbyrd om min omvendelse og Guds grenseløse kjærlighet til oss!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har lenge ventet mer eller mindre tålmodig på at Gud skulle åpne noen dører og gi meg en god, kristen kone. Natt til 30. mai tok jeg en beslutning som ser ut til å forandre mitt liv! Gud har åpnet dører!

Jeg har i en god stund levd med en synd/last som har vært en for stor del av min hverdag. Denne synden har føltes som en besettelse som jeg ikke kunne komme meg ut av. Natt til 30. mai ca. kl. 03:00 kjente jeg i mitt hjerte at "dette vil jeg ikke mer". Da knelte jeg ned i stua foran korset som henger på veggen, og bekjente denne synden for Herren. Jeg erkjente både for meg selv og Gud at dette var en synd jeg ikke skulle ha i mitt liv - at det var en synd jeg måtte legge fra meg. Jeg kjente i mitt hjerte at dette måtte bort fra livet mitt, og at jeg måtte leve et gudfryktig liv og omvende meg fra dette. Jeg ba Gud rense meg fra denne synden, ved Den Hellige Ånd, og ba om at Han skulle rense mitt hjerte. Jeg sa til Gud at jeg der og da ønsket å legge hele mitt liv totalt i Herrens hender (ikke bare deler av mitt liv), og sa at jeg ikke ville ha slike laster hengende over meg. Jeg ønsker nemlig å være ren og hellig for Gud, slik at jeg åpner mitt hjerte enda mer for Han og at Han kan bruke meg mer i Hans tjeneste.

Samme natt bekjente jeg denne synden for flere kristne brødre og søstre, fortalte dem hva det dreide seg om og ba om forbønn. (Jak. 5:16)
Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg: dagen etter fikk jeg mengder av oppmuntrende ord, omsorg og støtte, og de fortalte at de skulle be for meg.

To dager etter, den 1. juni, fikk jeg en utrolig stadfestelse på dette. Jeg satt ved PC-bordet, og hadde Bibelen liggende på bordet. Plutselig sa jeg: "Gi meg et ord, Gud!" Så bladde jeg tilfeldig opp i Bibelen, og havnet rett på Matteus 8:1-3:

"Så gikk Jesus ned fra fjellet, og store folkemengder fulgte ham. Nå kom det en mann som var spedalsk. Han kastet seg ned for ham og sa: 'Herre, om du vil, kan du gjøre meg ren.' Jesus rakte ut hånden og rørte ved ham. 'Jeg vil,' sa han. 'Bli ren!' Og straks ble mannen renset for spedalskheten."

Halleluja, for en stadfestelse! Dette er den klareste stadfestelsen jeg har fått i hele mitt liv. Tenk på dette! Hvis vi vil bli rene, gjør Gud oss rene! Amen! Er ikke det fantastisk? Og hva kan vi lære av det? Jo: vi må ønske det selv. Vi må ta initiativ selv. Vi må ta valget selv. Vi må velge å følge Jesus! Velger vi å følge Ham, og ønsker å leve et liv til omvendelse, så vil Han hjelpe oss med omvendelsen!

Dette har frem til nå vært min største last, og synden har ikke forekommet etter at jeg bekjente dette for Gud og andre medkristne den 30. mai, og det er i sannhet et Guds mirakel! Han har fjernet fristelsen til å begå denne synden.

Men her kommer et enda større mirakel, som oppsto kort tid etter oppgjøret 30. mai:

Litt over ett døgn etter mitt oppgjør med Gud, 31. mai kl. 12:16, fikk jeg en melding fra ei jente på det kristne datingnettstedet 7ehimlen.com. Denne jenta hadde aldri før vært på et datingnettsted. Den første hun så på nettstedet var meg, og hun sendte meg en hyggelig melding. Etter noen dager svarte jeg, og vi fikk en enormt bra kontakt. Siden da har vi blitt veldig godt kjent med hverandre, og vi tilbrakte sist helg sammen. Alt føles utrolig naturlig for begge to, og vi føler at dette er "lagt til rette" for oss. Vi føler at vi kommer nærmere og nærmere hverandre for hver dag, og vi skal tilbringe store deler av sommeren sammen. Vi bygger videre sammen, og vi har begge tro for at dette er Guds plan for oss. Vi har bedt sammen over dette, og vi legger alt i Guds hender. Helt fra starten har vi tatt Gud med i dette, og vi setter vår lit til Han. Så får vi se hva fremtiden bringer.

Tenk på hvilke dører Gud ønsker å åpne for deg! Jeg er så takknemlig for de dørene Gud nå har åpnet for meg!

Det har gått opp et lys for meg, og det var egentlig på tide: Vi kan ikke forvente å "få servert" noe som helst fra Gud dersom vi ikke tar et oppgjør med synden i våre liv. Frelsen er jo en kilde til omvendelse, og det det være. Frelsen er omvendelse fra all synd! (Jer. 13:23) Det å bli frelst er et valg vi tar, for vi har fått fri vilje. Frelsen innebærer så mye mer enn å la Jesus være Herre: vi skal vokse og modnes i vårt kristenliv, og legge fra oss all synd som spotter Herren. (Ap.gj. 3:19) Og har man oppriktig latt Jesus komme inn i hjertet, vil en omvendelse skje, ved hjelp av Hans kraft: Den Hellige Ånd. Vi må bare legge fra oss alle tanker vi selv har. Vi må legge fra oss alle fristelser vi selv har. Vi må lytte til hjertet. Vi må dø fra oss selv, og la Den Hellige Ånd være vår kilde til liv. Det handler om å bestemme seg for å følge Jesus.

Dette er mitt sterkeste vitnesbyrd hittil i mitt liv. Derfor vil jeg dele det med deg, slik at disse ordene kanskje kan være en motivasjon og inspirasjon til å ta oppgjør med ting som er laster eller synder i ditt liv. Herren ønsker at vi skal omvende oss. Herren ønsker at våre hjerter skal være rene for Ham, slik at vi frimodig kan gå i Hans tjeneste. Husk at dersom du bekjenner din synd og er trofast til Herren Gud, da skal du bli tilgitt. (1. Joh. 1:9) Hans nåde er stor. Det finnes ingen fordømmelse for den som er i Kristus. Du makter alt i Ham som gjør deg sterk.

Dersom du sliter med en synd i ditt liv: bekjenn synden for Herren, og bekjenn det for et utvalg kristne brødre og søstre som kan be for deg og støtte deg igjennom det. Å bekjenne slike ting for hverandre, uansett hva det er, er viktig fordi ingen av oss er uten synder eller laster. (1. Joh. 1:10) Vi er født med syndens gener, og selv om vi er frelst ved Korsets gjerning så blir vi aldri 100% rene før vi kommer til himmelen. Helliggjørelsen er en prosess som kommer innenfra/ovenfra, gjennom Den Hellige Ånd. Opplever du at du blir satt fri fra synd, men at du faller igjen likevel? Ikke gi opp! Bekjenn det for Gud og et utvalg medkristne hver gang du faller. Da kan de be for deg, og hjelpe deg til å bli ren! (Jak. 5:16)

Hvis du ønsker å bli ren vil Gud åpne dører for deg! Amen! Jeg hilser deg med Romerne 6:3-18.

PS: en annen dør som har åpnet seg for meg etter 30. mai, er kontakt med min far. Min far kontaktet meg på sms for ikke så lenge siden. Vi har ikke hatt kontakt på over ett år, så det ser ut til at vi kan få tilbake kontakten igjen nå.

PPS: flere kristne mennesker, uavhengig av hverandre, fortalte meg i vinter og vår at jeg kom til å få meg en kjæreste i løpet av sommeren. Profetisk? Ja, jeg tror det…

(Opprinnelig publisert på hessel.no)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt