Loke Borgersen

10

"Fredags bønn"-En søndag

Publisert: 23. jun 2009

I ett av mine tidligere inlegg her ("Debatt"vs. Handling) sa jeg; "til søndag, skal jeg ikke gå forbi, men innom den lokale (tyrkiske) Mosken (gml. Metodistkirken, i Drammen, se bilde).

Som sagt, så gjort, besøkte mosken, som ligger i kvartalet, nedenfor, St. Laurentius på vei hjem. Muslimene har jo sin fredagsbønn, men de har i de siste, helger, jobbet på fasaden, og håpet å treffe noen. Det skjedde, vi snakket om fasaden, ble invitert inn, av med sko. Kom inn i et vakkert oppusset rom, jeg med min Bibel i hånden. (vet ikke hva det kalles offisielt) der de lytter til sin Imam, og sender sine bønner opp. Det var vakkert, og følte en dyp ærbødighet, overfor deres innsats, i selve lokalet og deres hengivenhet til tro og Gud.

Samt den hengivenhet, de hadde utført i de gamle (kristne!) lokaler. De har nå ett ferdig Gud,s hus (innvendig) , samt festsal o.l. Ble invitert på en av fredagsbønnene, noe jeg takket ja til.

Ble delte tanker rundt Abraham, vår felles stamfar, toleranse, håp og tro.

Han ( vi ble ikke presangtert, denne gangen, dessverre) jeg snakket med, hadde bodd like lenge i Drammen som meg!, og det ble en trivelig, lærerik samtale. Dessverre måtte jeg rekke "Timekspressen" hjem, men vi sa begge; "sees igjen".....Det gjør vi, en fredag, da ble jeg invitert ned på te. Etter Fredagsbønnen. Ennå rekker jeg messen på søndag! Bare litt (mye) rikere, og mer i "Paulus ånd", som preket for "Jøde, Greker og Romer". 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Loke Borgersen

10 innlegg  115 kommentarer

Feil kirke-rettelse

Publisert over 11 år siden

Bildet, og Mosken, er en tidliger; Adventist (7 dager,s) kirke, ikke Metodist, som jeg dessverre, feil fikk skrevet i innlegget.

Kommentar #3

Loke Borgersen

10 innlegg  115 kommentarer

RE: Muslimer i kirken en torsdag

Publisert over 11 år siden

Takk, Svein Langvad! Godt å lese om ett slikt besøk. Tror heller ikke det behøver å være vanskeligere enn dette. Så vanskelig, men allikevel så enkelt.

24.06.09 kl. 10:04 skrev Svein Langvad:

Jeg tror ikke religionsdialog behøver å være vanskeligere enn dette: At vi besøker hverandre og snakker om likheter og forskjeller.

 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere