Verdidebatt

Arbeidsledig/ permittert

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For under ett år siden var det mye debatt om trygdemisbruk, også her på VD ble dette nevnt.

Jeg har nå gått permittert siden januar og ved den anledning fikk vi vite at trygda er på 62% for permittering, og 67% ved arbeidsledighet. Det som ble bekreftet her på VD for ikke mange ukene siden er at det for ledighet også er 62%.

Jeg vil påstå at for de fleste så er nå smertegrensa passert forlengst for de fleste. Dette er jo faktisk nesten nede i halv lønn, og hvem er det som klarer seg på det? I allefall ikke den som er alene. Neste gang NAV skal redusere på utgiftene så er jeg temmelig sikker på at trygda passerer under 60%, og hva skjer da som jeg er bombesikker på er tilfelle i dag også? Mange går til legen for å redde økonomien. Folk er da ikke dumme. Da får en 100% og slipper all sykelig bekymring. Folk søker dit pengene er i slike tilfeller rett og slett fordi de ikke har noe valg nedsyltet i gjeld som de fleste er i dag.

Jeg vil med dette påstå at de ufattelig dårlige og smålige trygdeutbetalingene fra staten i forhold til arbeidsledighet/ permittering er en av de viktigste årsakene til sykemeldingsstatistikken....

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt