Geir Jørgen Bekkevold

21

Tøffere og rausere

Publisert: 28. sep 2010

Knut Storberget har vært tøff og strammet inn innvandringspolitikken. Nå er det på tide å være raus og ta imot flere kvoteflytninger. 

Antallet mennesker som er på flukt i verden er det høyeste på ti år. Samtidig er antallet asylsøkere til Norge er nært halvert siden i fjor. Storberget sier til Dagsavisen i dag, nei til å ta imot flere kvoteflyktninger i år. Han vil vente og se. I Soria Moria II lover den rød-grønne regjeringen å øke antallet kvoteflyktninger når antallet asylsøkere går ned. Regjeringens mål er å øke antallet kvoteflyktninger til minst 1500.

Å ta imot flere kvoteflyktninger handler om å hjelpe de som trenger det mest. Kvoteflyktninger er flyktninger som får komme til Norge gjennom et organisert uttak, vanligvis i samarbeid med FNs

høykommissær for flyktninger (UNHCR). Stortinget, etter forslag fra regjeringen, fastsetter en treårig kvote for hvor mange overføringsflyktninger som kan tas imot i Norge. Justisministeren har en gyllen mulighet å ta imot flere kvoteflytninger, allikevel velger han å utsette en endring.

KrF ønsker å ta imot 2000 kvoteflyktninger, altså 800 flere enn det Justisministeren legger opp til i 2010. I følge Flyktningehjelpen er det totalt 43,2 millioner mennesker er blitt tvunget til å flykte. Dette er det høyeste antall mennesker på flukt siden årtusenskiftet.

Jeg undres over at Kristin Halvorsen kan lukke øynene til dette. Jeg hadde forventet at SV nå ville kjempet for å ta imot flere kvoteflyktninger.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere