Verdidebatt

Virtuell skole?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Internett vil gjøre skolen overflødig", sier Microsofts grunnlegger, Bill Gates. Han mener det vil komme programmer som fint kan overta mange læreres jobb.

For flere vil det nok høres fristende ut å slippe å gå på skole med masende lærere. Men kan det tenkes at Gates ikke tar på alvor det sosiale aspektet ved en stedsbundet skole? For ikke å snakke om integreringsbiten!

Ettersom skolen er et sted alle "type" mennesker møtes, og i større eller mindre grad blir kjent (folk har jo ofte en tendens til å henge med de som en er lik på en eller flere områder), så må jeg få lov å være uenig. Ok, jeg skal glatt være en av de som sier at jeg har hatet skolen og er utrolig lei den.

Men så har den også ført til at jeg har mange av de vennene jeg har. Over halvparten av vennene mine er folk jeg har gått på skole med. Skolen tvinger folk til å være sosiale. Og mange kan trenge en dytt.

Så etter min mening burde en stedsbunden skole bestå, men da gjerne med en type leksearbeid, som heller mer i retningen til det Gates foreslår.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt