Verdidebatt

kristen-

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I formiddag lå det to saker ved siden av hverandre på forsiden av vl.no, hver med sin vinkling, men det slo meg at vinklingene kanskje burde vært motsatt.

Den første var saken om prester som selger leker i dåpssamtalen. Vinklingen på saken er heller merkelig, men så er det ikke vl.no som har laget saken heller, de har hentet den fra fvn.no. Her har journalisten desperat prøvd å få det til å virke som et problem at foreldre i dåpssamtalen får råd om hvordan de skal oppdra sine barn i den kristne tro, noe som blant annet innebærer å anbefale bøker og materiell som formidler bibelfortellinger. Dette vil jeg tro (og håpe) skjer overalt i landet, på hver eneste dåpssamtale. Jeg tror ikke journalisten kan ha særlig innblikk i hvordan dette fungerer (eller kanskje har hun nettopp vært på dåpssamtale og blitt overrasket).

Den andre artikkelen er om souvenir-selgere som vil tjene på pave-bølgen. Her er det ingen i kirken som vil tjene seg rike, men er det en av disse to sakene som fortjener et etisk problemstempel så er det jo denne. Egentlig er det jo bare en koselig liten agurk-nyhet, det sier litt om hvor mye ikke-sak jeg synes den første saken er.

Men artig at man kan lese om dåpssamtale/dåpssamling i avisen, så lenge man tenker at all PR er god PR...

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt